Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

τεστ κυβερνητικής αξιοπιστίας

Τεστ

Η απόφαση του Γενικού Επιτρόπου Επικρατείας να ερευνήσει το μεγάλο φαγοπότι που στήθηκε στον δημόσιο τομέα την πενταετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ικανοποιεί διπλά το κοινό αίσθημα.
ΠΡΩΤΟΝ επειδή, επιτέλους, βρέθηκε (έστω και με καθυστέρηση) μια αρμόδια αρχή να ελέγξει όλους εκείνους οι οποίοι, από τις κορυφές των κομματικών επιτελείων, βρέθηκαν επικεφαλής κρατικών οργανισμών και υπηρεσιών με μισθούς που προκαλούν ίλιγγο για τους υπόλοιπους εργαζομένους.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ, γιατί έτσι θα αποδειχθεί ότι οι περίφημες δημόσιες δαπάνες, την αναγκαιότητα περιορισμού των οποίων καλείται σήμερα να πληρώσει το σύνολο των εργαζομένων στο Δημόσιο, δεν διογκώθηκαν τυχαία. Ούτε από λάθος ή εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
ΗΤΑΝ και αυτό συνειδητή επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης: «δικά της παιδιά» είναι όλα τα γκόλντεν μπόις, τα οποία την επομένη των εκλογών του 2004 βρέθηκαν επικεφαλής κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων, με ετήσιες απολαβές της τάξεως των 350.000, 400.000 ή και 450.000 ευρώ.
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ αυτών των αμοιβών- χωρίς να είναι τα μόνα- τα μεγαλοστελέχη της κρατικής ΕΡΤ, των τεραστίων ελλειμμάτων και της υποχρεωτικής εισφοράς από όλους τους πολίτες για να λειτουργεί.
ΠΡΟΣ δόξαν των προεκλογικών υποσχέσεων του 2004 από τον κ. Καραμανλή ότι μόλις αναλάβει η Νέα Δημοκρατία «θα προχωρήσει σε περικοπή των δημοσίων δαπανών τουλάχιστον κατά 10 δισεκατομμύρια ευρώ».
ΕΚΤΟΣ από τις τεράστιες αμοιβές όμως εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η ευκολία με την οποία αμειβόμενοι και αμείβοντες (το κράτος στη δεύτερη περίπτωση) παρέκαμπταν το Σύνταγμα, που δεν επιτρέπει σε κανένα δημόσιο λειτουργό να παίρνει αμοιβή μεγαλύτερη από αυτήν του προέδρου του Αρείου Πάγου- δηλαδή 6.090 ευρώ τον μήνα.
ΤΟΣΑ χρόνια παραβίασης του Συντάγματος και να μη συγκινηθεί κανείς; Η σιωπή ασφαλώς και δείχνει ενοχή: όλοι ήξεραν, αλλά κάλυπταν εαυτούς και αλλήλους.
Και στο μεταξύ τα ελλείμματα ολοένα και αυξάνονταν.
ΤΩΡΑ, αναφέρει η παραγγελία του Γενικού Επιτρόπου, όλοι αυτοί πρέπει να επιστρέψουν τα «αχρεωστήτως καταβληθέντα».

Σωστά.
ΑΛΛΑ υπάρχει Έλληνας που να πιστεύει ότι, στη σύγχρονη Ελλάδα, αυτό μπορεί να συμβεί;
ΙΔΟΥ ένα ακόμη τεστ αξιοπιστίας για τη σημερινή κυβέρνηση...

TA NEA

8 σχόλια:

dimitris είπε...

karfoma καλησπερα, ασε τις γενικολογιες στυλ παγκαλου, ολοι ηξεραν, ποιοι ολοι? Γιατι αν εννοεις ολοι, ολοι , σου ''γεμιζω'' με αναρτησεις του ριζοσπαστη , τα σχολια, μη ''πεφτουμε'' στην φορα του λογου σε ''λακουβες'', απο πολυ παλια, ας σου πω τωρα ενα που μου ηρθε στο μυαλο, ο σταμουλος σε εκπομπη στην τηλεοραση, τοτε με τα γεγονοτα των λεωφορειων , με κυβερνηση τον ''ξορκισμενο'', τον ''δρακουμελ'', ειχε πει για την ''ανεξαρτητη'' δικαιοσυνη, βεβαια δεν παρακολουθεις την βουλη, ποσες φορες εχει θιχθει το θεμα των ''εκλογων'' των προεδρων του αρειου παγου, δεν σου γραφω πιο πολλα, αλλα αν θελεις μπορω να σου κατεβασω ''σεντονια'', οχι λοιπον , ολοι ηξεραν, @%#@@%^@^%$@%@^%@%@%@%&@&[τα μπινελικια ειναι του ''αερα'', δεν εχουν στοχο εσενα]. πως σ'ειπε η taspa? κοντε, σαν τον κοντε-μοντεχρηστο? ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΡΑΣΙΑ...

Unknown είπε...

Το 'πρωθυστερο' με βαζει σε σκεψεις.
Πολυ καλο για ναν' αληθυνο.
Με το προθυστερο εννοω βεβαια πως πρωτα εσφαξε τους κατεχοντες των 1200Ε μ.ο [αμοιβη δημοσιων υπαλληλων] και εσ' αυριον τα σπουδαια.
@@@@
Βρε Δημητρακη 'φθωνεις' που δεν εχεις τιτλο;;;
Κατι θα βρεθει και για σενα!!!

a-kentavrou είπε...

Στη πολιτική του δείξε εντάσσεται και ο Γενικός Επίτροπος Επικρατείας.
Η μέχρι τώρα πολιτική είναι για να δείξει στους Ευρωπαίους ότι πειθαρχούμε στις εντολές τους,είναι για να δείξουμε στις αγορές ότι θα νοικοκυρευτούμε ώστε να ελπίζουν ότι θα πάρουν τα λεφτά τους ώστε να μας δανείσουν
Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί ,ούτε έχει ανακοινωθεί ότι θα ληφθούν μέτρα που να αίρουν αδικίες, που να ανατρέπουν κατεστημένα συμφέροντα και νοοτροπίες.
Με τις πρόσφατες αποφάσεις για τα εισοδήματα και τη φορολογία δημιουργούνται νέες αδικίες.
Ο Λομβέρδος είχε ανακοινώσει ότι θα βάλλει χέρι σε εργασιακές σχέσεις που παραβιάζουν την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία πχ θα μετατραπούν σε σχέση μισθωτής εργασίας όλες εκείνες οι εργασιακές σχέσεις όπου ο εργοδότης είναι ένας και ο εργαζόμενος πληρώνεται με μπλοκάκι.Αυτό δεν απαιτεί στην εφαρμογή του δαπάνη για το δημόσιο ,θα μπορούσε να είχε γίνει άμεσα το πρώτο μήνα της ανάληψης της εξουσίας από το κυβερνών κόμμα και χωρίς καμιά προειδοποίηση.

karfoma είπε...

@dimitris
Το ‘Καπετάνιο’ σε χάλαγε!
Συμβιβάσου τώρα με το φον Δημητράκης και βλέπουμε!

@taspa
Οψόμεθα taspa, αν και βλέπω βαθύ σκοτάδι στο τούνελ!
Μπας και έχει απεργία η ΔΕΗ;
Αυτό μου θύμισε κάτι από την ‘Ασκητική’:
-σκάψε ακόμα τι βλέπεις;
- δεν βλέπω τίποτα! Νύχτα βουβή , πηχτή σα θάνατος.
Θά ΄ναι ο θάνατος.

@a-kentavrou
Δεν θα διαφωνήσω μαζί σου, ελπίζω βέβαια να πέσουμε και οι δύο έξω.
Ο χρόνος θα δείξει, αρκεί να είναι σύντομος!
Αν και κατά βάθος - δεν βλέπω τίποτα! Νύχτα βουβή , πηχτή σα θάνατος…….

dimitris είπε...

karfoma, το ειχα δει το εργο με τον μεγαλο θυμιο καρακατσανη, παρασταση ''πριβε'' 12 ατομα, προς τιμη του αυτος ο μεγαλος ''τεχνιτης'' επαιξε για 12 ατομα, δεν ειχα ποτε ''θεσεις'' οποτε το φον δεν ''κολλαει'' παντα ''αντιθεσεις'' ειχα ακομα και οταν ''τοτε'' ημουν στον ''ναο''.

Unknown είπε...

Λαλημερα.
Και γω που νομιζα πως με 'συμπαθατε ολιγον' γιατι μ'αφηνετε να εκτιθεμαι ενω δεν το αξιζω.!!!
Βγαζει ματι το ΑΛΗΘΥΝΟ.....
Οπως και το δευτερο ΠΡΟΘΥΣΤΕΡΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και υπάρχει τέτοιος έλληνας.
Ο ίδιος που είπε στον πρωθυπουργό, ότι δίνει ευχαρίστως το μισθό του για να σωθεί η χώρα.
Καλημέρα σας :))))

karfoma είπε...

@dimitris
Ανικανοποίητος είσαι ‘Καπετάνιε’!
Ελπίζω η taspa, να βρεί κάτι που να σε καλύπτει!

@taspa
taspa! Δεν το εξέλαβα σαν ορθογραφικό λάθος, νόμιζα ότι ήθελες να δώσεις έμφαση στο κείμενο!

@Φοράδα στ΄αλώνι
Ναι φοράδα μου, και μετά ξύπνησε!
Ξέχασε όμως να μας πει το άλλο με τον τοτό, εκεί να δεις γέλιο…….