Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Αγροτοιστολογίες... και όχι μόνο!

Από τον Δημήτρη των Ασωμάτων

ΑΓΑΝΤΑ. Ποια η διαφορά από τα κανάλια τα τηλεοπτικά?

Μια λοιπόν διαφορά είδα την αμεσότητα ''αντίδρασης'' των ''εμπλεκομένων'' στα ιστολογια.
Ιστολογια που είχαν για θέματα ας πούμε κοινού ''ενδιαφέροντος'' 30-45 ''διαβάσματα'' με το θέμα των αγροτών, τα ''διαβάσματα'' έπεσαν κατακόρυφα, όχι βέβαια ότι φταίει το θέμα, αλλά ο τρόπος 'παρουσίασης'.
Εδω φαίνεται αν έχει ανταπόκριση το ''αγοραίο''. Και για να εξηγούμαστε ''κανείς'' δεν λέει ότι το σύνθημα "γυναίκα υπουργός αγρότης νηστικός", εκφράζει το σύνολο των στριμωγμένων οικονομικά αγροτών, άστοχο, αλλά επειδή όλα ''μπαίνουν'' στην παλάντζα το ίδιο άστοχο ήταν το ''στοίχημα'' των 100 ημερών δια στόματος Γιώργου Παπανδρέου.....
   Ούτε βέβαια ότι κάποιοι αγρότες δεν άφησαν να περάσει η σωρός μιας άτυχης γυναίκας είναι αιτία να κηλιδώνονται όλοι οι αγρότες, σαν αναίσθητοι, και ''παρτακηδες''. Τα χρήματα που παίρνουν οι αγρότες τα ''δίνει'' η ΕΕ στην χώρα μας, όπως και στα υπόλοιπα μέλη της ένωσης, για να φρενάρει το καπάκι μην σκάσει, τώρα αν υπάρχει ένας αριθμός ''τσιφλικάδων,'' που επωφελείται, δεν μπορεί να το χρεώνονται οι υπόλοιποι αγρότες , αυτό είναι υποχρέωση του κράτους ''δίκαιου'' να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν εκεί που πραγματικά θα πιάσουν ''τόπο''.
Όπως γίνεται καταγραφή σε άλλα επαγγέλματα, έτσι και στους αγρότες, μέσω των ενώσεων τους, των κτηνιάτρων, των γεωπόνων, και όποιων άλλων εμπλέκονται στα γεωργικά, ας τους ''αφήσουν'' ελεύθερους να κάνουν μαζί με τους αγρότες την διανομή των χρημάτων όπως πρέπει.
Δεν μπορεί τον Οκτώβριο όταν εζήταγαν σε όλη την επαρχία την ψήφο των αγροτών, οι υποψήφιοι των 2 κομμάτων της εξουσίας να μην ήξεραν τα προβλήματα!
Η πήγαιναν στα χωριά και τους έλεγαν για τα προβλήματα των ναυτεργατών?
Όχι βεβαία άκουγαν τα προβλήματα και τους έταζαν λαγούς με πετραχήλια, σε συνεννόηση πάντα με τις ηγετικές ομάδες των κομμάτων τους, για να αρπάξουν την ψήφο, αυτούς τους αγρότες δειχνανε τα εργολαβοκαναλα τις βραδιές που το ένα η το άλλο κόμμα ''κέρδιζε'' την διαχείριση της χώρας μας, αυτούς λοιδορούν τώρα -άλλωστε οι επόμενες εκλογές ''αργούν''?
Σε αυτό το παιχνίδι έχουν επιδοθεί κάποια ''προοδευτικά'' ιστολογια!
Το τι λένε μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση, από τα σεξουαλικά τους απωθημένα μέχρι ένα ''ανακάτωμα'' επιδοτήσεων με φυτοφάρμακα και ολίγη ''σκυλοδιασκεδαση,'' βεβαία τα ίδια ιστολογια ''μπαίνοντας'' σε άλλα ιστολογια με την ''γραφή'' τους υπερασπίζονται την ''δημοκρατικότητα'' τους, άλλα με θέματα που έρχονται σε αντίθεση με την ''κομματικοτητα'' τους βγάζουν τον ''προβοκάτορα'' που κρύβουν μέσα τους.
Βεβαίως και σε όλα τα θέματα θα υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις, αλλά άλλο η άποψη που σε ''βάθος'' χρόνου μπορεί να αποτελέσει σύνθεση, και άλλο η λάσπη που αφήνεται σε δικαίους και αδίκους.
Το ''παράδοξο'' που πραγματικά μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων είναι ότι τα ιστολογια αυτά τα ''έχουν'' νέοι άνθρωποι που δεν κουβαλούν στο μυαλό τους ιστορίες που ''χώριζαν''' εμάς τους ''μεγαλύτερους', βέβαια σαν νέοι που είναι, έχουν το ελαφρυντικό της ορμής. Όταν ''γραφείς'' ότι δεν ''γουστάρεις'' την καταπίεση δεν μπορείς να προτείνεις να πάνε οι δυνάμεις καταστολής στα ''μπλόκα'' των αγροτών και να τα διαλύσουν, χρησιμοποιώντας βία.
Βία που καταδίκαζε πριν ένα χρόνο όταν ''ενωμένοι'' με τους αγρότες στο λιμάνι του Πειραιά ο Γιώργος Παπανδρέου και μερικοί από τους υπουργούς του ''έκλαιγαν'' από τα δακρυγόνα που έριχνε ο άλλος διαχειριστής της εξουσίας, που και αυτός με την σειρά του είχε καταδικάσει στην προσπάθεια του να ''κλέψει'' την ψήφο των αγροτών τα ''ξεφουσκώματα'' των ελαστικών των ΤΡΑΚΤΕΡ!
Πεδίον δόξης λαμπρό το ιστολογείν, αλλά χρειάζεται υπέρβαση από τα στενά όρια του ψήφου προτίμησης μας , αλλιώς για ότι καταδικάζουμε όλοι, τα εργολαβοκάναλα το αναπαράγουμε ίσως και χειρότερα.
Και επειδή ασχέτως κομματικής ''αγάπης'' τα ιστολόγια που βλέπω τα ''γράφουν'' εργαζόμενοι, φοιτητές, νοικοκυρές, συνταξιούχοι και λοιπές ''δημοκρατικές δυνάμεις'' μη ξεχνάμε αυτό που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να μας κάνουν να ξεχάσουμε= ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ! Αλλά κουράγιο.

asomatoi.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: