Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Θα αυτοκαρφωθώ!

Μου στέρεψαν οι ιδέες, είναι και καλοκαίρι, Ιούλης μήνας, μεσημέρι, ντάλα ο ήλιος και η γκλάβα μου δεν κατεβάζει τίποτα!

Αλλά κάτι πρέπει να γράψω, γιατί έτσι και δεν γράψω, θα χαθώ από το «προσκήνιο, και ίσως οι αμέτρητοι αναγνώστες μου σκεφτούν ότι εξαφανίστηκε ο χέστης μετά το τελευταίο χτύπημα της “χέστας”, διότι και εγώ σαν τον συγχωρεμένο τους έκραζα μέσω του μπλόκι μου σε κάθε ευκαιρία!
Αλλά όχι, άλλος είναι ο λόγος της προσωρινής σιωπής μου, πέρα της καλοκαιρινής τεμπελιάς με ταλανίζει και μια ερωτική απογοήτευση και η ρημάδα σκέψη μου τρέχει συνέχεια εκεί, και δεν μ΄αφήνει να συγκεντρωθώ, μπας και γράψω κάτι για τόσα κοσμοϊστορικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σ΄αυτην την δόλια χώρα την πατρίδα μου την Ελλάδα!
Να γράψω κάτι για αυτόν τον διεθνή δονητή που έρχεται κάθε τρεις και λίγο και ελέγχει τα οπίσθια μας!
Για τις επιτροπές τις βουλής που κοπιάζουν καλοκαιριάτικα να μη βγάλουν πόρισμα!
Για τους «συμμάχους» που μπαινοβγαίνουν στο Αιγαίο χαϊδεύοντας την υφαλοκρηπίδα μας καθιστώντας την συνεχώς διεγερμένη ή έστω κάτι για αυτούς τους τρομοκράτες της «αστοχίας», για τους αντάρτες των πόλεων μιλάω! (προσπαθώ να μην τους τσιγκλήσω, μη με στείλουν κατά Σωκράτη μεριά, και σεις που ξέρετε την διαμονή μου μούγκα ε! μην με καρφώσετε)
Εγώ λοιπόν για να έχω το κεφαλάκι ήσυχο και επί των ώμων μου, θα σας απασχολήσω επί προσωπικού.
Και λόγω σπασίματος του καθρέπτη μου – που ήταν και δώρο της γιαγιάς - είπα να τα γράψω στο μπλόκι σαν είδος εξομολόγησης μια και τα τελευταία ….ντα χρόνια δεν διαθέτω πνευματικό, οι δε ψυχολόγοι είναι απλησίαστοι για το βαλάντιο μου, με λίγα λόγια δεν αντέχει η τσέπη μου, άσε που θα χρειαστώ και αρκετές συνεδρίες και ποιος τρέχει καλοκαιριάτικα.
Ακούγοντας λοιπόν εκείνο το σουξεδάκι το «sex on the beach» μου κατεβαίνει ο προβληματισμός ,γκόμενα βέβαια γιοκ, μια και η τελευταία με παράτησε λέγοντας ότι δεν είμαι εραστής αλλά επιβήτορας, και ακόμα προσπαθώ ο δόλιος να βρω την διαφορά!
Η προτελευταία μετά από ένα αναίτιο καυγά αποχώρησε, και εγώ μέσα στον εκνευρισμό μου τις λέω (τι τόθελα ο δόλιος), «εμείς δεν κάνουμε ούτε για φίλοι ούτε για εραστές» και μου πετάει το «αβασάνιστο-βασανιστικό», «σιγά τον εραστή!»
Η προπροτελευταία την έκανε με τον καλύτερο φίλο μου, και τους έχασα και τους δύο, και να δεις που τον είχα «διαλέξει» τον άτιμό, γιατί ήταν κοντός ζαρωμένος και με μουστάκι πράγμα που το σιχαινόταν η σκορδόπιστη (για το μουστάκι λέω) και ακόμα αναρωτιέμαι; τι του βρήκε;
Α!! ξέχασα διέθετε και κάτι ψιλαδάκια, αλλά άσχετο καθώς η λεγάμενη ήταν υπεράνω χρημάτων*!
Η προηγούμενη της προπροτελευταίας, καλό κορίτσι δεν λέω, αλλά αναγκάστηκα να διαλύσω την σχέση!
Είχε ένα κουσούρι βλέπεται.
Ποιο; Ήθελε να βρισκόμαστε τα μεσημέρια.
Ξέχασα να σας πω το μεσημέρι για μένα είναι κάτι ιερό, είναι η ώρα της σιέστας και δεν αντέχω να μου χαλάει κανείς και για κανένα λόγο την σιέστα** μου.
Προσοχή σιέστα όχι Σέχτα και παρεξηγηθούν κάποιοι και με στείλουν αδιάβαστο!
Τώρα γιατί συναντήσεις τα μεσημέρια; βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!
Και τώρα που αυτοκαρφώθηκα δια της εξομολογήσεως, πες μου και εσύ «γιατρέ» μου, διακρίνεις κάποιο πρόβλημα;
Εγώ - όπως και εσείς αντιληφθήκατε μέσα από την αντικειμενική περιγραφή μου - δεν έχω κάτι επιλήψιμο!
Ωραίος άνδρας είμαι! (σας είπα δεν έχω καθρέπτη).
Πολυγραφότατος, άρα μορφωμένος (φαίνεται άλλωστε).
Ιδανικός εραστής (το ξέρω εγώ, αλλά πιστεύω και εσείς κάτι θα καταλάβατε ).
Εργασία διαθέτω με καλό μισθό (διευθυντική βέβαια)
Ε! και κάτι καταθεσούλες υπάρχουν για τις δύσκολες μέρες (κατά Κύπρο μεριά).
Εκτός των παραπάνω, αρκετά μετριόφρων (ποτέ δεν μιλάω για τον εαυτό μου).
Ε! λοιπόν τι σκατά μου λείπει και δεν μπορώ να υλοποιήσω την φαντασίωση μου με εκείνη την ψιλή Ξανθιά, γαλανομάτα Σουηδέζα, ακούγοντας το αγαπημένο μου «sex on the beach».
Τι!
Ρε μπας και φταίει ότι δεν γνωρίζω Σουηδικά;
Ε! αυτό είναι, και μου τόλεγε ο πατέρας μου, μάθε παιδί μου μια ξένη γλώσσα αχρείαστη νάναι, αλλά γω που.
Η άγνοια τις Σουηδικής φταίει γιατρέ μου;
Ε! ήμουν σίγουρος!
Το μόνο που με παρηγοράει είναι ότι και αυτή – για την Σουηδέζα μιλάω – που αγνοεί την Ελληνική, κάπως έτσι θα σκέφτεται!
Για τον πόθο της προς μένα είμαι σίγουρος! Τον διακρίνω στα μάτια της -έχει εκείνο το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας - καθώς με κοιτάει!
Αχ! Και έκανε τόσα μίλια το κορίτσι για νάρθει να με βρει - γιατί για μένα ήλθε - και θα φύγει μη ικανοποιημένη εξαιτίας της παιδικής μας απερισκεψίας.
Τέλος πάντων, εγώ θα τις αφιερώσω το παρακάτω Καβαφικό, ελπίζοντας να βρει κάποιο μεταφραστή - έχουμε και συγγενείς εκ Πρωθυπουργού - εκεί στην μακρινή Σουηδία!


"Σώμα, θυμήσου όχι μόνο το πόσο αγαπήθηκες,
όχι μονάχα τα κρεββάτια όπου πλάγιασες,
αλλά κ’ εκείνες τες επιθυμίες που για σένα
γυάλιζαν μες στα μάτια φανερά,
κ’ ετρέμανε μες στην φωνή — και κάποιο
τυχαίον εμπόδιο τες ματαίωσε.
Τώρα που είναι όλα πια μέσα στο παρελθόν,
μοιάζει σχεδόν και στες επιθυμίες
εκείνες σαν να δόθηκες — πώς γυάλιζαν,
θυμήσου, μες στα μάτια που σε κύτταζαν•
πώς έτρεμαν μες στην φωνή, για σε, θυμήσου, σώμα."


Συμπέρασμα: Τα αγοράκια, αλλά και τα κοριτσάκια πρέπει πάντα να ακούνε τον μπαμπά και την μαμά τους!

ΥΓ (1) τα παραπάνω στοιχεία – για τα προσωπικά μιλάω – δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όχι τίποτα άλλο, αλλά εσείς μπορείτε από αύριο να αρχίσετε να μου ζητάτε δανεικά!
Καμία σχέση λοιπόν με την πραγματικότητα!
Συνεννοηθήκαμε;
ΥΓ (2) ευτυχώς τα περισσότερα από τα καρφιά μου λείπουν σε διακοπές και ελπίζω να γλιτώσω το κράξιμο!!!!

*Υπεράνω χρημάτων = μ΄αρέσει να κάθομαι πάνω σε χρήματα
**από το ισπανικό siesta - σιέστα μεσημεριανή ανάπαυση

14 σχόλια:

kariatida62 είπε...

ΕΕΕ!!! κάποιον άφησαν πίσω τους για να σε διαβάσει...χαχαχαχα!!!
Στην ίδια κατάσταση με σένα είμαι κι'εγώ παρ'όλο που πήγα mini διακοπές και γύρισα!
Α και άλλη μια διαφορά με σένα είναι οτι εμένα δεν με παράτησαν...δεν ξέρεις όμως πόσο σε ζηλεύω!
Εσύ κρατάς την ευτυχία της μοναξιάς σου ενώ εγώ....
Κατά τ'άλλα ίδια και απαράλλαχτη ιστορία με την κατάστασή σου (σ'όλες τις λεπτομέρειες) και η δική μου!
Κάνε υπομονή ένα ακόμη "καυτό" σε όλα, καλοκαίρι είναι θα περάσει...δεν ξέρω βέβαια τι Φθινοπωρο θα ακολουθήσει ίσως πολύ χειρότερο του Καλοκαιριού!

dimitris είπε...

Xαιρεται, χαθηκες τοσο καιρο, η γιαγια Αντιγονη ολο σου εστελνε την αγαπη της, δεν μπορουσα να καταλαβω τι ''επαιζε'' και τωρα αφου αφησες την ''αρρωστια'' να πιασει κοκκινο, τρεχεις στις γειτονιες φωναζοντας βοηθεια, καλα σου εκαναν τα κοριτσια και σε παρατησαν, γλυτωσαν και σιγα που εφταιξε ο κοντος μουστακιας και φραγκατος φιλος σου, αυτος θυσιαστηκε σωζωντας μια φτωχη πλην τιμια κοπελα απο την εκμεταλευση και την φτωχια, δηλαδη ηθελες η κορες να κατσουν μαζι σου για να σε συντηρουν και να τσονταρουν στο επιδομα ανεργιας που θα παιρνεις απο το φθινοπωρο? Οχι κυριε εγωιστη, εκει πιο καλη εισαι μοναξια, βρηκες και αλλη μια πικραμενη, την Καριατιδα, κανατε τημ, τωρα καθηστε και λειωστε τα πληκτρα με τα μαραζια σας και τους καημους σας. Μικρο......[αστε], τι νομιζεις θα εγραφα. Κυριε η χωρα περναει δυσκολες ωρες και εσυ μας κλαιγεσαι για τα μικροπροβληματα σου, γι'αυτο αυτη η χωρα δεν παει ομπρος, η μια σκετα απο επανασταση σε εχει βαλει στο ματι διοτι ενω ειχες συμφωνησει στην χορηγια του υπ. προστασιας του πολιτη, εσυ το επαιζες σε διπλο ταμπλο και εκανες παλιοτερα παιχνιδι με μαγισσες, ολα εδω πληρωνονται, ποιος να πει οτι η εδρα σου ειναι στα καλλιφωνα και ομορφα νησια του .......πελαγους, την επιταγη που σου εστελνε, ο χορηγος κυρ Μιχαλακης , για να μην καρφωνεσαι, στην εστελνε μεσω Αλβανιας, συνορα με την ...........Ελλαδα[μπα αυτη η φοβια σου μην πουν για την ''πατριδα'' σου]ειναι. Παω να φαω καλαμαρακια, αμπελοφασουλα, σκορδαλια, καρπουζι και μετα θα ριξω εναν......υπνο [εντελει εισαι πολυ πονηρος, αλλος ενας αλλος λογος που εφαγες κοκκινη καρτα απο τις μουσες σου-που λεει ο λογος], το αιρκοντισιον να ειναι καλα, σου ευχομαι, με μια καλη κοπελα[σιγα που θα βρεις] και αμα δεις τα ζορια, αντε να κλαφτεις στην καλη μας γιαγια Αντιγονη, μονο στην γιαγια θα βρεις συμπαρασταση, τους υπολοιπους μας εχει σκληρυνει, ανταγωνισμος και η ελευθερη αγορα, ας προσεχες τι ψηφιζες και επειδη σκεφτηκα τα τραγανιστα καλαμαρακια με την μικροβιοκτονο σκορδαλια που την λετε αλιαδα, με επιασε το φιλανθρωπικο μου, σου προτεινω να πας [κανε οτι κατεβασει το κεφαλι σου]''επισκεψη'' στο ''σπιτι'' της Φυσικενιας..Αυτα παθενει οποιος λεει τον γραφων σε σχολιασμο στο σπιτι της γιαγιας Αντιγονης, ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑ, εις αλλα με υγεια... Αχ το φχαριστηθηκα [ η εκδικηση του χοντρου]...

Unknown είπε...

Σχετικα με τις υφαλοκρυπιδες ειμαι μαζι σου!!!!Σε λιγο θα τους εχετε και κοντα σας!!!!
Τωρα οσο για τις πρωιν τη να σου πω ,καπως σαν κλεμενο απο ΛΟΥΚΙΑΝΟ μου κανει!!!!!!!!!τελος παντων ο ανθρωπος με την φαντασια μεγαλουργει!!!!ποτε δεν ξερεις τι σου επιφυλασσει το αυριο.
Μηπως θα ηταν 'μια καποια λυση' οπως θαλεγε και ο ποιητης σου να τον εγκαταλειψεις για λιγο καλοκαιρι καιρο!!!!!!!!!!!

karfoma είπε...

Kariatida62@
Ρε Καρυάτιδα! Η φάκα ήταν για τον Καπετάνιο, τι έτρεξες πρώτη να χωθείς μέσα;
άλλη φορά το τυρί να το γλύφεις γιατί έχει ευαισθησία το πορτάκι!
Πάντως σ΄ευχαριστώ για ενθαρρυντικά σου λόγια αν και η ουσία του άρθρου δεν ήταν στα υποτιθέμενα προσωπικά!

ΥΓ συμπάσχω με τα δικά σου!
Ξέρω ότι δεν έχουμε πάντα το δικαίωμα στην επιλογή καθώς εξαρτάτε και από άλλους παράγοντες!



dimitris@
Τσίμπησες με τον τίτλο Καπετάνιε και μου διέλυσες την φάκα από την λαιμαργία σου να μου τα χώσεις!
Σιγά χοντρούλη μην αυτοκαρφωνόμουνα!
Απλά είχα πάρει γραμμή το καρτέρι σου καιρό τώρα, και στην έστησα, και συ αντί να ασχοληθείς με την ουσία της ανάρτησης, ασχολήθηκες με την συνουσία!
Έριξες και το καρφωματάκι σου χαλαρά περί του τόπου διαμονής, αλλά ξέρετε εσείς από παλιά το παιγνίδι, κάπως έτσι φάγατε και τον Πλουμπίδη!
Πρόσεξε λίγο την διατροφή σου χοντρούλη μου και κάνε και λίγο τζόκιν καθώς με τις πορείες κιλά δεν ρίχνεις!
Άσε που στην τελευταία σε πήραν μάτι απ΄τις κάμερες με δύο πιττόγυρους στο δεξί και ένα μασούρι μαλλί της γριάς στο αριστερό - ροζ χρώματος, επαναστατικό, δεν λέω! – και χέστηκε όλη η βάρδια στο γέλιο.
Και αν σου ανέβασα την πίεση με τα παραπάνω φάε μια κουταλιά αλιάδα να στη ρίξει και κόψε βρε αδελφέ τα αμπελοφάσουλα γιατί φουσκώνουν!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Πάντα δικό σου
(αν με πιάσεις)
Giannis

ΥΓ καλέ! εσύ έγραψες άρθρο και όχι σχόλιο;
φιλιά στο Κατινάκι που σε ανέχεται, χοντρέ ε! χοντρέ!!!
taspa@
ρε Τασούλα δεν το περίμενα από σένα!
Ακολούθησες τον Καπετάνιο στην «στοχοποίηση» μου!
Για κάτι τέτοια δεν διαχώρισαν την θέση τους οι αναθεωρητές από τους ορθόδοξους;
Τι σύμπλευση είναι αυτή;
Φιλιά πολλά ( είδα την κλήση σου αλλά έλειπα)

kariatida62 είπε...

Κάρφωμα τ'άλλα δεν τα διάβασες!!! Έχει πάρει τώρα αμπάριζα τα μοναστήρια ο δικός σου...δεν έχει αφήσει ηγούμενο για ηγούμενο και ηγουμένισα για ηγουμένισα! Πάει τρώει και πίνει μαζί τους και κατά τ'άλλα ....αντιστέκεται με ανένδοτο αγώνα!!! Ρε πού τα πουλάει όλα αυτά???

karfoma είπε...

Καρυάτιδα! Προχθές εθεάθη κατά Μετέωρα μεριά, και καλά τους βοηθάει σε κάτι τυπογραφικά, το παίζει Γουτεμβέργιος τώρα και μετά όλοι μαζί στην ταβέρνα του Μαγκλάρα για κοντοσούβλι!
Τι είπες; ανένδοτος;
Ανέκδοτο έχει καταντήσει ο τύπος!

dimitris είπε...

Χαιρεται, παντα ειχαμε ενα προβληματακι με τους ''φιλους'' μας, οταν μας ''μπαγλαρωνανε'', μετα απο πολλα μαθαιναμε το ονοματακι τους, εσυ για την ''θεσουλα'' σου, μας ξεπουλησες ολους και μας εβλεπες μεσα απο τις καμερες με την υπολοιπη βαρδια? Βαρδια εχουν τα εργοστασια, αλλα οχι καμερα, τα καραβια, αλλα οχι καμερα, οι γραφιαδες, αλλα οχι καμερα, αν υποψιαστω οτι βαρδια και καμερα ταιριαζουν με μπατσ. θα κοψω το μαλλι της γριας που ετσι και αλλιως δεν μου αρεσει, τα σουβλακια τα απολαμβανω οταν τα φτιαχνει το κατινακι με καυτερο τζατζικι, τα ετοιματζιδικα μου μοιριζουν λαδιλα, στα μετεωροκαλαμπακα, εχω κολλητους, τρωμε κατι εξοχικα, οποτε ανεβαινω με συνοδεια κοκορετσιου και κοντοσουβλιου, να γλυφεις τα δακτυλα σου, εχουν και ενα κρασο, μεταλαβια απο την αναποδη βεβαιως-βεβαιως. Ωστε ενστολος? Τι να κανουμε κανεις δεν ειναι τελειος σ'αυτη την ζωη. Και για να παρεις κανενα ''βαθμο'' απο την ''υπηρεσια'' και για να ειναι ο ''φακελος'' σουπερ ντουπερ, στα μοναστηρια παμε οταν ειναι τα παπουδια μαζι και στην Ανδρο για να περασουμε καμμια ωρα χαλαρα απο τις ιστοριες που λεει ο ηγουμενος Ευδοκιμος, αντε θα τον ''γεμισεις'' τον φακελο με πολυ σαλτσα [τωρα που ειπα σαλτσα, εχουμε μοσχαρακι στην κατσαρολα λεμονατο, πουρε, σαλατα, καρπουζι και ''λιγο''παγωτο] και εις ανωτερα. Της Καριατιδας της αρεσουν οι στολες, παει θα γινεται και πρωτοι κολλητοι, εχει πιασει ''επαφες'' με ολο το δημοσιο, ''ξερει'' απο δημοσιο, σου κανει ενα χρωμμα[ φακελο ηθελα να γραψω]. Και σ'ειχα ''βαλει'' στους τρεις σωματοφυλακες, ο ρομαντικος, εσυ ξερεις απο φυλακες καλα, οπως αστυφυλακες, τι εισαι εσυ, εφτασες μεχρι την μετεμφυλιακη εποχη και τα ανδραγαθηματα του καθεστωτος, μονο πατρις, οικογενεια, θρησκεια δεν μου εκανες, μημπως εισαι ''στοας''? Το ιδιο αντικομμουνιστες ειναι. Η εκδικηση του χοντρου οπως με λες, νο2, ασε οτι προσπαθεις να ''διαλυσεις'' οικογενειες σπερνωντας ζιζανια μεσα στα ζευγαρια, τακτικη απο αρχαιοτατων χρονων, γι'αυτο θα τιμωρηθεις με αιωνια μοναξια, επεσες μεσα στην παγιδα σου ο ιδιος, πιαστηκες στην φακα, εκλεισε η πορτα με παταγο, τωρα θα μας βλεπεις που θα σε περιεργαζομαστε, μεσα απο τα καγκελα σου, θα σου φερνω καργα φαι, μεχρι να γινεις σαν τον φιλο σου, τον δαμαλο τον Ραφινεα, παω να φαω το λεμονατο και μετα εχω να ριξω κατι.....υπνους. [πονηρο καρφωμα]...Τρεχα να κρυφτεις στα φουστανια της γιαγιας Αντιγονης τωρα, μολις μαθει οτι παρακολουθεις τον κοσμο απο καμερα μαζι με την υπολοιπη βαρδια, εχεις να φας μπουφλα ξεγυρισμενη, αχ το φχαριστηθηκα!

karfoma είπε...

Καλά δεν χρειάζεσαι να απολογείσαι καπετάνιε μου!
Τσίμπησε λοιπόν το πουλάκι μου! Ήταν σωστή λοιπόν η πληροφόρηση μου ότι πηγαίνεις στις πορείες με τους πιττόγυρους παραμάσχαλα και στα φεστιβάλ για τα σουβλάκια!
Χαχαχα κοιλιόδουλε αγωνισταρά μου!
Αλήθεια μοσχαράκι λεμονάτο με πουρέ; Μμμμμμ!!!
Εγώ με μία ντοματοσαλάτα θα την βγάλω Κυριακάτικα! Άντε και λίγη φέτα!
Φιλιά στη μαγείρισσα!

Ο ΜΑΓΟΣ! είπε...

Ένα φεγγάρι λησμονιάς
Χαρούμενο αλήτης
Να διώχνει πάντα μακρια
Τα σύννεφα της λύπης…

Καλή εβδομάδα!

karfoma είπε...

ΜΑΓΟΣ@
καλώς μας ήρθες Μάγε μου
ευχαριστώ για το δώρο
εγώ με την σειρά μου
έθεσα σε παρακολούθηση
το νέο σου το χώρο!

dimitris είπε...

Παλιας μας τεχνη κοσκινο, τωρα η σερα του ΜΑΓΟΥ για παρακολουθηση, αυτο το χουι πρεπει να το προσεξεις. Καλη εβδομαδα...

kariatida62 είπε...

Ευχάριστο καρφί μου, σου απάντησα στο σπίτι μου...

kariatida62 είπε...

Kαλέ τώρα διάβασα τα καρφώματά σας με τον Δημήτρη!
Τι είναι αυτά που λέτε ο ένας τον άλλον! Γνωρίζεστε απο την Άνδρο???
Τι φακελώματα λεει αυτός ο άνθρωπος??? Να μη μπορώ να τον καταλάβω έτσι όπως τα γράφει όλα μαζί...λες και δεν θα προλάβει να τα πει όλα, και στριμώχνονται οι λέξεις του να βγουν!
Και για μενα τί είπε πάλι? Πώς μ'αρέσουν οι μπάτσοι? Και ότι έχω κάνει δημοσιουπαλληλικά φακελώματα???
Τι άλλο θ'ακούσω απ'αυτόν τον άνθρωπο Θεέ μου!

karfoma είπε...

Kariatida62@
Τα γράφει έτσι συνωμοτικά για να τα καταλαβαίνω μόνο εγώ, του έχει μείνει από τότε που ήταν στην παρανομία!
Είναι καλός και αγνός φίλος ο Δημήτρης και ελπίζω κάποια στιγμή να τον γνωρίσω από κοντά!
Οι μπηχτές και τα υπονοούμενα είναι μέσα στο παιγνίδι!