Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Περί ΕΡΤ


Διαβάζω ότι ο Χρήστος Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΕΡΤ, ζητάει 500 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση για να παραιτηθεί και προς το παρόν απέχει από τα καθήκοντά του. Ο Παναγόπουλος βρίσκει και τα κάνει. Αυτοί που φταίνε είναι οι υπεύθυνοι που τον προσέλαβαν και του ανανέωσαν την σύμβαση με τέτοιους αυτοκρατορικούς όρους και ρήτρες.


Μιλώντας στην Βουλή, ο πρωθυπουργός...
 αναφέρθηκε στην υπέρογκη αμοιβή του Παναγόπουλου που φτάνει τις 350 χιλιάδες ευρώ ετησίως. Αν ο Παναγόπουλος δούλευε π.χ στο κρατικό ΒBC δεν νομίζω να έπαιρνε ποτέ τόσα λεφτά ούτε θα του δωρίζονταν ένα τέτοιο ευνοϊκό συμβόλαιο. Εκεί πιθανότατα δεν θα προσλαμβάνονταν καν, αν τους έλεγε για το πως σκόπευε να σχεδιάσει και να αναβαθμίσει το πρόγραμμά τους. Γιατί παραδείγματος χάρη το να προσλάβεις , και μάλιστα με υπέρογκα συμβόλαια, την Δρούζα να κάνει εκπομπές για μάγους, βότανα και εναλλακτική ιατρική, και διοργανώνοντας την Eurovision με απαράμιλλη χουβαρντοσύνη, όπως το να δοθούν ένα κάρο λεφτά για το φόρεμα της Βίσση, απαιτεί μαλάκες να πληρώνουν. Και αντίθετα με μας, στο εξωτερικό, τουλάχιστον όσον αφορά το δημόσιο χρήμα, είναι πιο προσεκτικοί και λιγότερο μαλάκες για το που το δίνουν.

Αλλά και να τον προσλάμβαναν, θα το έκαναν τάζοντάς του λιγότερα λεφτά και σίγουρα δεν θα του ανανέωναν την σύμβαση όταν μετά από 3 χρόνια και τσουβάλια λεφτά η ΕΡΤ στο σύνολό της δεν έφτανε ούτε τα ποσοστά του ”εναλλακτικού” και απαράδεκτου Σταρ. Δηλαδή αν ξόδευε τα μισά ο Παναγόπουλος, έπρεπε να περιμένουμε να βλέπουν την ΕΡΤ όσοι βλέπουν Τηλεάστυ και Τηλεφώς. Και θα ‘μασταν και ευχαριστημένοι.

Παραδείγματα σπατάλης στην ΕΡΤ υπάρχουν πολλά, όπως το φετινό με τα εκατομμύρια ευρώ που χάρισαν κυρίως σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για να αγοράσουν τα δικαιώματα των αγώνων τους. Λεφτά πολλά περισσότερα από αυτά που έδιναν οι άλλοι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, και που η μόνη πιθανότητα να τα πάρουν πίσω από διαφημίσεις είναι αν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός παίζουν γύρω στις 20 φορές αντίπαλοι την εβδομάδα.

Ο Παναγόπουλος πληρώθηκε με γαλαντομία και με ανάλογη γαλαντομία έκανε το χρέος του στην παράταξη και κυρίως στο πρόσωπο που τον προσέλαβε. Όλοι οι εκλεκτοί του Ρουσόπουλου δούλεψαν στην ΕΡΤ. Όλοι οι γαλάζιοι δημοσιογράφοι, Παναγιωταρέα, Κοττάκης κ.α έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι κάνοντας politically correct εκπομπές πουλώντας αντικειμενικότητα. Κάποιες φορές και τρέλα , σαν αυτή που πούλησε η Παναγιωταρέα στην προεκλογική εκπομπή της όταν αφ’ υψηλού κατακεραύνωσε όλους αυτούς που κυνηγάνε μια θέση στο δημόσιο.

Παραπάνω μιλάω για τα χαμηλά ποσοστά της τηλεθέασης. Είναι μάλλον παράδοξο να ζητάς από κάποιους να σου πληρώνουν κάτι που δεν χρησιμοποιούν. Αλλά κι αυτή η χαμηλή τηλεθέαση κάπως θα συγχωρούνταν αν υπήρχε έστω ποιότητα. Δεν θέλω να τα μηδενίσω όλα, ασφαλώς υπήρξαν και υπάρχουν κάποια εξαιρετικά προγράμματα στην ΕΡΤ όπως π.χ. η Ζωή είναι Αλλού , η πρωινή εκπομπή των Λυριτζή και Οικονόμου και κάποια άλλα. Όπως και σημαντικό είναι να συνεχίσει η ΕΡΤ να δείχνει τα μεγάλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα όπως Μουντιάλ, Ολυμπιακοί αγώνες κ.α. Καλό είναι να δείχνει και ποδόσφαιρο αφού αυτό ενδιαφέρει πολλούς από μας. Αλλά με την προϋπόθεση να μην πληρώνει τα μαλλιοκέφαλα της, όπως έκανε φέτος, για τα δικαιώματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού

Ωστόσο, στην πλειονότητα του το πρόγραμμα της ΕΡΤ ήταν ένα συνονθύλευμα από παράταιρα και συχνά κακόγουστα προγράμματα. Και το βράδυ μετά τις 1, αυτό που έπαιζε ήταν διαφημίσεις Τελεμάρκετινγκ για καταπληκτικούς αποχυμωτές και κατσαβίδια και κάτι χαζοχαρούμενους που θέλουν να μας πείσουν ότι η ευτυχία τους οφείλεται στο ότι ακούν αβέρτα τραγούδια από τα 60′ς.

Με τόσα λεφτά, μας αξίζει από την ΕΡΤ κάτι καλύτερο. Και ο Παναγόπουλος ασφαλώς δεν μας το πρόσφερε. Βέβαια κι αυτός καταλαβαίνει ότι αυτά τα 500000 δεν θα τα πάρει ποτέ κι απλά εκβιάζει για να έρθει σε έναν συμβιβασμό. Μην φύγει και με άδεια χέρια και πιαστεί κότσος. Όπως πιανόμασταν εμείς από την ΕΡΤ τόσα χρόνια. Ελπίζω ο καινούργιος επικεφαλής της ΕΡΤ να αποδειχθεί πιο ταλαντούχος στις επιλογές του και λιγότερο γαλαντόμος από τον προκάτοχό του. Από μπαρούφες έχουμε χορτάσει και κερατιάτικα λεφτά δεν μας περισσεύουν. Καλημέρα

Πηγή: http://ovroxopoios.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: