Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

και μετά…τι;


Όταν -και αν- βγούμε ποτέ από το Μνημόνιο, τότε τα πράγματα δεν θα είναι απλά διαφορετικά, θα είναι θεαματικά διαφορετικά.
Θα είναι «μια άλλη Ελλάδα», όπως λένε στις προεκλογικές κορόνες τους οι επικεφαλής των κομμάτων εξουσίας. Και έχουν δίκιο. Θα πρόκειται για μια χώρα που δεν θα μοιάζει παρά σε ελάχιστα με την προ Μνημονίου. Η ανεργία θα έχει κορυφωθεί, το ίδιο και οι όροι απασχόλησης. Εκεί θα κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές, με πενιχρές αμοιβές, σίγουρα όχι ικανές για επιβίωση. Οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα θα διανύουν έναν τεράστιο Γολγοθά για να διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ και οι απασχολούμενοι σε φορείς του Δημοσίου δεν θα είναι τόσο αξιοζήλευτοι πια. Η μονιμότητα θα έχει περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό και μαζί της η εργασιακή ασφάλεια. Οι συνταξιούχοι θ' ανήκουν σχεδόν όλοι στη μεγάλη εκείνη ομάδα της κοινωνίας για την οποία οι επιστήμονες λένε πως «κινείται στα όρια της φτώχειας». Οι έξτρα απολαβές (επιδόματα γιορτών και αδείας) θ' αποτελούν μια καλή ανάμνηση και ίσως σε κάποια μελλοντικά χρόνια η επαναφορά τους να μπαίνει στη λίστα των αιτημάτων των συνδικάτων.
Η μεσαία τάξη δεν θα υπάρχει, θα έχει καταλάβει τα όρια που βρίσκεται σήμερα η κατώτερη. Η τελευταία, με τους σημερινούς όρους, θα έχει περάσει στο κατώφλι της φτώχειας. Μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα έχουν περιοριστεί δραματικά, όπως δραματικά θα έχουν περιοριστεί και οι παροχές δωρεάν υγείας και παιδείας, όπου ο ιδιωτικός τομέας θα έχει γιγαντωθεί.
Η μετά Μνημόνιο χώρα θα είναι μια χώρα στην οποία κανένας δεν θα θέλει να ζει και μακάρι να διαψευστούμε...


πηγή: enet.gr

13 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Η μεσαία τάξη υπάρχει;
Που είναι;΄
Δεν με βοηθούν και τα πρεσβυωπικά γυαλιά μου. Πήγα στον οφθαλμίατρο και μου είπε πως από τον πίνακα έχει διαγραφεί!

Την αγάπη μου!

karfoma είπε...

Ναι γιαγιάκα υπάρχει, αλλά έχει μετονομασθεί.
Είναι η τάξη των μεσοφτώχων ή των ανεχόντων, διότι δυο είναι οι κυρίαρχες τάξεις οι έχοντες και τα στηρίγματα τους οι ανέχοντες!
Ο Νοέμβρης, έρχεται για να τους δούμε!
Φιλιά!

ΥΓ καλά βλέπεις γιαγιάκα, μην αλλάξεις γυαλιά, άλλοι χρειάζονται να πετάξουν τους παραμορφωτικούς φακούς!

dimitris είπε...

Ήταν μια μεταβατική περίοδος κατά την οποία πολλές παλαιές μορφές ζωής έσβησαν και νέες εμφανίστηκαν. Οι πιο σύγχρονες ομάδες ασπόνδυλων, επίσης, εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, στις οποίες περιλαμβάνονται τα εχινόδερμα (αχινοί, αστερίες κ.λπ.) και τα κοράλια.

Καλημερα δεν σου ειπα? Καλημερα λοιπον, στην ΝΕΑ ΙΟΥΡΑΣΙΟ περιοδο, την εποχη των ΑΣΠΟΝΔΥΛΩΝ.

ΑΓΑΝΤΑ...

karfoma είπε...

@ dimitris
Καλημέρα καπετάνιε! Αυτή είναι η επιστημονική ονομασία, λαϊκά λέγετε των γυμνοσαλιάγκων!

blackbedlam είπε...

Είναι σαν το σπίτι του Χότζα που δεν χωρούσε με την γυναίκα και την πεθερά του και του σύστησε κάποιος να βάλει μέσα την γιδα τον γαϊδαρό το γουρούνι και τις κότες και πια ήταν ο ένας επάνω στον άλλον.Μετά τον έβαλε να βγάζει ένα ένα τα ζωντανά που είχε πάρει και όταν έφτασε να είναι οπως στην αρχή που δεν χωρούσαν ήταν ευτυχισμένος.
Ε,και να μου έλεγε κάποιος τι περιμένουμε και γιατί αφείνουμε να μπαίνουν μέσα στο σπιτικό μας όλα αυτά τα ζώα να κάνουν κουμάντο στην ζωή μας.Τι τους κοιτάτε ρεεεεε
βαράτε τους.Που έλεγε και κάποιος φίλος.
Καλό σου ξημέρωμα.

karfoma είπε...

Καλή σου μέρα Β.Β !
Αναζητείτε αρχηγός!
Ο λαός διαισθάνεται τα προσερχόμενα γεγονότα αδυνατώντας να αντιδράσει δυναμικά, ελλείψει «ικανού» συντονιστή!
οψόμεθα!

blackbedlam είπε...

Βρε κάρφωμά και το σύνθημά μας:
Ένας είναι ο αρχηγός ο κυρίαρχος λαός" που πάει που να πάρει η ευχή;

karfoma είπε...

@Black Bedlam
Αγαπητή μου Β.Β ο λαός για να είναι κυρίαρχος θέλει αρχηγούς με οράματα και όχι για κλάματα!

Unknown είπε...

Καλησπερα σας!!!!!!!!!!!!
Εκτιμω τον Παντελακη, ΚΟΝΤΕ μου, αλλα ολα αυτα περιμενει να τα δει;;;
Μαλλον προσεβληθει απο αυτοματο γλαυκωμα!!!!!
Ειπα μη ξανακουσω για τον 'ΑΓΙΟ-ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ'.
Δεν του φταινε οι ΗΓΕΤΕΣ αυτος τους 'κατασκευαζει' ναι αυτη ειναι η σωστη λεξη [αποψη μου].
Κατασκευασμενα Καρτουν και δυστυχως κανεις δεν βαΖει φωτια στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ...........

a-kentavrou είπε...

Nαι η Ελλάδα που κανένας μας δεν θέλει όπως είναι μέχρι τώρα θα αλλάξει είναι κρίμα που το μνημόνιο θα μας οδηγήσει εκβιαστικά σε αλλαγή,ενώ από μόνοι μας έπρεπε να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο.Τουλάχιστον ας κάνει μια γενναία πράξη η γενιά μας να μη φορτώσει στους νέους τα βάρη της δικής μας ανευθυνότητας.?Αν δεν σοβαρευτούμε να βρούμε μια πολιτική προσαρμοσμένη στη Διεθνή πραγματικότητα θα βυθιστούμε σε μεγαλύτερη κρίση.

karfoma είπε...

@a-kentavrou
Καλή σου μέρα Δάσκαλε!
Ωραία τα λες, αλλά το θέμα είναι ποιος πληρώνει το «μάρμαρο», και απ΄ότι βλέπουμε όχι αυτοί που μας οδήγησαν εδώ αλλά το πόπολο!
Δεν είναι καιρός για μια φορά να πληρώσουν οι αρπάζοντες;
Τουλάχιστο να μη συνηγορούμε στο βιασμό μας διότι τότε δεν θα λέγεται βιασμός και θα είμαστε συνυπεύθυνοι!

a-kentavrou είπε...

Aν μπορέσεις να βρεις αυτούς που τα άρπαξαν να πληρώσουν πχ Χριστοφοράκος,Μπόμπολας και λοιποί ,εδώ Άνθρωποι της διπλανής πόρτας του πόπολου όπως λες κάνανε ταξιδάκια στο εξωτερικό και μεταφέρανε τα ευρώ τους στο εξωτερικό.Το πόπολο λοιπόν της γενιάς μας θα πληρώσει το μάρμαρο,δεν έχει άλλη επιλογή.Οσο πιο γρήγορα συνειδιητοποιήσουμε τη πραγματικότητα τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από το αδιέξοδο.Οσο για τον ΓΑΠ θα την κάνει πολύ γρήγορα για το εξωτερικό μαζί με την παρέα του.

karfoma είπε...

a-kentavrou
Δάσκαλε ας τους βοηθήσουμε λοιπόν να φύγουν μια ώρα γρηγορότερα!
Αν και κανονικά θα έπρεπε να κλείσουμε τα σύνορα για να μη φύγει κανείς, να αδειάσουμε τις τσέπες μας και να μετρηθούμε.
Αλλά Κυριακή κοντή γιορτή, ας πράξει ο καθένας μας κατά συνείδηση!