Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Απέσυρε μήνυση κατά blog των Κυκλάδων ο Γ. Ραγκούσης

από την aftodioikisi.gr

Απέσυρε τελικώς τη μήνυση που είχε καταθέσει κατά ιστολογίου ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης λόγω συκοφαντικών σε βάρος του δημοσιευμάτων. Συγκεκριμένα, μετά τα δημοσιεύματα του συγκεκριμένου ιστολόγιου (naxios blogspot), ο κ. Ραγκούσης απευθύνθηκε προ ημερών στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και κατέθεσε μήνυση εναντίον του διαχειριστή του.Οι αξιωματικοί του Τμήματος μετά από διερεύνηση, εντόπισαν τον διαχειριστή. Μετά από σημερινή έγγραφη δήλωση - συγγνώμη του ιδίου προς τον Υπουργό, η οποία κοινοποιήθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τα ΜΜΕ ο κ. Γ. Ραγκούσης απέσυρε την εναντίον του μήνυση.


ΔΗΛΩΣΗ

«Κε Υπουργέ,
Το επίμαχο κείμενο, μου εστάλη από χρήστη του διαδικτύου και αναγνώστη του blog, στο οποίο κάνω αναρτήσεις τοπικού περιεχομένου (για τις Κυκλάδες).
Από δική μου υπαιτιότητα, ολιγωρία και αμέλεια αλλά όχι δόλο, υπήρξε λανθασμένη εγγραφή του τίτλου και γι’ αυτό το λόγο σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν συμμερίζομαι το κείμενο του άρθρου και σας δηλώνω ότι στο μέλλον δεν πρόκειται να υπάρξει παρόμοιο θέμα.
Η ενασχόλησή μου με το διαδίκτυο είναι αποκλειστικά και μόνο προσωπική μου δραστηριότητα, η οποία δεν έχει καμία σχέση με τον χώρο στον οποίο εργάζομαι.
Η παρούσα επιστολή θα δημοσιευτεί από εμένα στον τοπικό τύπο και επιθυμώ να πράξετε το ίδιο

Αθήνα 25/01/2010»

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η "ανωνυμία" στα Blogs και στο Internet γενικότερα, είναι διμούτσουνος θεός, με δυό κεφάλια.
Στην μια του όψη η δημοκρατία του μέσου και στην άλλη, εκ των πραγμάτων, η συκοφαντία γιατί είναι πανεύκολο να λες, χωρίς να υπογράφει επωνύμως.
Κι όσα κεφάλια και να κόψεις άλλα τόσα θα ξεφυτρώνουν. Και με τις δύο όψεις.
Όλα έχουν το τιμημά τους και η δημοκρατία, σε όλες τις εκφάνσεις της, πάντα, το μεγαλύτερο.

Πάντως προσωπικά πέρα από το να χαζολογώ και να διαβάζω προσωπικά ιστολόγια ερασιτεχνών, έχω σταματήσει να "ενημερώνομαι" στα Blogs και κυρίως στα δημοφιλή ειδησιογραφικά.
Για τον απλούστατο λόγο ότι η πληροφόρηση όλων φορά γυαλιά κομματικά, μεταφέρει κατά βάση γνώμη και όχι είδηση, συνεπώς καμιά διαφορά από τα υπόλοιπα μμε που ακολουθούν την ίδια τακτική.

karfoma είπε...

@Φοράδα μου
Πιστεύω στην ανωνυμία των blogs και στην ελεύθερη έκφραση του λόγου δίχως αυτή να σπιλώνει την προσωπικότητα του άλλου!
Η δια δηλώσεως δημόσια συγνώμη του παραπάνω blogger ας γίνει μάθημα σε άλλους επίδοξους συκοφάντες.
Εμείς που κατηγορούσαμε κάποιους (επαγγελματίες) δημοσιογράφους για κατάχρηση της εξουσίας, που τους παρέχει το μέσον που διαθέτουν, οφείλουμε να είμαστε διπλά προσεκτικοί ως προς τις αναρτήσεις μας.
Τέλος δεν θα παραλείψω να εξάρω, τον δημοκρατικό τρόπο, με τον οποίο ο κύριος υπουργός χειρίστηκε την παραπάνω υπόθεση.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρεις τι πιστεύω; Ότι αυτό το "εμείς" όταν μιλάμε για bloggers μπερδεύει το πράγμα. Γι΄αυτό μίλησα για προσωπικά blogs.
Έχει πια γίνει δυσδίακριτο ποιός φτιάχνει ένα τέτοιο Blog για το κέφι του, για να ξεδίνει, για να περνάει την ώρα του, άσχετα αν σ΄αυτό περιλαμβανονται και θέματα πολιτικά και ποιός πίσω από μια τέτοια βιτρίνα, στήνει ένα χώρο με μοναδικό στόχο να προβοκάρει, να σχολιάζει μονίμως την όποια "αντίπαλη" πλευρά αγνοώντας ότι κι αν συμβαίνει στην αντίπερα όχθη, να λειτουργεί γενικώς μονομερώς και να προπαγανδίζει πρόσωπα και καταστάσεις.
Μ΄αυτή την έννοια καμιά διαφορά και αυτός ο ερασιτέχνης από τον χείριστο επαγγελματία του είδους.

Απτάααααααα :))
Καλό βράδυ

karfoma είπε...

Παραφράζοντας το «Οι χειρότεροι εχθροί είναι εκείνοι που εμφανίζονται με τη μάσκα των φίλων». Θα έλεγα «επαγγελματίες της παραπληροφόρησης είναι εκείνοι που εμφανίζονται με τη μάσκα των ερασιτεχνών».
Ας είμαστε υποψιασμένοι λοιπόν γι΄αυτά που διαβάζουμε, το ελεύθερο διαδίχτυο έχει και τους κινδύνους του.
Καλό βράδυ, και σε σένα φοράδα μου, και μη φοβάσαι δεν θα διαφωνήσουμε στα αυτονόητα! Παρεμπιπτόντως ωραίες οι εικόνες που ανέβασες, μου θύμισες να ανάψω το τζάκι!

yannispap είπε...

Ανάμεσα σε μια ομάδα ανθρώπων θα υπάρχουν και κάποιοι που κάνουν λάθη.Δεν μπορούμε να ρίξουμε μομφή σε όλους (αν και κάποιους τους συμφέρει αυτό),επειδή ορισμένοι έγιναν μπλόκερς κι όποιον πάρει ο χάρος.
Αν το blogging κινηθεί σοβαρά κι οργανωμένα θα βοηθήσει στην ενημέρωση αλλά και σταδιακά στην εξυγίανση της κοινωνίας που έχει χάσει τον προσανατολισμό της επειδή έτσι συμφέρει κάποιους...

dimitris είπε...

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ KARFOMA ΚΑΙ ΦΟΡΑΔΑ Η ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΑΝΑΨΕΙ ΤΖΑΚΙ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΖΑΚΙ? ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙ?

karfoma είπε...

@Φίλε yannispap:
1.«ουδείς αναμάρτητος», αλλά άλλο λάθος, άλλο συκοφαντία και μείωση της προσωπικότητας του άλλου, με σκοπό να τον βλάψεις πολιτικά!
2.κανείς δεν έριξε το ανάθεμα σε όλους του μπλόκερς, αλλά και δεν είμαστε συντεχνία που σκοπό έχει να καλύψει ανομίες των μελών της.
3.αυτά τα περί οργανώσεως ομολογώ ότι κάπου με μπερδεύουν και με τρομάζουνε δεν καταλαβαίνω τι εννοείς;
Αν εννοείς ένα είδος συνδικαλιστικού (καπελώματος) θα με βρεις αντίθετο, διότι είμαι και αισθάνομαι ελεύθερος άνθρωπος, και έτσι θα συνεχίσω να λειτουργώ. Ζητάω συγνώμη αν παρερμήνευσα τα γραφόμενα σου, αλλά αδυνατώ να κατανοήσω πως το ελεύθερο blogging θα κινηθεί οργανωμένα.
Σε καληνυχτίζω, και με χαρά θα περιμένω να ακούσω μια ποιο ολοκληρωμένη πρόταση!

karfoma είπε...

@ dimitris:
Οι αστοί και τα προβλήματα τους αγαπημένε μου φίλε!
Η εξοχή έχει τα καλά και τα πολύ καλά της!
Καληνύχτα φίλε μου, και το τζάκι καίει!