Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

Πρόταση για ευρύτερες συναινέσεις κατέθεσε ο Λ.Κύρκος


Για τη συνεργασία των κομμάτων της δημοκρατικής αριστεράς που εμπνέονται από το μαρξισμό, με προοδευτικές δυνάμεις που προσδιορίζονται ως δυνάμεις του κέντρου έκανε λόγο ο Λεωνίδας Κύρκος σε δείπνο που παρέθεσε στον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, σε υπουργούς της κυβέρνησης και στελέχη του κόμματος, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του Συνασπισμού καθώς επίσης και σε επιχειρηματίες και ανθρώπους των γραμμάτων και του πνεύματος. "Η συνεργασία αυτή ανοιχτή και σε όσους επιθυμούν να μετάσχουν όποτε καταστεί δυνατή θα αποτελέσει τη σταθερή πλειοψηφία με τη στήριξη της οποίας θα πυροδοτηθεί και θα διασφαλιστεί η ελληνική αναγέννηση", τόνισε ο Λ. Κύρκος.

Θετικός ήταν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην προτροπή του Λεωνίδα Κύρκου προς τις πολιτικές δυνάμεις, να βρουν τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.
Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός πρέπει να βρεθούν οι συναινέσεις που σπάνε τα τείχη ανταγωνισμών οι οποίοι δεν γίνονται τόσο για το κομμάτι της εξουσίας, αλλά για τη διαχείριση του κομματιού της εξουσίας. Ενώ θα έπρεπε να γίνεται μια προσπάθεια και μια θεμιτή δημοκρατική αντιπαράθεση για την καλύτερη επιλογή για το αύριο.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι σήμερα είναι επίκαιρα όσα έχει πει κατά καιρούς ο Λ. Κύρκος περί εθνικών στόχων, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να βρούμε εκείνους τους διαύλους και να ξεφύγουμε από τις μικροσκοπιμότητες, για να δούμε τους εθνικούς στόχους της Ελλάδας, τους εθνικούς στόχους που μπορούμε να υπηρετήσουμε όλοι μαζί».
naftemporiki.gr

2 σχόλια:

d imitris είπε...

ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ''ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ''ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ''ΑΜΑΡΤΙΑ''ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ!ΤΙ ''ΚΑΛΟΣ''ΚΑΙ ΤΙ''ΩΡΑΙΟΣ''Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ''ΘΥΣΙΕΣ''ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ? ΤΟΥΣ''ΜΙΧΑΛΟΥΣ'',ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΥΓΕΝΙΚΟ karfoma''ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ''ΑΛΛΑ ΠΑΛΙΟΣ ΛΥΚΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ!ΣΕ ΔΙΕΥΨΕΥΣΕ ΠΡΙΝ Ο ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΙΣΕΙ ΤΡΙΣ!ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΟΝΟ-ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΠΑΕΙ ΓΙΑ ''ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ''ΚΑΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ'''ΒΡΩΜΙΚΟ''''89.ΣΑΝ ΤΙ ΟΜΩΣ ΠΑΕΙ, ΤΙ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΣΤΟΡΑΣ- ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ''ΟΡΓΑΝΙΚΗ''ΘΕΣΗ.Δ Υ Σ Τ Υ Χ Ω Σ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΗΣΑΝΕ ΤΑ''ΟΡΓΑΝΑ''ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΑΡΧΗΣΑΝ ΚΑΝΟΝΤΑΣ''ΑΡΧΗΣΤΡΑΤΗΓΟ''ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ,ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ.

karfoma είπε...

Πάντα ήταν υπέρ των συνεργασιών ο Λεωνίδας! Αρέσκεται σ΄αυτά τα παρτουζιάρικα! Αλλά ρε Δημήτρη για ψάχτω, αυτός ο μάγειρας μήπως είναι κουμουνιστής;
Πέραν της πλάκας, εύχομαι να είναι καλά στην υγεία του ο Λεωνίδας.
Προσωπικά πιστεύω ότι σε ένα καπιταλιστικό σύστημα η θέση της αριστεράς είναι να ελέγχει την εξουσία και όχι να είναι μέρος αυτής, και γιαυτό τον λόγο θα ήθελα μια ισχυρή αντιεξουσιαστική αριστερά με κοινή γλώσσα και δράση, ουτοπικό θα μου πεις! Ίσως και εγώ μέσα μου να είμαι ένας ουτοπικός, ονειροπόλος, ρομαντικός της αριστεράς.