Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Σοφοί δε προσιόντων….αισθάνονται

Και μας ήρθαν τα μαντάτα μαχαιριές παναθεμάτα….

Ποιά μαντάτα; πουλήστε τα ξερονήσια να σωθείτε!
Από το 91 φώναζε ο Μητσοτάκης, αλλά εμείς φωνή βοώντος εν τη ερήμω, θαχαμε σωθεί και από την ξεφτίλα των Ιμίων, και τα ταμεία θάχαμε φουλάρει, αλλά αν πάμε πίσω στο χρόνο (για μας τους παλιότερους) και είχαμε ξεμπερδέψει με την φαλκονέρα, θάχαμε σώσει και το ‘Ηράκλειο’.
Αλλά πάντα αντιδραστικοί εμείς, επαναστάτες χωρίς αιτία,δεν ακούγαμε το «σοφό» και τούχαμε βγάλει και όνομα, ‘εφιάλτης’, παρμένο από την ιστορία του άλλου στiς Θερμοπύλες, που αν δεν υπήρχε αυτός, ούτε ήρωας θα ήταν ο Λεωνίδας και οι τρακόσοι του, ούτε ταινία θα γινόταν, ούτε άγαλμα να σταματάνε οι Λεωφορειατζήδες και να κονομάν οι σουβλατζήδες!
Και για το όνομα της ‘Μακεδονίας’ τόχε πει ο σοφός, «μετά από 10 χρόνια θα τόχετε ξεχάσει» έχουν περάσει 20 από τότε και μείς βολοδέρνουμε πως θα την πούμε: άνω Μακεδονία, κάτω Μακεδονία, άνω κάτω Μακεδονία, και όταν βρούμε άκρη να με χέσεις.
Για πολλά είχε πρόβλεψη ο σοφός, και προχτές τον είδα στην TV αεικίνητο, παρά τα 93του, πάλι να προβλέπει: «καλά τα μέτρα αλλά νομίζω δεν επαρκούν» και βγαίνει την άλλη μέρα κείνος ο όλι ο ρέν και επαναλαμβάνει τα ίδια πράγματα.
Ρε αυτά, χρόνια τα φώναζε ο σοφός, παλιά είχαμε τον Κάλχα και την πυθία, σήμερα έχουμε τον Μητσοτάκη και μείς ρε όρνια δεν το εκμεταλλευόμαστε!
Πως;
 να στήσουμε ένα μαντείο στους Δελφούς, να έρχονται ξένοι ηγέτες και μη, να τους λέει τα μελλούμενα, και να η κονόμα!
Ρε όρνια, να πως γεμίζουν τα δημόσια ταμεία, και όχι κόβοντας το κουλούρι του φτωχού, έξυπνες ιδέες χρειάζονται, ρε το χρήμα για να έλθει θέλει τρόπο!
Ξυπνήστε ρε λαμόγια του κερατά, γεμίστε τα ταμεία, και ύστερα τα αδειάζετε, άλλωστε αυτή την δουλειά μόνο ξέρετε!
Ξυπνήστε ρεεεε που μολονότι βγάλατε οικονομικά πανεπιστήμια, μεταπτυχιακά, master και ένα σωρό κωλόχαρτα δεν μπορείτε να μοιράσετε δυό γαϊδουριών άχυρο και μια ιδέα τις προκοπής δεν κατεβάζει η γκλάβα σας, «εδώ και τώρα» μουσχάρια, πόσα χρόνια ακόμα θα έχουμε τον άνθρωπο μας!

8 σχόλια:

dimitris είπε...

Τον επιασες στο στομα σου? Ο ηλιακος δουλευει, το αμαξι ειναι ενταξει,στην δουλεια σου τα πας καλα με το αφεντικο, με την αγαπη σου δεν εχεις ακομα σκοτωθει? Δεν ειδες η τρεμη, μολις πατησε το ποδι του ο νοσφερατου στο καναλι μπουχος η ολγα, καποιοι που μεινανε στην συζητηση να δεις τι θα παθουν σε βαθος χρονου, οχι πολυ βαθος, φτου με τον απηγανο ξορκισμενος. Δεν του ειχαμε βγαλει το ονομα, αυτος ειναι ηρθε παλι για να αποτελειωσει το εργο του, τοτε η αυτοκρατορια λεγοτανε περσια τωρα αμερικη.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Πρόσεχε! Καλά στα λέει ο Δημήτρης!
Πάρε μια φωτογραφία του και κάρφωσε ξυλόπροκες,φέρε και ξεματριάστρες!
Το πρώτο ξεμάτιασμα στο έριξα. ΦΤΟΥ!

a-kentavrou είπε...

Τι είπε ο Μητσοτάκης και σε τι διαψεύστηκε.
1)Να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται.
2)Να μειωθούν τα ελλείμματα δεν έγινε , θα γίνει αναγκαστικά και με χειρότερους όρους τώρα.
3)Να μειωθεί το δημόσιο χρέος,δεν έγινε,θα γίνει τώρα και με επιτήρηση
3)Περιορισμός στις σπατάλες του κράτους ,δενέγινε,θα πρέπει να γίνει.
4)Μείωση των κρατικών δαπανών για παροχές κοινωνικής προστασίας ,έγινε και συνεχίζει να γίνεται.
5)Ασφαλιστικό να ληφθούν μέτρα,δεν έγινε,τώρα θα γίνουν πολύ χειρότερα.
5)Συμμετοχή στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων,το είχε κάνει επί πρωθυπουργίας του,θα αναγκαστούν οι κυβερνήσεις των ετών που θα ακολουθήσουν να το κάνουν αν δεν βγούμε από τη περιπέτεια που λέγεται δημόσιο χρέος.
6)Περιορισμός της επιρροής του κόμματος στη λειτουργία της κυβέρνησης δεν έγινε,πρέπει να γίνει.
7)Αξιοκρατία,δεν έγινε και ούτε θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα.
Αυτά σκέφτηκα εγώ για τη πολιτική του,τα στερεότυπα Δρακουμέλ,γκαντέμης δεν με καλύπτουν,φτιάχθηκαν από τους πολιτικούς του αντιπάλους οι οποίοι είχαν στα χέρια τους τη διακυβέρνηση και την έφεραν σε αυτό το χάλι.
Το παρελθόν του άθλιο,αποστασία ,ανάλγητη πολιτική κλπ. έχει πει αλήθειες που αναγκάζεται να ασπασθεί ο Γιωργάκης και κανείς δεν τον χαρακτηρίζει Δρακουμέλ.
Ο λαός λέει μονό δεν φτάνει,διπλό φτάνει και περισσεύει,και με εντολές τις Μέρκελ.

Unknown είπε...

Καλησπερα.
Μετα τον Ατυχη Πολεμο του 1897 οταν οι Τουρκοι ειχαν παρει φαλαγγι τον Ελληνικο Στρατο σχεδον μεχρι την Λαμια, επεκτατησε ενα διστοιχο που νομιζω πως αποδιδει εξαιρετικα την σημερινη μας καταντια.
@@@
'Ουδεις αντεστη.Το παν εχεστη' και οπως λεει ο 'Μπαρμπα' Κωστας
...............................
Ιδού στάδιον δόξης σου λαμπρόν,
αθάνατη λεξούλα του Καμπρόν!
Κ. ΒΑΡΝΑΛΗΣ
..............................................
Απαντοντας στον
a-kentavrou, θα ηθελα να του πω πως.ξεχνα.
1. Το μηδεν συν μηδεν δεκατεσσερα!
2. Πως οι Δ.Υπ. [ μαλλον το αγνωει και δεν θαπρεπε καθως ακφραζει αποψη] συμμετεχουν στην φαρμακευτικη περιθαλψη κατα 25% ,στην αξια των Φαρμακων.Ακομη και οι Συνταξιουχοι.
3.Μείωση των κρατικών δαπανών για παροχές κοινωνικής προστασίας [ Με νομο της Κυβερνησης του, καταργηθηκε η αποκλιστικη εργασια των Νοσοκομειακων Γιατρων του ΕΣΥ και μπηκαν τα πρωτα φουρνελα στο συστημα]Δεν γνωριζω την οικονομικη κατασταση σου φιλε μου, αλλα ποσο ακομη πιστευεις οτι μπορουν να περικοπουν οι σχεδον ανυπαρκτες εδω και αρκετα χρονια Κοινωνικες δαπανες.
Ακομη και ο Κοινωνικος Τουρισμος που ξεκινησε ως κοινωνικη προσφορα [ υποχρεωση θα ελεγα] καταντησε επι ημερων της Κυβερνησης της ΝΔ εργαλειο ενισχυσης των Ξενοδοχων....που εμαθαν να λειτουργουν ως μισθοσυντηρητοι και ταυτοχρονα να αισχροκερδουν.
4.Το πρωτο μελημα της Κυβερνησης Μητσοτακη το '90 με μολις 2 μηνες στην εξουσια ηταν να προχωρησει στην Ψηφιση Νομου, με τον οποιο οι Μεγαλοοφειλετες στο Ι.Κ.Α να δυνανται να λαμβανουν Ασφαλιστικη Ενημερωτητα πληρωνοντας μονο το 5% της εκαστοτε οφειλης των......Δυστυχως δεν ισχυει για τον μικροεπαγγελματια....δυστυχως δεν βρηκε την δυναμη να καταργησει τον Νομο το ΠΑΣΟΚ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΧΑΡΗ Σ' ΑΥΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΑΚΑΤΕΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΤΕ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΙΤΕ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ 70ντα τους χρονια στερουνται τον καφε στο καφενειο της γειτονιας.......
@@@@@@@@@@@@@@
Δυστυχως ''Ουδεις αντεστη........

karfoma είπε...

@Δημήτρης – @Γιαγιά Αντιγόνη
Ζητώ συγνώμη που καθυστέρησα να σας απαντήσω, αλλά από υπερβολική λήψη μέτρων προφύλαξης αντί να κρεμάσω σκόρδα τα έφαγα με αποτέλεσμα να μου πέσει η πίεση!

@Κενταύρου
Πιστεύω να σε κάλυψε το σχόλιο της taspas, εμένα ναι!
Επί πρωθυπουργίας του ανακαλύφτηκε μια εισπρακτική μπακαλίστικη οικονομική πολιτική που ακόμη και σήμερα εφαρμόζεται, γι΄αυτό ο «επίτιμος» συμφωνούσε, και στην οικονομική πολιτική του Σημίτη και τώρα (για τα άδικα κατ΄εμέ μέτρα αναφέρομε) του Παπανδρέου.

@taspa
Χρόνια πολλά taspa, και καλή επιτυχία!
Ευχαριστώ για την κάλυψη!

dimitris είπε...

Μαλιστα, αυτη ειναι η taspa, οικονομικη εγκυκλοπαιδεια και ιστορικος, συνεχεια μαθαινουμε, τα ωραια του ιστολογειν.

α Κενταύρου είπε...

Μη με καρφώσεται
αν και είμαι σαφής στις θέσεις και τις προθέσεις μου.Παρατηρητής της πολιτικής του Μητσοτάκη διαπίστωσα αυτά που η πολιτική παράταξη που κυβερνά απέρριπτε μετά βδελυγμίας σήμερα τα υιοθετεί σαν κυρίαρχη πολιτικής της .Η κρίση μας δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και σταθμά.Να δεχόμαστε ότι ακόμη και ένας Δρακουμέλ μπορεί να πεί δυσάρεστες αλήθειες.
Τόνισα ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΑΘΛΙΟ,ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ,ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, επαληθεύθηκε όμως για τη χρεοκοπία της χώρας αν δεν ληφθούν εγκαίρως μέτρα.
Τώρα στις λεπτομέρειες για taspa 1)Δεν πρόσεξες ότι δήλωσα επι πρωθυπουργίας του πλήρωσα εγώ ο δημ.υπάλληλος 25% και ότι θα το συνεχίσουν οι κυβερνήσεις των ετων που ακολουθούν.
2)Τη πολιτική Μητσοτάκη επειδή είμαι δημ.υπάλληλος την έχω πληρώσει πολύ ακριβά μέσα από το ενιαίο μισθολόγιο.
3)Στην ανάλυση μου πρόσθεσες επιχειρήματα για προφητείες που γίνονται πραγματικότητα κάτω από τη πίεση του δημόσιου χρεόυς.

karfoma είπε...

Δεν σε καρφώνω κενταύρου αλλά δεν με βρίσκουν σύμφωνο, από όπου και όποιον αν προέρχονται εισπρακτικές πολιτικές που στρέφονται εναντίον πολιτών που δεν έχουν άλλη επιλογή από το να είναι τίμιοι.
Ο «επίτιμος» είναι αυτός που εγκαινίασε μία τέτοια πολιτική ενάντια σε αυτή που είχε χαράξει ο Ανδρέας Παπανδρέου (σμίκρυνση ψαλίδας – κοινωνικό κράτος)
δηλ. αντί να φορολογήσει τους έχοντες και κατέχοντες και να περιορίσει τις δημόσιες δαπάνες, προτίμησε την με κάθε τρόπο αφαίμαξη του εισοδήματος από υπαλλήλους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους κλπ κλπ .
Μια πολιτική που βρήκε συνεχιστές, τους οποίους αυτός δια του λόγου του τιμά και εγώ κατακρίνω.
Άλλωστε στην ανάρτηση ο «επίτιμος» ήταν το πρόσχημα, και η συνεχιζόμενη δια σοσιαλιστικού μανδύα οικονομική του πολιτική ο στόχος.