Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2010

Αυτονόητα


ΔΕΝ υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης- ένα παγκόσμιο πρόβλημα- έχει αποκτήσει σοβαρές διαστάσεις και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

ΟΠΩΣ επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξε σοβαρή ολιγωρία από την πλευρά της Πολιτείας για τη λήψη μέτρων που θα αντιμετώπιζαν τις επιπτώσεις που έχει τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην κοινωνική συνοχή...
 ΕΙΝΑΙ ωστόσο φανερό ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις είναι αποφασισμένες τον τελευταίο καιρό να το αξιοποιήσουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα εσωτερικά τους προβλήματα δημιουργώντας ένα κλίμα μισαλλοδοξίας και φανατισμού.
ΣΤΟ στόχαστρο έχουν βρεθεί οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την απόδοση της ιθαγένειας σε χιλιάδες παιδιά που έχουν γεννηθεί και έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα σαν Ελληνόπουλα, αλλά και η δυνατότητα που δίνεται σε ορισμένους μετανάστες να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές.
ΕΙΝΑΙ ίσως μάταιο να ασχοληθεί κανείς με την επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν και η οποία αρχίζει και τελειώνει σε κωμικές διακηρύξεις ξενοφοβίας και σε εξίσου κωμικά σενάρια συνωμοσίας εις βάρος του Ελληνισμού.
ΕΚΕΙΝΟ που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι να επισημανθεί η μεγάλη αντίφαση που υπάρχει, καθώς οι ίδιοι αυτοί κύκλοι που μιλούν για δημοψηφίσματα επιμένουν στην ανάγκη να υπάρξει σαφής πολιτική που θα διακρίνει ανάμεσα στους νόμιμους μετανάστες και στους παράνομους.
ΠΡΑΓΜΑΤΙ το πρόβλημα σήμερα προκαλείται κυρίως από τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι καταφεύγουν στη μαύρη εργασία ή φυτοζωούν χωρίς δουλειά ελπίζοντας να περάσουν στην Ιταλία και καταφεύγοντας συχνά στο έγκλημα.
ΠΩΣ όμως μπορεί να υπάρξει νομιμοποίηση χωρίς μια στοιχειώδη αναγνώριση δικαιωμάτων; Τι σόι καθεστώς ονειρεύονται ορισμένοι για ανθρώπους που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή στη χώρα μας;
ΣΕ όλο τον κόσμο, τα περισσότερα από αυτά τα δικαιώματα θεωρούνται αυτονόητα και τα απολαμβάνουν κατ΄ εξοχήν οι Έλληνες ομογενείς.
ΚΑΙ είναι και ο μόνος δρόμος για την Ελλάδα, αν πράγματι θέλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα συντεταγμένα και με όρους δικαίου.

ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Eνα μεγαλο θεμα!!!!
Καθολου ευκολο,οι χειρισμοι του πρεπει να γινουν με μεγαλη προσοχή καθως υπαρχουν επικινδυνοι παραμετροι.
Οι φωτοβολιδες και σκοπιμοτητες μπορουν να προβουν μοιραιες αν δεν υπαρξει συνετη πολιτικη.

karfoma είπε...

Το πρόβλημα γιγαντώθηκε διότι δεν μπόρεσαν ή - δεν ήθελαν – να το χειριστούν σωστά στην γέννηση του.
Είναι σύνθετο το πρόβλημα που και όλους τους μετανάστες που υπάρχουν στην χώρα να τους νομιμοποιήσεις δεν το λύνεις, διότι ο πόλεμος και η πείνα που υπάρχει στις χώρες τους, δεν θα σταματήσει να φέρνει καραβιές εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας.
Ο οραματιστής και λόγων καλών προθέσεων κάτοχος του Νόμπελ ειρήνης πιστεύω ότι έχει την δυνατότητα να βοηθήσει.
Θέλει;