Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Κόρακας κοράκου...

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ

Πού πήγαν τα χρήματα; Επεσαν στη θάλασσα; Τα πήρε το ποτάμι; Σαφώς όχι. Υπάρχει κανένας στη φυλακή;»


Μάλλον δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για ν' αποτυπώσει κάποιος τις ενστάσεις του για όσα διαπιστώνουμε καθημερινά με τα άδεια δημόσια ταμεία, από αυτόν που επέλεξε ο βουλευτής Γ. Μαυρίκος του ΚΚΕ την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή....
 Οι συγκεκριμένες αναφορές αφορούσαν τον ΟΑΕΔ και τις υπουργικές (Γ. Λοβέρδος) αποκαλύψεις ότι «ο οργανισμός κατανάλωσε το υστέρημα των εργαζομένων με τρόπο πολιτικά πελατειακό, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σταδιοδρομίες, πολιτικές καριέρες». Η περίπτωση του ΟΑΕΔ, δυστυχώς, δεν είναι η μοναδική. Με σχεδόν καθημερινά δημοσιεύματα, μαθαίνουμε για ένα πραγματικό όργιο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος που ακολουθήθηκε στα νεοδημοκρατικά χρόνια διακυβέρνησης.
Και για το όργιο αυτό υπάρχουν υπεύθυνοι με ονόματα και διευθύνσεις. Διοικητής του ΟΑΕΔ ήταν συγκεκριμένος άνθρωπος με ονοματεπώνυμο, όπως γνωστοί είναι και όσοι ακολούθησαν ανάλογες μεθόδους κατασπατάλησης του χρήματος των φορολογουμένων. Ωστόσο, όπως επισημαίνει και ο βουλευτής, κανένας απ' όσους ακολούθησαν τέτοιες μεθόδους -με αποτέλεσμα να καλούμαστε εμείς να γεμίσουμε πάλι τα δημόσια ταμεία- δεν βρίσκεται όχι στη φυλακή, αλλά ούτε καν στο στόχαστρο ουσιαστικής δικαστικής διερεύνησης των ευθυνών του στη διαχείριση δημόσιου χρήματος. Το παρελθόν μάς έχει δείξει ότι μεταξύ κομμάτων εξουσίας υπάρχει μια λογική συγκάλυψης ευθυνών.

Κανένας από τους νέους εξουσιαστές δεν θέλει να στείλει στη δικαιοσύνη τους πρώην, εκτιμώντας ότι κάποια στιγμή ενδέχεται να βρεθεί στη θέση τους. Αλληλοκάλυψη. Μακάρι αυτή τη φορά να μη συμβεί, ωστόσο δεν έχουμε ενδείξεις για το αντίθετο...
enet.gr

11 σχόλια:

yannispap είπε...

Να ήταν μόνο ο ΟΑΕΔ;
Η ληστεία γίνεται δεκαετίες τώρα ΠΑΝΤΟΥ.Μιλάμε για πολλά χρήματα.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΝΟΧΟΣ-ΚΑΜΜΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ

dimitris είπε...

ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗ! ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΝΕΑ ΤΖΑΚΙΑ . Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ.

karfoma είπε...

Διαχρονικά τα εγκλήματα, όπως και οι συγκαλύψεις!
Το ερώτημα του κύριου Μαυρίκου και δικό μου, γι΄αυτό και η ανάρτηση!
Η απάντηση; διαχρονική ατιμωρησία.
Διαχρονικό και το παραμύθι «φύγε συ, έλα συ». Αυτοί κτυπούν τον ταμπουρά και μείς χορεύουμε, αλλά δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών!
Πριν τρείς μήνες η ΝΔ ήταν κυβέρνηση, σήμερα αντάμα με την αγροτιά, αμ΄δε φταίνε αυτοί…..
@ yannispap καλώς ήλθες στην παρέα μας.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο διαχρονικό το ερώτημα, ταυτισμένο πλέον με το αν το αυγό έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;
Κανένας πια δεν περιμένει τη σωστή απάντηση.
Τις καλημέρες μου

karfoma είπε...

Καλή μου Φοράδα @ «Ουχ οίον τε άνευ δικαιοσύνης αγαθόν πολίτην γενέσθαι».
Αυτά είπε ο Σωκράτης αυτό και θέλει ο Λαός! Δεν τον ενδιαφέρει αν τα μέτρα είναι σκληρά αρκεί να είναι δίκαια.
Η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος είναι η (πρέπει να είναι) μέγα κακούργημα και απαιτεί την μεγαλυτέρα των ποινών, αλλά δυστυχώς έχουμε πιστή στο μη Χείρων βέλτιστων ή ο κλέβων λιγότερα και καλύτερος .
Η φίλη μου η taspa* μας ανέλυσε τον τρόπο σύστασης μιας offshor εταιρίας και ο κύριος Βουλγαράκης τον λόγο!
Την καλημέρα σε όλους.


*http://taspa-4.blogspot.com/

yannispap είπε...

Καλημέρα,με τόσα δανεικά,διαπλοκή και "νόμιμες" ληστείες, θα επαναληφθεί σύντομα η κατοχή ξένων δυνάμεων ανα την Ελληνική επικράτεια (βλέπε επιτήρηση,έλεγχοι,κυβέρνηση Βρυξελλών).
Ας ετοιμαστούμε για...τρίτη εθνική εορτή.Ομως οχι τώρα,αλλά μετά τη απελευθέρωση..!

Υ.Γ. Το σπίτι μου δεν κάνει για...κομμαντατούρ γιατί είναι μικρό.

karfoma είπε...

yannispap @ Πολύ καλό! Τουλάχιστο αν διδαχτήκαμε κάτι από την προηγούμενη κατοχή, ίσως μπορέσουμε και αποφύγουμε τον εμφύλιο!

dimitris είπε...

ΓΙΟΥΡΑ, ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ,ΤΡΙΚΕΡΙ,Κ.Λ.Π ΕΝΑ ΒΑΨΙΜΑΤΑΚΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ''ΔΙΑΚΟΠΕΣ''ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΟΚΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΩΝ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ''ΗΣΥΧΟΙ'' ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΜΟΥ ΤΗΣ ''ΑΝΤΙ''.ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΗ ΦΟΡΑΔΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΣΙΓΑΡΑ [ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΙΠΑ].

Unknown είπε...

Αυτοι ειναι επιορκοι
Εμεις επιλησμονες
Δεν θα ρωτησω ποιος φερει την μεγαλυτερη ευθυνη,καθως τα αυτονοητα δεν χριζουν απαντησεως.
@@@
Πιπα εεεε, μηπως και καπνο Ολλανδικο;; οχι ετσι για να γνωριζουμε.............

karfoma είπε...

Η πίπα taspa μου προσδίδει ναυτοσύνη!

…….Έχω μια πίπα ξύλινη ,παράξενα γλυμμένη.
Βλέπω καπνίζοντας τα πιο παράδοξα όνειρα μου.
Σκέφτομαι: «θα΄ναι μαγική».Μα πάλι λέω: μη φταίει
ο εγγλέζικος βαρύς καπνός και ή νευρασθένεια μου;
(από το Μαραμπού του Καββαδία)

Unknown είπε...

.....μα δεν λυπαμαι μια σταλια/Εμεις οι Ναυτικοι εχουμε,λενε,την ψυχη/στον διαλο πουλημενη./Μια μανα μονο σκεπτομαι,στυγνη και σκυθρωπη / που χρονια τωρα και καιρους,το γιο της περιμενει.....