Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Άσκηση ετοιμότητας ….οδηγία προς αγανακτισμένους!

ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΩ ΑΝ ΠΑΘΩ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ?
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΚΑΡΔΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ 10 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ.

Ας υποθέσουμε ότι επιστρέφεις με το αυτοκίνητο από την δουλειά.
Είσαι πολύ κουρασμένος και ψυχολογικά χάλια...
Ξαφνικά αισθάνεσαι ένα φοβερό πόνο στο στήθος ο οποίος επεκτείνεται στον βραχίονα και στο σαγόνι.Είσαι μόλις 5 χιλιόμετρα από το πλησιέστερο νοσοκομείο.
Δυστυχώς όμως δεν ξέρεις αν θα τα καταφέρεις να φτάσεις ως εκεί.

Τι να κάνω ??
ΜΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΛΕΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΒΗΧΕΙΣ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ.
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΒΗΧΑ, ΝΑ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΒΑΘΙΑ ΑΝΑΣΑ. Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΣ ΣΑΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΦΛΕΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ.
Η ΑΝΑΣΑ ΚΑΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ. ΟΛΑ AYTA ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ Ή ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.
ΟΙ ΒΑΘΙΕΣ ΑΝΑΣΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΟΞΥΓΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΕΝΩ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΒΗΧΑΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΒΗΧΑΣ ΒΟΗΘΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΗΣ ΡΥΘΜΟ.


Αν δεν πετύχει χαιρετισμούς στον Πέτρο….ξέρεις εσύ, εκείνον τον san!

19 σχόλια:

dimitris είπε...

Aν εχει ψηφισει ''αηδιες'' μην κανει τιποτα, ας ''ξεκουραστει'', θα ''παμε'' οσονουπω να τον ''συναντησουμε'' και ''εμεις''απο τα ''βαρη'' που μας φορτωσε,βαθια ψυχη. ΑΣΧΕΤΟ το πηγα οπως εσυ στην προηγουμενη αναρτηση, γιατι με οποιον δασκαλο καθησεις τετοια γραμματα θα μαθεις, K A R F A R E

karfoma είπε...

@dimitris
Ότι μαθαίνεις καλό είναι καπετάνιε, κακό είναι να μην ακούς!

α Κενταύρου είπε...

Πατριώτες μπράβο, από την ψυχολογική αυτοκριτική για τον αγώνα που δεν είχε το αποτέλεσμα που θέλαμε, φτάσαμε στο Βελουχιώτη η taspa λίαν κατατοπιστική(ο Μητσοτάκης είναι σίγουρο δεν έχει τέτοιες ανησυχίες θα νιώθει δικαιωμένος)φύγαμε και είμαστε τώρα στη καρδιακή προσβολή?
Σας παρακολούθησα στο διάλογο και μένω στο ότι είναι κακό να μένουμε στο δικό μας και να μην ακούμε, τότε το διάλογο γιατί τον κάνουμε ας τον κάνουμε τότε στο τοίχο.

Unknown είπε...

ΚΑΡΦΟΜΑ.
Στου κουφου την πορτα ..............
Αλλα βρε παιδακι μου και συ πρωι-πρωι,[φτου στον κορφο μας].
Τερμα η πλακα,καλα ολ' αυτα,συμπληρωνω ομως μετα απο συμβουλη γιατρου.
Καλο ειναι να εχουμε παντοτε μαζι μας σε καποια απο τις τσεπες μας η οπου μπορει ο καθενας τελος παντων μια ασπιρινη.
Δεν την μασαμε μητε την καταπινουμε την λιωνουμε στο στομα.
Αποφευγουμε δια ροπαλου τα υπογλωσσια απο μονοι μας εφ' οσον δεν γνωριζουμε οτι υποφερουμε απο καρδια καθως πολλες φορες παρομοια περιστατικα δεν οφειλονται στην καρδια.
Ηχρηση υπογλωσσιου τοτε ειναι ακρως επικινδυνη εως θανατηφορα.
--Μερες πουρχονται Χριστε μου!!!!

Unknown είπε...

ΚΕΝΤΑΥΡΕ, καλησπερα.
Μετα το 'κατατοπιστικη' μπαινει ενας Μπαινει ενας Μητσοτακης.
Επειδη δεν βιαζομαι να βγαλω συμπερασματα [ καθως το αθλημα αυτο το εχω πληρωσει] μπορω να σκεφθω δυο εκδοχες του ΚΑΡΦΟΜΑΤΟΣ.
Θα επιθυμουσα μια επεξηγηση!!!
Παντος ο Μητσος αν και μπηκε στον κοπο να μου θυμισει πως ειμαστε ΑΠΛΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ τον σχολιασμο μου απεφυγε να τον σχολιασει!!!!!
Οπως πολυ καλα λες το 'ου με πεισεις καν με πεισεις' αιρει αυτοματα την αναγκαιοτητα της συζητησης.

karfoma είπε...

α Κενταύρου
αγαπητέ φίλε κένταυρε, διάλογο κάνουμε και αντιπαράθεση απόψεων υπάρχει το αν διαφωνούμε σε ιστορικά γεγονότα οφείλετε στις πηγές μας.
Γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει αντικειμενικότητα, τουλάχιστο στην πρόσφατη ιστορία, οφείλουμε να πληροφορούμαστε από διαφορετικές πηγές τα γεγονότα προς σχηματισμό μιας σφαιρικότερης άποψης.
στο (ο Μητσοτάκης είναι σίγουρο δεν έχει τέτοιες ανησυχίες θα νιώθει δικαιωμένος) δεν αντιλαμβάνομαι σε τι ο συγκεκριμένος κύριος θα νοιώθει δικαιωμένος;

karfoma είπε...

@taspa
taspa μου, αχρείαστες να είναι οι οδηγίες αλλά σε τόσο δύσκολες εποχές και λόγο του επικινδύνου τις ηλικίας (όχι την δικιά μας) καλό είναι να τις γνωρίζουμε!

dimitris είπε...

Δεν θελω να πεισω κανεναν,ο διαλογος γινεται οπως καθενας μας οριζει τα του εαυτου του, δευτερες σκεψεις δεν υπαρχουν,δεν μαζευω ψηφους και αυτα που γραφω τα πιστευω, δεν γινεται να οριζουμε τον διαλογο με το τι θελει ο καθενας μας να ακουσει-δει, ουτε γινεται να αναλυουμε την καθε λεξη, αλλωστε δεν ειμαστε το πληρωμα σε κανενα πλοιο αλλα επιβατες που στην διαρκεια του ταξιδιου γνωριστηκαμε στην βολτα που καναμε στην κουβερτα του πλοιου, απο εμας εξαρταται αν θα συνεχισουμε το ταξιδι, αφηνωντας στους συνταξιδιωτες μας ''χωρο''.

karfoma είπε...

@dimitris
Γι΄αυτό σε ορίσαμε καπετάνιο - πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες - για να μπορούμε να εκφράζουμε ελεύθερα τις απόψεις μας, και εσύ να τηρείς την Βολταιρική ρήση!
Καλοτάξιδοι να είμαστε καπετάνιε μας!

dimitris είπε...

ποιος αλλος ειναι μαζι μου τωρα στο karfoma? H ωρα ειναι 2.55π.μ, ποτε με ψηφισατε , δεν ημουν στην διαδικασια, την θεση την ''δινω'' στην taspa, γιατι εκεινη με ''ανακαλυψε'' και δικαιωματικα της ανηκει, τα ''αρχηγιλικια'' αν ειναι για ταβερνα , καφε, σαν ''προτασιολογος'' ναι, τα υπολοιπα ΝΟ, οι αρχηγοι και ο μητσος εχουν μονιμα κοντρα ας ειναι και ο εαυτος μου και βεβαια συνεχειζουμε ευγενικο και ''μαγεμενο'' karfoma

dimitris είπε...

KARFOMA λες την εξης= το να σκεπτεται κανεις ελευθερως ειναι ωραιον, το να σκεπτεται ορθως ειναι ωραιοτερον!!!!!!!Η πως αν ο θεος δεν υπηρχε επρεπε να εφευρεθει!!!Η η δημοκρατια δεν ειναι καθολου θεμελιωμενη πανω στην αρετη!!!!!ΙΣΩΣ η ελευθερια του ανθρωπου τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου!!!!!!ΜΗΜΠΩΣ ο ανθρωπος δεν δημιουργηθηκε για να δουλευει, αποδειξη γι'αυτο ειναι το γεγονος οτι η εργασια κουραζει!!!!!ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ? Δε συμφωνω ουτε με μια λεξη απο ολα οσα λες αλλα θα υπερασπιζω- ακομα και με το τιμημα της ζωης μου-το δικαιωμα ελευθερα να λες αυτα που πρεσβευεις!!!!!Μπορουσες και πιο απλα να πεις γουσταρουμε που ειμαστε ολοι μαζι και τα λεμε, αλλα εσυ ''γουσταρεις'' διαφωτισμος βολταιρικο, δικο σου το μαγαζι, κανεις οτι θελεις.

a-kentavrou είπε...

Προς Εφεσίους επιστολή
Τaspa πριν σου δώσω τις απαιτούμενες επεξηγήσεις , για όλους που είμαστε πάνω στο πλοίο που ταξιδεύει και που άλλοι έχουν χαράξει τη πορεία, εμείς απλώς συζήτηση κάνουμε όχι για τη συζήτηση όπως λες και εσύ(η συζήτηση γίνεται για να ξεφύγουμε από το σύνδρομο του αυτισμού,για να ανοίξουμε τον ορίζοντα της σκέψεις μας σε άλλες απόψεις που η εσωτερική ιδεολογία μας η ιδεολογία του χώρου που έχουμε ταχθεί δεν μας επιτρέπει να δούμε) , πολλές φορές φωνασκούντες,έχει αξία να μάθουμε τις δυο εκδοχές του καρφώματος,για να δειχθεί πως μπορεί να παρεξηγηθεί μια πρόταση που έχει μέσα της τη λέξη Μητσοτάκης (αρχίζω να πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πρόβλημα αφού και μόνο η αναφορά του ονόματος πυροδοτεί συζητήσεις).Το λιαν κατατοπιστική είναι σαφές δεν συνδέει τις απόψεις σου με το Μητσοτάκη αναφέρεται σε διάφορα και κυρίως σε αυτό που είπες εύστοχα ότι «Στο τέλος τι αγώνα εδεινε και με ποιον.
Ποιος τον έβαλε μπροστά στο αδιέξοδο;;;
Αλήθεια είχε αποφασίσει να φύγει αποκεφαλισμένος;;»
Ο Μητσοτάκης το έχουμε συζητήσει και άλλη φορά δεν μπορεί να έχει την αίσθηση του αποτυχημένου διότι ότι προέβλεπε για τη πολιτική του εχθρού του που λέγεται Παπανδρεισμός έγινε πραγματικότητα ,είδε ζώντας, ο εχθρός του ο χαρακτηρισμένος με την έκφραση «δεν κάνει το παιδί »να ταπεινώνεται και να ταπεινώνει τη χώρα Διεθνώς περιφερόμενος ως επαίτης .Πια άλλη επαλήθευση της κουβέντας που είπε στο παρελθόν «των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν».Αυτός δεν μπορούμε να πούμε είχε αγκυλωμένες απόψεις που τον οδήγησαν στη καταστροφή.Μεταξύ διεθνούς νομισματικού ταμείου σημερινού, και παρελθόντος έλεγε κάντε δημοσιονομική προσαρμογή νοικοκυρεύτε τη χώρα, εμείς μοιραίοι και άβουλοι προτιμήσαμε διεθνές νομισματικό ταμείο?
Αδελφοί τι διάλογο θέλετε ?
Του δασκάλου προς το μαθητή που λέει πάντα ναι από άγνοια.
Του Εισαγγελέα προς το κατηγορούμενο?
Το διάλογο των κοφών ?
Το διάλογο των τυφλών?
Το σύγχρονο διάλογο των ισορροπιών, του παρεδώσε?
Το Σωκρατικό διάλογο προφανώς επιθυμείται αδελφοί.
Πορεύεστε εν ειρήνη και περίσκεψη.

karfoma είπε...

@a-kentavrou
Αγαπητέ Κένταυρε, δεν γνωρίζω αν εσύ παριστάνεις τον Απόστολο Παύλο, πάντως εγώ Εφέσιος δεν είμαι!
Θα ήθελα μια απάντηση στην φράση σου «αρχίζω να πιστεύω ότι ο άνθρωπος αυτός έχει πρόβλημα αφού και μόνο η αναφορά του ονόματος πυροδοτεί συζητήσεις».ποιός έχει το πρόβλημα εγώ ή ο Μητσοτάκης, για να μπορέσω να σου απαντήσω.

α Κενταύρου είπε...

Προφανώς ο Μητσοτάκης!Θα ήμουν πολύ αγενής να αποκαλέσω κάποιο που με φιλοξενεί προβληματικό.Επειδή στο χαρακτηρισμό Εφεσίους δεν έδωσα τόση βαρύτητα ώστε να χαρακτηριστώ Απόστολος Παύλος που παραπέμπει σε αυθεντία.
Διαγράφω το τίτλο και τον αντικαθιστώ "προς Φίλους Επιστολή "χωρίς καμιά σημασία απλώς έτσι για εισαγωγή.

karfoma είπε...

@a-kentavrou
Δεκτό φίλε κένταυρε, και ζητώ συγνώμη αν το ύφος μου ήταν κάπως επιθετικό!
Για να τελειώνω με το θέμα Μητσοτάκης λέγω τούτα:
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το όνομα Μητσοτάκης αλλά με το πρόσωπο, το οποίο κατά την άποψη μου δεν κοσμεί με την ιστορία του την προ και μετά χούντα περίοδο.
Και αναφέρω συνοπτικά:
1. προ χούντας: Με συνομωσιολογικού χαρακτήρα πράξεις (Κόκας – ελευθερία κλπ), βοήθησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας, και άνοιξε τον δρόμο στην χούντα.
2. μετά χούντας: Στην κυβέρνηση Καραμανλή σαν υπουργός «αποσυντονισμού» με συντονισμένες κινήσεις (υποτιμήσεις – διπλασιασμό φόρου αυτοκινήτων – αύξηση έμμεσων φόρων κλπ) στράφηκε ενάντια στην μικρομεσαία τάξη. Ήταν η εποχή που ο κλύν χαριτολογώντας έλεγε το περίφημο «είναι ο μόνος υπουργός που κατάφερε και έκανε το χιλιάρικο σκατα).
3. με τις «ευλογίες» του λαού την, ανοησία της αριστεράς και την αγορασμένη κατσικίσια ψήφο, γίνεται πρωθυπουργός. Αρχίζει η μπακαλίστικη εισπρακτική πολιτική. Αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων, ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας πχ Ηρακλής, κέτερινγκ, ΟΤΕ, αστικές συγκοινωνίες κ.α. Τα Ελληνικά νησιά την γλύτωσαν την τελευταία στιγμή, άφησε βοηθούμενος από τον συνεταίρο του και σημερινό αρχηγό της ΝΔ, ελεύθερα τα σύνορα στην είσοδο Αλβανών μεταναστών με αποτέλεσμα να φουντώσει η μαύρη εργασία και να καταρρεύσουν τα ταμεία, είπε το περίφημο για το Μακεδονικό «σε δέκα χρόνια θα το έχουμε ξεχάσει»
αυτός μπορεί να ξεχάσει το πήδημα - ίσως και να του αρέσει – ο Ελληνικός λαός δεν το ξεχνάει φίλε Κένταυρε!
Σήμερα - δεν φτάνει που μας φόρτωσε τα παιδιά και τα εγγόνια του - έχει το θράσος να εμφανίζεται σε δημόσια θέα και να έχει και άποψη.
Θα μπορούσα πολλά να γράψω, αν όντως σε ενδιαφέρει η Μητσοτακική πολιτεία, κάτι σαν αφιέρωμα, όπως γράφει η φίλη μας η Καρυάτιδα για τους αρματολούς και κλέφτες και ήρωες της παλιγγενεσίας του έθνους, ένα «αφιέρωμα»για τους κλέπτες και λωποδύτες της καταστροφής του έθνους.
Αυτά τα ολίγα Δάσκαλε, πάντως δεν τα έχω προσωπικά μόνο με τον Μητσοτάκη αλλά και με όσους εφαρμόζουν τις ιδέες του!

Unknown είπε...

Καλησπερα.
Κατ' αρχη στον φιλογενουντα μας.Δεν μπορει ενα ευχαριστω του το χρωσταμε,αφηστε που εχει χαλασει τον μισο μηνιαιο προυπολογισμο σε καφεδες και κερασματα!!!!
Καπου -καποτε θα σμιξουμε να το ανταποδωσουμε!!!!
ΚΕΝΤΑΥΡΕ.
Ευχαριστω!!Ευχαριστω για την εξηγηση.
Σ' ευχαριστω ομως απο καρδιας για το,
'Του δασκάλου προς το μαθητή που λέει πάντα ναι από άγνοια ',
καθως ειναι μια απο τις σπανιες στιγμες που δικαιωνομαι σε οσα χρονια τωρα υποστηριζω!!!
Ισως σε μια αλλη συζητηση ασχολειθουμε μ'αυτο το θεμα.
ΜΗΤΣΕ, Δεν εχω την στοφα Αρχηγου καθως δεν γνωριζω την τεχνη του ΜΕΤΕΡΝΙΧ!!!!
Ισως επειδη εγγραφονται στο βιογραφικο μου και Πολιτικες Επιστημες εγινα ΑΛΕΡΓΙΚΗ στην ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ.
Οφειλω παντος να καταγραψω την Αβροφροσυνη σου.

dimitris είπε...

τωρα μαλιστα εισαι karfoma, αν και ο δασκαλος μου φαινεται γνωστης της πολιτικης και παιζει με τους ''μαθητες'' του, δυο φορες ασχοληθηκες με τον μ......''γιναμε'' ''μπιλιες'' φτου,η taspa μαλλον στον μπακαλη ειναι παλι.

Unknown είπε...

Δημητρη, πως ειναι δυνατον να αναρτω σχολιο στις 10.20 να ακολοθεις με 2' καθυστερηση και να με γυρευεις στον Μπακαλη!!!
Για κοιταξε τι δεν παει καλα;;;
Σημερα πηγα ΑΒ 'πηρε φωτια το κορδελιο' τα λαχανικα χορευουν τις νοικοκυρες στο ταψι!!!

dimitris είπε...

ΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ TASPAS, KARIATIDAS62, KARFOMA, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ ΜΕΤΑ, ΣΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΣΑΚ, ΜΠΑΜ, ΣΤΟΝ ADEGIA,STAYROVELONIES, ΓΙΑΓΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, AKANONISTI,7 ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΟΧΙΑ, ΤΣΑΚ, ΜΠΑΜ, ΣΤΗ ΦΟΡΑΔΑ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΡΓΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΑ 3 ΕΠΑΝΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.