Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΚΚΕ και αγρότες εκβιάζουν

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

«Με το μήνυμα να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, περιόδευσε στο μπλόκο της Χαλκηδόνας στη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα».

Διαβάζοντας κανείς αυτή την είδηση μπορεί αρχικά να θεωρήσει ότι ούτε η κυρία Παπαρήγα ούτε το ΚΚΕ ούτε οι αγρότες έχουν αντιληφθεί τη σημερινή πραγματικότητα. Δυστυχώς η αλήθεια είναι άλλη...
 Και η κυρία Παπαρήγα και το ΚΚΕ και οι αγρότες γνωρίζουν πολύ καλά την κατάσταση. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η χώρα δεν είναι σε θέση να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των αγροτών. Γνωρίζουν ότι ακόμη και αν ικανοποιούσε τα αιτήματά τους το πρόβλημα των αγροτών δεν θα λυνόταν διότι δεν είναι οικονομικό, αλλά πρόβλημα προσαρμογής στις διεθνείς συνθήκες. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι κλείνοντας τους δρόμους οι αγρότες εκβιάζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ότι παραβιάζουν τον νόμο, ότι εκθέτουν τη χώρα διεθνώς σε μια στιγμή που ήδη βρισκόμαστε στη δίνη του κυκλώνα, που δεν ξέρουμε πού θα καταλήξει. Δυστυχώς το ΚΚΕ για ακόμη μία φορά λειτουργεί διχαστικά, εκμεταλλευόμενο την ανοχή της κοινωνίας και κυρίως την ανοχή των κυβερνήσεων και της Βουλής. Υποστηρίζει μια ομάδα εκβιαστών και ευλογεί πολιτικά ονομάζοντας κινητοποιήσεις πράξεις παράνομες, εκβιαστικές και επιζήμιες για το σύνολο των πολιτών.
Η κοινωνία δεν έχει περιθώρια πλέον να ανέχεται την παραβίαση των νόμων. Δεν μπορεί να ανέχεται εκβιασμούς από οποιονδήποτε. Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει τους νόμους, να ανοίξει τα μπλόκα των αγροτών- με τη βία αν χρειάζεται-, να τους συλλάβει και να τους απαγγείλει κατηγορίες. Να κάνει δηλαδή ό,τι θα έκανε αν οποιοσδήποτε άλλος πολίτης έκλεινε την Εθνική οδό. Οσοι θίγονται οικονομικά από τα μπλόκα των αγροτών έχουν κάθε δικαίωμα να τους κάνουν μηνύσεις και να ζητήσουν αποζημιώσεις, όπως θα έκαναν σε κάθε άλλη περίπτωση.
Και ο πολιτικός κόσμος οφείλει να καταδικάσει τη στάση του ΚΚΕ και να το κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό του εκβιασμού.
Εάν η κυβέρνηση δείξει οποιαδήποτε ανοχή έναντι αυτής της κατάστασης, ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να είναι όμηρος του κάθε εκβιαστή που απαιτεί με τσαμπουκά να βάλει στην τσέπη του το δημόσιο χρήμα. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες να συμμετάσχουν στον δημόσιο διάλογο και να θέσουν προς συζήτηση τα αιτήματά τους. Αυτοί ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν. Θα επιμείνουν στα μπλόκα, στο κλείσιμο των δρόμων, στον εκβιασμό της κοινωνίας. Η συζήτηση λοιπόν αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ.
Οσον αφορά τους αγρότες, καλά θα κάνουν να απομονώσουν αυτούς τους αγροτοσυνδικαλιστές που τους κάνουν να ντρέπονται που είναι αγρότες, να προσαρμόσουν τις καλλιέργειές τους στη ζήτηση, να οργανώσουν καλύτερα τα οικονομικά τους συμφέροντα, να προσπαθήσουν να βρουν- με την οικονομική και τεχνική βοήθεια του κράτους- έναν νόμιμο τρόπο επιβίωσης.

TO BHMA

2 σχόλια:

dimitris είπε...

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ Κ.Κ.Ε. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΑΜΕΣΩΣ-ΑΜΕΣΩΣ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ.ΑΝΤΕ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ''ΠΑΡΘΕΝΩΝΕΣ''Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ''ΗΤΑΝΕ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΓΓΟΝΟΣ.

karfoma είπε...

Δημήτρη μην ανησυχείς δεν κλείσαμε! Τον άκουσες τον Σαμαρά σήμερα? κι΄αυτός δεν χρωστάει σε κανένα ! μόνο εμείς, ας προσέχαμε!