Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκλημα δίχως τιμωρία!

     του Χ. Μουτσόπουλου
Επιτέλους! Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης τιμωρήθηκε με τρίμηνη παύση γιατί εκβίαζε τους φοιτητές του προκειμένου να τον ψηφίσουν για αντιπρόεδρο της Σχολής («Η Καθημερινή», 9 Σεπτεμβρίου 2010)! Το περιστατικό αυτό μου θύμισε ένα παρόμοιο- παρόμοιο δυστυχώς μόνο ως προς το «έγκλημα», όχι ως προς την «τιμωρία»! Διαβάστε, σας παρακαλώ, την ιστορία που ακολουθεί. Δεν είναι προϊόν μυθοπλασίας. Δεν είναι φανταστικό!
περισσότερα: εδώ

9 σχόλια:

dimitris είπε...

Kαλημερα, πανω που ετοιμαζομουν να παω για σερβις το μεταφορικο μου μεσο [στου διαολου την μανα], να το karfoma μια αναρτηση, για τον ''κυρ''-καθηγητη, της ιατρικης, δασκαλος της Νατασας θα ητανε σιγουρα, γι'αυτο λεει ο λαος' τα λαθη των γιατρων τα ''σκεπαζει'' το χωμα.

Ειμαστε ωραια χωρα, απο γιατρους σκιτζιδες, εως πρωθυπουργους ''αεριτζιδες''.

Η βαλκανια μοιρολατρεια μας να φταιει?

Οταν ομως παρουμε ''μπρος'', ποιος ειδε τον ''θεο'' και δεν τον φοβηθηκε [ο λαος το λεει και τουτο]...

ΜΑΜΟΥΝΙ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2_SK5t3eUb0

karfoma είπε...

@dimitris
Χώρα βολευτών και βολεμένων Καπετάνιε μου!
Σε πλήρη αποχαύνωση, περίμενε τις εκλογές να δεις τι μήνυμα θα σταλεί!

@ΜΑΜΟΥΝΙ
Καλό το βιντεάκι τις σχιζοφρένειας!
Άκου όμιλος καθηγητών……

a-kentavrou είπε...

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω ,γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι ,αν περάσεις από το blog μου θα καταλάβεις.Ο Μουτσόπουλος είναι ο μοναδικός έλληνας καθηγητής Πανεπιστημίου που αναφέρεται στα Αμερικάνικα guides που απευθύνονται σε όλο τον Ιατρικό κόσμο του πλανήτη.Αναγνωρίζεται σαν αυθεντία στον τομέα του,τους φοιτητές που πέρασαν από τα χέρια τους να ρωτήσεις.
Το πρόβλημα που υπάρχει εφαρμόζει την αξιοκρατία στην αξιολόγηση των φοιτητών,κατά τα διεθνή πρότυπα,το μάθημα του Μουτσόπουλου δεν το περνάς εύκολα,και παίρνει παρουσίες στις κλινικές.Τα συμπεράσματα δικά σου.

karfoma είπε...

a-kentavrou
Δάσκαλε καλή σου μέρα, αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι διαφωνείς!
Πιστεύω ότι το αντικείμενο πρέπει να το κατέχεις καλύτερα από εμένα.
Δεν γνωρίζω τον κύριο Μουτσόπουλο και το έργο του, αλλά μένω στα γραφόμενα του!
Σε αυτά μέσω τις ιστορίας που αναφέρει περιγράφει μια κατάσταση που υφίσταται στην εκπαίδευση και επειδή και εγώ έχω ακούσματα για τον έντονο κομματισμό που επικρατεί στο χώρο, την αναξιοκρατία κατά τον τρόπο εκλογής πρυτάνεων, καθηγητών, την σχέση καθηγητών και φοιτητικών οργανώσεων, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος – αν δεν έχει πλάτες - και θέλει να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα, την οικογενειοκρατία που ισχύει στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, κλπ, κλπ που εσύ σαν δάσκαλος γνωρίζεις καλύτερα και πάντα δεχόμενος την ακρίβεια του περιστατικού, αποφάσισα την ανάρτηση αυτού προς κρίση του περιγραφόμενου και όχι κατ΄ανάγκη τον περιγράφοντα.

α Κενταύρου είπε...

Eχεις δίκιο ,εκ παραδρομής διότι βιαζόμουνα ,έκανα το λάθος!Πίστεψα ότι ο εκβιαστής καθηγητής ήταν o Mουτσόπουλος και επειδή γνωρίζω ,γιαυτό έγραψα το κείμενο.Ο Μουτσόπουλος όποιος φοιτητής κατά τη διάρκεια της τρίμηνης κλινικής εξέτασης των πραγματικών ασθενών του παρουσίαζε τα περιστατικά διαγνωστικά και θεραπευτικά με συνέπεια και ακρίβεια,τον αξιολογούσε με άριστα και δεν έδινε γραπτώς το μάθημα.Αυτό σημαίνει ότι είχε γνώση των φοιτητών.Υπάρχουν καθηγητές της ΙΑΤΡΙΚΉΣ που η μόνη απασχόληση με τους φοιτητές ήταν όπως το ακούς μια διάλεξη όλο το χρόνο!!!!!Τέτοιοι είναι γνωστοί καθηγητές των Τηλεοπτικών παραθύρων.

δήμητρα♥♥♥q είπε...

Μα τι να πεις... όταν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εφαρμόζονται τέτοιες στρατηγικές και υπάρχει τόση διαφθορά... τι να συμβεί στην υπόλοιπη χώρα...

Να γελάς και να κλαις... με το χάλι τους, με το χάλι μας...
Τι να πεις...

karfoma είπε...

@Δήμητρα
Ακριβώς Δήμητρα, αυτά είναι τα χάλια μας και γι΄αυτό και η κατάληξη του άρθρου του Κύριου Μουτσόπουλου που ήθελε να θίξει μια κοινωνική αδιαφορία, ανεκτικότητα και ωχαδερφισμού που οδήγησε στην σήψη.

“Η περίπτωση αυτή είναι μια μικρογραφία (χωρίς δυστυχώς να είναι η χειρότερη) των μακροχρόνιων θεσμικών διαδικασιών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία: αντιεπαγγελματικές και ανήθικες συμπεριφορές που γίνονται ανεκτές από τους διοικούντες, στρέβλωση κινήτρων, ενθάρρυνση (και άρα κλιμάκωση) παρόμοιων συμπεριφορών, διαστροφή της θεσμικής λειτουργίας, επικράτηση του αμοραλισμού, πτώση ποιότητας παντού. Δυστυχώς, αυτή είναι η Ελλάδα. Ακόμα και μέσα στη χρεοκοπία της αποστρέφει το πρόσωπο από την αθλιότητά της, δυσκολεύεται να αλλάξει.”

Φιλιά!

Unknown είπε...

Ειχα γραψει πολλα ,μα τα εχασα γμτ.......
Τελικα απο την καθαρη οικογενειοκρατια μεταβηκαμε στην συνθετη μορφη .Πρωτα το κομμα που σερνει και την οικογενεια.
Θα μπορουσα να αραδιαζω πληθος περιστατικων που εζησα..................
Καποτε το φαινομενο ενδημουσε στην Ιατρικη μετα την ΕΛΕΥΣΗ των ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ!!!!!!!!ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΠΟΥ ΕΝΔΗΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ....μη χ.....ω!!!!!!!![σχωραμε]
Ενα πραμα φταιει το ΙΝΙΑΚΟ μας ..............και μη ξανακουσω για τον ΤΡΑΧΗΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ και λοιπες αηδιες.............
Καλο βραδυ, φιλε.................