Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

κάτι από…εκπαίδευση!

Διάβασα το άρθρο (αποσιωπώμενες σπατάλες)του Γιάννη Μαρίνου, μου άρεσε, και αποφάσισα να το αναρτήσω, μετά σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να γράψω και γω για το εκπαιδευτικό σύστημα, αυτόν το μεγάλο ασθενή!

Και γράφω :

Δημόσια εκπαίδευση όποιος υπουργός προσπάθησε να την μεταρρυθμίσει τον έφαγε η μαρμάγκα, και από δώ πάνε κι΄άλλοι, μια υπερβολικά σπάταλη και αναποτελεσματική δημόσια παιδεία που δεν έχει ακόμη αποδημήσει εις κύριο χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ευσυνείδητων δασκάλων, που κόντρα στο σύστημα και τις τρικλοποδιές των συναδέλφων τους, παλεύουν γιατί αυτό τους υπαγορεύει η συνείδηση τους.
Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που χιλιάδες αργόμισθοι δάσκαλοι και δασκάλες είναι αποσπασμένοι σε διάφορα γραφεία πχ πολιτικά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.α. οι οποίοι μοριοδοτούνται παρανόμως λες και βρίσκονται σε παραμεθόριες περιοχές και γενικά μια άδικη αντιμετώπιση την οποία επεσήμανε και η υπουργός (περιμένω να δώ τι θα κάνει).
Πανεπιστημιακή εκπαίδευση, εκεί το άσυλο είναι το άλλοθι, δεν κοιτάμε ότι είναι υπό κατάρρευση, το άσυλο μας μάρανε, φοιτητές που απέχουν από τα μαθήματα και συναθροίζονται στα γραφεία των φοιτητικών οργανώσεων, στα οποία και περιέργως διαρρέουν και τα θέματα των εξετάσεων! Προφανώς από καθηγητές του ιδίου πολιτικού φορέα.
''Προώθηση'' φοιτητών ανάλογα των πολιτικών τους πιστεύω ή τις εξωτερικής εμφάνισης και τσαχπινιάς, μεταπτυχιακά και διδακτορικά χωρίς αντίκρισμα! Θέλεις ακαδημαϊκή καριέρα πρέπει να έχεις γονείς πανεπιστημιακούς ή να είσαι η μοιραία γκόμενα, αλλά βέβαια στην Ελλάδα δεν χρειάζεσαι ούτε πτυχίο για να διαπρέψεις, αρκεί να είσαι ενεργό μέλος του κόμματος και δίπλα στην εξουσία πχ είδατε την Αίγλη στο Ζάππειο, δίπλα στον πρωθυπουργό! ¨Όχι δεν μιλάω για την Αίγλη του Ζαππείου, το γνωστό καφέ, αλλά την Αίγλη Μπαλαμπάτση - κάπως έτσι μου φαίνεται την λένε - την σύμβουλο του πολιτισμού τρομάρα μας,  πτυχίο δεν κατάφερε να πάρει, αλλά σύμβουλος-σύμβουλος, και πάρε εσύ σαράντα μεταπτυχιακά, και αν βρεις θέση καθαρίστριας στο υπουργείο πολιτισμού να με χέσεις.

Αι σιχτίρ, συγχύστηκα και έχασα και τον ύπνο μου.

2 σχόλια:

dimitris είπε...

ΑΠ'ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΨΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΠΟΛΥ ''ΠΡΑΓΜΑ''ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ anemomylos 2 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΤΗΣ. ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΛΑΔΕΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ . ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΑΦΗΝΩ ΠΙΣΩ ΤΙ? ΟΡΕΞΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΚΟΜΜ.....ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ''ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ''.

karfoma είπε...

Δημήτρη γεια σου, βιωματικά κατά κάποιο λόγο είναι αυτά που γράφω θα μπω στο ιστολόγοι που μου προτείνεις διότι δεν το έχω επισκεφτεί.
Όσο για το άλλο πλάκα σου έκανα, εννοούσα να μην παραμελείς την σύζυγο, με τον οίστρο του γραψίματος που σε έπιασε! γιατί αν κατάλαβα καλά μόλις επέστρεψες χθες το βράδυ, έπεσες με τα μούτρα στο γράψιμο, γι΄αυτό και το Δημητράκηηηηηηη.