Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Χαλιά ...........για τα χάλια μας!

του Δημήτρη Δανίκα

ΕΣΥ, ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ. Καμία ευθύνη για την καταστροφή.
Ένοχοι μόνο όλοι αυτοί οι άθλιοι, απατεώνες, διαπλεκόμενοι πολιτικοί. Βολικό άλλοθι για έναν πολίτη με σκέψη, ανησυχία σχεδόν μηδενική. Δύο μήνες πριν από τις εκλογές πρώτος σε καταλληλότητα ο Καραμανλής. Και ύστερα, από την όσφρηση και μόνο της κρίσης της οικονομικής, ήρθε η απόλυτη μεταστροφή. Και τώρα βαυκαλιζόμαστε πως με ένα χαρτάκι και με μια ψήφο θα σωθούμε με του Γιώργου την ηθική. Καμία μεγάλη μεταρρύθμιση δεν προκύπτει μόνο από μια ψηφοφορία εκλογική. Καμία ουσιαστική αλλαγή δεν συντελείται από μια απλή κυβερνητική εναλλαγή. Χωρίς τη δυναμική παρουσία της κοινωνίας στην κεντρική σκηνή της Ιστορίας μόνο διαχείριση, απογοήτευση και πάνω- κάτω ίδια διαδρομή. Μόνο όταν η κοινωνία θέλει, τότε δημιουργούνται προϋποθέσεις να αλλάξει και η πολιτική. Η αναποτελεσματικότητα, οι καθυστερήσεις και η σύγχυση της πράσινης υποσχετικής, ο καθρέφτης μιας κοινωνίας που τα αδιέξοδά της τα έχει βάλει κάτω από το χαλί!
ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μέχρι να το θελήσει η "κοινωνία", δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να το θελήσει ο καθένας.
'Εστω και δειλά δειλά ν΄αρχίσει να σηκώνει την άκρη από το προσωπικό του χαλί. Όχι των διπλανών. Ο καθένας το ...χαλί του και μετά, αν και όταν τα ανεβάσουμε στο πατάρι, σκουπίζουμε όλοι μαζί. :))

Καλημέρες

karfoma είπε...

Φοράδα@. Πολύ καλή και εύστοχη η προτροπή σου! Ας ελπίσουμε στην ύπαρξη ανοικτών ώτων ώστε να την αντιληφθούν, καθώς εύκολη και αβασάνιστη η προς τρίτους κριτική, αλλά ποιο εποικοδομητική η αυτοκριτική μας!