Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

«Ότι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει»

«Μου πήρε πολύ χρόνο αλλά σήμερα το κατανόησα ………… , αλήθεια πόσο αφελής και ευάλωτη είμαστε, πόσο κυριευόμαστε από τα πάθη μας και δεν μπορούμε να δούμε την πραγματικότητα, ωραιοποιούμε καταστάσεις, εξιδανικεύουμε πρόσωπα, και όταν πέφτει η αυλαία του έργου που εμείς ανεβάσαμε και χειροκροτήσαμε, νοιώθουμε ότι έφυγε η γη κάτω από τα πόδια μας και ότι τελείωσε η ζωή μας.

Το λάθος είναι ότι αυτό επαναλαμβάνετε άρα μήπως και μας καθορίζει?»

Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο πιθανό να αναρωτηθείτε,τι έπαθε ο καρφολόγος.
 Κρίση λόγο κάποιας ερωτικής απογοήτευσης; προδοσία από κάποιο «επιστήθιο»φίλο; απογοήτευση από το πολιτικό χώρο που ανήκει; ή βιώνει ένα βαθύτατο αποπροσανατολισμό;
Ίσως κάτι από τα παραπάνω, μπορεί μια υπέρμετρη ευαισθησία που τον διακατέχει βλέποντας τον χρόνο να χάνετε και να μένουν ανεκπλήρωτα τα οράματα του ή μια αυτοκριτική διάθεση για πράξεις και παραλήψεις που εμπόδισαν την υλοποίηση των στόχων του!
Δεν έχω την διάθεση να σας κουράσω με προσωπικές αποκαλύψεις, ο σκοπός του κειμένου είναι η Αριστοτέλεια ρήση «Ότι επαναλαμβάνουμε μας καθορίζει», και ο καθένας από μας ας αναρωτηθεί πόσες φορές στην ζωή του έχει υποπέσει σε επαναλαμβανόμενα σφάλματα, πολλά εκ των οποίων είναι καθοριστικά για την εξέλιξη αυτού, αλλά και πολλές φορές – ανάλογα την θέση που κατέχει - άλλων συνανθρώπων του!

Το κείμενο δεν εμπεριέχει στοιχεία αυτοκριτικής, αλλά θα μπορούσε……

12 σχόλια:

Unknown είπε...

Eπιτρεπεται το θεωρητικολογειν;;;;
Δεν ειναι προς θανατον το να πεφτεις.
Αρκει να βαζεις τα χερια μπροστα!!!
Εχεις ηδη κερδισει απο το χαμενο εδαφος!!!

karfoma είπε...

@ taspa
Μην ανησυχείς καλή μου taspa, προς γενικότερο προβληματισμό είναι η ανάρτηση του κειμένου! Μια ρήση που «κολλάει» παντού, για σκέψου το λίγο!
Κάτι είπες για θάνατο, ξαναδιάβασε το κείμενο και σκέψου τις τελευταίες στιγμές του Βελουχιώτη….οποία απογοήτευση θα ένοιωσε πληροφορούμενος την αποκήρυξη……!

dimitris είπε...

K A R F A R O S ΤΟ ΕΙΧΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΕΠΕΦΤΕΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ TASPA ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕΣ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ ''ΣΥΜΠΟΝΕΤΙΚΟ ΣΟΥ'' ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ''ΤΟΤΕ'' ΓΡΑΦΕΙΣ ''ΤΩΡΑ'' ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ''ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ'' ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ ΤΟΝ ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΗΣ ΠΟΤΕ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΧΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΔΙΩΞΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ...... ΕΔΩ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΤΟΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ ΚΑΙ ΑΚΡΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΣΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ. K A R F A R E.

kariatida62 είπε...

Για όλα αυτά φταίει η Άνοιξη...:)
Tα λάθη είναι για τους ανθρώπους,όταν επαναλαμβάνονται όμως τότε παύουν να είναι λάθη είναι στάση ζωής!
Για τον Άρη,μια και τον αναφέρατε δεν έκανε νομίζω μοιραία λάθη,ούτε καν με το κόμμα, αγωνίστηκε μέχρι τέλους και όταν είδε το αδιέξοδο,έφυγε όπως εκείνος θέλησε!

karfoma είπε...

@dimitris
Καλημέρα Καπετάνιε μου! Σίγουρα δεν μπορώ να γνωρίζω τα ακριβή συναισθήματα του Άρη, απλά κάνω μια σκέψη, «πόση πίκρα θα ένοιωσε από την απόφαση του μέσω Παρισίων αφιχθέντος Ζαχαριάδη» και ειδικά αν το συγκεκριμένο πρόσωπο το είχε εξιδανικεύσει στον εαυτό του και στους συντρόφους του.
Και καθώς περίμενε την Ζαχαριάδια απόφαση για συνέχιση του αγώνα, ήλθε το «αποκηρύσσουμε τον μιζέρια»!

@kariatida62
Καλή σου μέρα Καρυάτιδα, για το (φταίει η Άνοιξη...:), εξαρτάτε που «κολλάς» το κείμενο!
Σε ότι αφορά τον Άρη και το (έφυγε όπως εκείνος θέλησε),έφυγε όπως εκείνος αποφάσισε, μήπως όμως έμμεσα κάποιος του έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο; Ποιος ήταν, εάν υπήρχε; Τίνος απόφαση περίμενε;

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Μήπως πλησιάζουν γενέθλια;
Οι απολογισμοί και τα πεσιμιστικά τότε μας έρχονται.
Αυτό το βλέποντας το χρόνο να χάνετε...με βάζει σε σκέψεις...

Unknown είπε...

Καλημερα περα για περα!!
ΚΑΡΦΟΜΑ,παρακαλω να μου δωσεις το βημα,ει προσωπικου.
Επειδη ο ΣΙΟΡ περναει αφηνει μια σποντα και μας σνομπαρει να ξαναπερασει να δει την απαντηση[ειδιον'''']εχω να του πω,να επιστρεψει να παρει την απαντηση!!!!!
@@@@@
Παρακολουθησα το ΑΦΙΕΡΩΜΑ της ΝΕΤ μεσα απο την Εκπομπη ΑΚΡΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ -εξαιρετη δουλια -ΠΟΥ που την εκρυψαν εκει καπου μεταξυ 1 και 3ης πρωινης [ μαστορια στην επικοινωνια].
Αναμεσα στους ερωτηθεντες για την Αποψη τους σχετικα με τον ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ρωτηθηκε Η ΑΛΕΚΑ και ο ΤΣΙΠΡΑΣ.
Οι Απαντησεις και των δυο μονο δακρυα μελαγχολια και αγανακτηση μπορει να προκαλεσει σε καποιον Αριστερο.
Και για τους δυο ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ειναι 'ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ'.........ο καθενας ας κρινει
@@@@@
ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ
'αγωνίστηκε μέχρι τέλους και όταν είδε το αδιέξοδο,έφυγε όπως εκείνος θέλησε!'
Στο τελος τι αγωνα εδεινε και με ποιον.
Ποιος τον εβαλε μπροστα στο αδιεξοδο;;;
Αληθεια ειχε αποφασισει να φυγει αποκεφαλισμενος;;
@@@@
Μητσε το σκαρι που ειμαστε επιβατες κραταει ακομη!!!
ΕΥΤΥΧΩΣ....
Μηπως ομως οι Ναυτες πρεπει ν' αρχισουν συμβουλευουν πως χρειαζεται διορθωση η ΡΟΤΑ;;;

Ανώνυμος είπε...

Ανήκει το "λάθος" στις έννοιες που χωρούν αντικειμενικές ερμηνείες;
Πόσα δικά μας σωστά δεν είναι για άλλους λάθη ολέθρια και τούμπαλιν.
Μπορεί λοιπόν κάποιος που επιμένει να επαναλαμβάνει τα "λάθη" του, απλά να επιμένει στα ...γούστα του. :)))))))

karfoma είπε...

@ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ
Αυτά δεν είναι γούστα Φοράδα μου……βίτσια είναι!

karfoma είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη
Γιαγιάκα και το τυρί, αλλά και την φάκα είδα!
Δεν θα προβώ σε αποκαλύψεις επί προσωπικού….πολλά φιλάκια!

dimitris είπε...

taspa στο σκαρι ειμαστε επιβατες οχι πληρωμα, αρα το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι συζητησεις, karfoma αναπαραγεις τα γνωστα, ποιος ειχε το πιστολι, ποιος τον ''αυτοκτονησε'', αν αυτοκτονησε και ετσι παει λεγοντας, τωρα απο τα παρισια που ειχε ερθει ο ζαχαριαδης πεφτεις σε λουμπα φοβερη, ταδε εφη η ασφαλεια, υπηρχαν και κανονες τοτε συνομωτικοι, φοραδα οτι και να του λες το δικο του-ταυρος θα ειναι- ωραια karfare οι ιδεες βιτσια, ας τα βλεπει η '''κολλητη'''σου η taspa, παω στην καινουργια σταυρωση που εκανες-αναρτηση ηθελα να πω-.

karfoma είπε...

@dimitris
Χαρακτηρίζετε μια απόφαση λανθασμένη κρινόμενη εκ του αποτελέσματος ή επανάληψη είναι καθορισμός! Ιδέες μη εφαρμόσιμες θεωρούνται ουτοπικές.
Τις ιδέες βέβαια ουδέποτε αποκάλεσα βίτσια, για πράξεις μίλησα.