Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

γράμμα από τον γιώργο!


Γειά σου Γιάννη,
Κοίτα κάτι ενδιαφέρον που διάβασα κάπου*. Δηλαδή η Ελλάδα μπορούσε να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους αποπληρωμής του χρέους πριν την υπογραφη του Μνημονίου, και όλοι (οι ξένοι δανειστές) θα έτρεχαν να μειώσουν κατά πολύ τις απαιτήσεις τους (όπως στο Ντουμπάι) γιατί αλλιώς θα έπαιρναν αρ(τ)ίδια.... Ενώ μετά την κίνηση του Τζέφρυ (ΓΑΠ) τώρα παίρνουμε εμείς αρ(τ)ίδια και αν υπάρχουν και αυτά...!!!!

Ελλάδα
Το συνολικό χρέος της Ελλάδας πριν από την έγκριση του πακέτου ‘στήριξης’ ανέρχονταν, περίπου, στα 300 με 320 δις ευρώ. Το χρέος αυτό κατέχονταν από διεθνείς τράπεζες και δεν επιβαρύνονταν από εμπράγματες ασφάλειες επί της ελληνικής περιουσίας. Αυτό σήμαινε πως σε περίπτωση καθυστέρησης, από την πλευρά της Ελλάδας, να πληρώσει τους τόκους των δανείων της, οι δανειστές δε μπορούσαν διεκδικήσουν ελληνική περιουσία αλλά μόνο να προσπαθήσουν να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους αποπληρωμής.
Καθώς, όμως, μετά την ελληνική κρίση το ενδεχόμενο της αδυναμίας της Ελλάδας να αποπληρώσει εις ολόκληρο τα δάνεια της αυξήθηκε δραματικά, οι δανειστές βρέθηκαν να κινδυνεύουν να χάσουν ποσοστό των χρημάτων τους. Γι’ αυτό το λόγο ζητήθηκε η συνδρομή του έξυπνου χρήματος ώστε διασφαλιστούν τα συμφέροντα τους. Το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ δανειστών και Ελλάδας ανέλαβαν το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η ΕΕ. Κάτω από την πίεση των εξελίξεων, όμως, και από τη δραματική αποτυχία της Ελλάδας να τις προβλέψει και έτσι να τις προλάβει, η χώρα ωθήθηκε στην αποδοχή μίας συμφωνίας με 4 διαφορετικές πτυχές, που καμία από τις οποίες δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της αλλά μόνο αυτά των δανειστών της.

Έτσι, η Ελλάδα:
α) συμφώνησε να λάβει 110 δις ευρώ από το πακέτο στήριξης ώστε να αποπληρώσει προηγούμενα δάνεια αλλά και να χρηματοδοτήσει τις τράπεζες, με το σύνολο του ποσού του πακέτου στήριξης να καλύπτεται από εμπράγματες ασφάλειες επί της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου. Με αυτόν τρόπο θα βρεθεί να χρωστά τόσο στο ΔΝΤ, όσο και σε χώρες της ΕΕ, ενώ πρωτύτερα χρωστούσε μόνο σε τράπεζες.
β) συμφώνησε να ενταχθεί στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων της από την ΕΚΤ, η οποία εκτιμάται ότι έχει αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά αξίας 30 με 50 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία, επίσης, σύμφωνα με τις περισσότερες ενδείξεις έχουν επιβαρυνθεί με εμπράγματες ασφάλειες
γ) συμφώνησε να ενταχθούν οι τράπεζες στο πρόγραμμα χρηματοδότησης τους από την ΕΚΤ με την κατάθεση σε αυτήν ελληνικών ομολόγων ως εγγύηση, τα οποία, ωστόσο και πάλι είναι καλυμμένα και έτσι επιβαρυμένα με εμπράγματες ασφάλειες στην περιουσία των ελληνικών τραπεζών. Σύμφωνα με την HSBC οι ελληνικές τράπεζες έχουν δεσμεύσει εχέγγυα ύψους 135,8 δισ. ευρώ, ή το 30% του ενεργητικού τους στην ΕΚΤ, έχοντας δανειστεί ρευστότητα ύψους 96,2 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% του ενεργητικού τους (καθώς λόγω της χαμηλής αξιολόγησης των ίδιων αλλά και της Ελλάδας υφίστανται επιπλέον χρεώσεις στα ποσά που δανείζονται οι οποίες μάλιστα αναμένεται να αυξηθούν και άλλο στο μέλλον, έτσι ώστε να χρειάζονται εγγυήσεις ύψους 100 δις προκειμένου να δανειστούν 50 δις).
δ) συμφώνησε στο πρόγραμμα δημοσιονομικής ‘εξυγίανσης’ το οποίο, στην ουσία, προσπαθεί να εξασφαλίσει με τον πιο άγαρμπο, βιαστικό, επιπόλαιο και επικίνδυνο για τη χώρα τρόπο, την άντληση κεφαλαίων ώστε να αποπληρωθούν οι δανειστές της.
Με πρόχειρους υπολογισμούς και λαμβάνοντας υπόψη ότι με βάση τη συμφωνία η Ελλάδα θα πρέπει να ‘καλύψει’ τους δανειστές της για το σύνολο του χρέους της και του χρέους των τραπεζών της αλλά και για τα κεφάλαια που θα χρειαστεί να δανειστεί για όσο διάστημα απέχει από τις αγορές, στα επόμενα 2,5 χρόνια, είναι πιθανό περισσότερα από 500 δις ευρώ χρέους να καλύπτονται από εμπράγματες ασφάλειες στο ελληνικό δημόσιο.
Μάλιστα, καθώς η Ελλάδα αποδέχτηκε, πρακτικά, να προβεί και σε αλλαγή του δικαίου που διέπει το χρέος της, από το ελληνικό στο αγγλικό, οι δανειστές της θα έχουν εξασφαλισμένα νομικά δικαιώματα επί της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου στην περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των τόκων που απορρέουν από το ελληνικό χρέος.
Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο καθώς η Ελλάδα διανύει την περίοδο με τη μεγαλύτερη συρρίκνωση της οικονομίας της, πιθανώς, από την εποχή του εμφυλίου και μετά. Αυτό συνεπάγεται ότι η ‘οικονομική αξία’ της χώρας γίνεται ολοένα και μικρότερη και αν οι δανειστές βρεθούν σε θέση να ασκήσουν τα εμπράγματα δικαιώματα τους σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα ή να διαπραγματευτούν τους όρους ώστε να δεχτούν να μην τα ασκήσουν, τότε η χώρα θα κινδυνεύσει να χάσει πολλαπλάσια των 500 δις ευρώ περιουσία της.
Αυτό μπορεί να συμβεί, για παράδειγμα, με την εκχώρηση δικαιωμάτων εκμετάλλευσης σε αεροδρόμια και λιμάνια, με διευκολύνσεις σε θέματα εκμετάλλευσης ενεργειακών ή άλλων πηγών, με φθηνές εκμισθώσεις ή πωλήσεις μεγάλων περιοχών σε ελληνικά νησιά ή σε άλλες περιοχές με τουριστική σημασία, με πωλήσεις πακέτων μετοχών από εταιρίες του δημοσίου σε προνομιακή ή και πολύ χαμηλή τιμή αλλά ακόμη και με υποχρεωτικές υπαναχωρήσεις σε εθνικά ζητήματα και αναγκαστικές ‘συμμαχίες’ με χώρες και διεθνή λόμπι που δεν εξυπηρετούν αλλά βλάπτουν τα συμφέροντα της Ελλάδας.
Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, για παράδειγμα, η συνολική κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου αποτιμάται στα 65 δις. Αυτό σημαίνει πως, αν οι εμπράγματες ασφάλειες στην περιουσία του ελληνικού δημοσίου φτάσουν τα 500 δις, το ποσό θα είναι αρκετό για να αγοραστούν οι μεγαλύτερες εταιρίες της Ελλάδας 8 φορές.
Έτσι, η Ελλάδα βαδίζει σε ένα δρόμο που αναμένεται να αφήσει εξασφαλισμένους του δανειστές της, ‘καλυμμένους’ το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την ΕΕ και ‘ακάλυπτη’ και εκτεθειμένη την ίδια.

Τον κρεμάς τώρα τον προδότη η δεν τον κρεμάς;;;;;;
Στο Γουδί ρε πούστηδες πολιτικοί της πλάκας......

Γιώργος
...............................................................................................................

από μένα:
φίλε Γιώργο, μία διόρθωση, το Γουδή γράφετε με ήτα και όχι με γιώτα, καθώς το όνομα προέρχεται από μεγάλη οικογένεια των Σπετσών, πολλά μέλη της οποίας διακρίθηκαν λόγω της μεγάλης προσφοράς τους στην Ελληνική Επανάσταση και όχι από το γνωστό κουζινικό σκεύος που κάνουμε την αλιάδα γνωστή και ως σκορδαλιά!
 Άσχετο αν οι "κυβερνόντες" τα τελευταία χρόνια, έκαναν την Ελλάδα απο "άλλη Ελλάδα θέλουμε κλπ..κατα το σύνθημα της Ν.Δ"  σε αλιάδα!
ΥΓ1 όσο για τους "προδότες" Γιώργο μου είναι πολλοί δεν είναι ένας, μην ξέχνάμε τις ευθύνες του χοντρούλη απο την Ραφήνα, αλλά και τις "αγωνιώδεις προσπάθειες" πολλών άλλων να οδηγήσουν το πλοίο στην ξέρα!
ΥΓ2 ψάχνοντας στο διαδίκτυο "ανακάλυψα" την πηγή πληροφόρησης σου και την αναφέρω για λόγους ευταξίας.

*Η πηγή πληροφόρησης είναι: www.sofokleous10.gr

11 σχόλια:

Unknown είπε...

Πολυ 'μορτης' ο 'φιλος' ο Γιωργος και μορφωμενο παιδι, αν δεν κανω λαθος εχει κι εναν Αδελφο συγγραφεα;;;;;;;;;
Εξαιρετικο παλικαρι ,εργαζεται στη ''ΦΩΝΗ' του ΙΣΡΑΗΛ, ξερω τι λεω, παει η φωνη της Αμερικης που γνωριζες.
Τωρα για τον δικο μας 'ακαλυπτο' εμεινε καθολου 'τζιγκος';;;

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ για την ανάρτηση.

Άρα στου Γουδή (αυτουνού από τις Σπέτσες) και όχι στο Γουδί που κακώς είθισται να λέγεται.
Εν πάσει περιπτώση είτε στου Γουδή για εκτέλεση είτε στο γουδί για κοπάνισμα (μεχρι να γίνουν σκορδαλιά) , εκεί πρέπει να πάνε όλα τα πολιτικά λαμόγια και ο φοβισμένος χοντρούλης της Ραφήνας (που τρώει τυρόπιτες απ' του Μικέ στην πλατεία Μαβίλη).
Φιλιά
Γιώργος

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη που το σχόλιο αφορά άλλο, σχετιζόμενο θέμα:
NASA-ΝSF ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ότι τρέμουν για παγωνιές!
Γι΄αυτό οι βορειοευρωπαίοι (και οι γενίτσαροί τους) χτυπάνε τον ευρωπαϊκό Νότο (ΚΑΙ επειδή ΤΡΕΜΟΥΝ την εξάντληση των καυσίμων), και μόνο με αποκέντρωση-αιγοτροφική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ μπορούμε να επιβιώσουμε και να αμυνθούμε με βαλκανική συμμαχία:
August 26, 2010
Large changes in the sun's energy output may drive unexpectedly dramatic fluctuations in Earth's outer atmosphere.
The results showed the thermosphere cooling in 2008 by 41 kelvins.
The research, led by scientists at the National Center for Atmospheric Research (NCAR) in Boulder, Colo., and the University of Colorado at Boulder (CU), indicates that the sun's magnetic cycle, which produces differing numbers of sunspots over an approximately 11-year cycle, may vary more than previously thought.
"If it is indeed similar to certain patterns in the past, then we expect to have low solar cycles for the next 10 to 30 years," professor Woods says.
http://www.nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=117580&org=NSF&from=news

Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν, ενώ αλληλομισούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι ανοϊκοί για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

Νερένια είπε...

Μα τι κάθεσαι και λες ρε κάρφωμα ;;;;;;;;;;;;;;


εδω δεν εχουμε να φάμε (και περίμενε να δεις τι έχει να γίνει μεχρι το '14 ειδα ΦΕΚ και εχω φρικάρει!!) και βαράμε παλαμακια στον τεως!!!!!!!!


Ρε είναι τρελοι αυτοι οι ρωμαιοι λέμε!!!


Αυτοί μας πρέπουν , αυτούς έχουμε!!


Ελα να βαρέσω και γω κανα παλαμακι!!!!!!

karfoma είπε...

@taspa
Άσε ακάλυπτο τον «ακάλυπτο» σου Τασούλα, δεν σε σώζει τίποτα κάτσε να το απολαύσεις!
Δεν βλέπεις το παλουκάρι μας που τρέχει δεξιά και δεξιά μπας και μας σώσει, έχει φορέσει όλου του κόσμου τα καπέλα ο δόλιος, σε λίγο τον βλέπω και με φέσι να χορεύει καρσιλαμά στο κονάκι του κουμπάρου του χοντρούλη του τυροπιτοφάγου του Ραφηνέα που λέει και ο Δημήτρης! Αλήθεια χάθηκε ο φιλαράκος μας ο καπετάνιος, μπας και έχει αράξει σε κάνα μοναστήρι φτιάχνοντας κομποσκοίνια;
φιλιά

@ ανώνυμος (Γιώργος)
Η ευχαρίστηση δική μου φίλε Γιώργο!
Τυρόπιτες από του Μικέ! Μμμμμμμ!
Κάτι θα ξέρεις εσύ!

@ ανώνυμος(χωρίς όνομα)
Καλώς ήλθες ανώνυμε, αλλά βάλε ένα όνομα για να βρισκόμαστε!
Ενδιαφέρουσα η άποψη σου και θα την αφουγκραστώ!
Ωραίο και το βιντεάκι με την Χάιντι, λίγο βουκολικό βέβαια μου φέρνει, αλλά……!
Αυτά τα περί ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά καιειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων το μαν πρώτο ουτοπικό ακούγεται το δε δεύτερο κάπου με "μπερδεύει", αλλά ας μη χαθούμε!

@ Νερένια
Τι δεν έχουμε να φάμε;
Άσε γιατί έχω μια πρόταση από ένα ανώνυμο φίλο – δες παραπάνω -για αιγοτροφική αποκέντρωση!
Κάτσε γιατί κάτι μπορεί να βγει απ΄αυτό και να σωθούμε!!!
Όσο για παλαμάκια χτύπα όσο θες με τα δυό σου τα χεράκια αλλά όταν πας στην κάλπη τέντωσε τα προς το μέρος τους ( με τα δάχτυλα ανοιχτά) και πράξε κατά συνείδηση!
Όσο για τον τέως είσαι άδικη, καθώς ο κόσμος μπερδεύτηκε νομίζοντας πως πρόκειται για επαναγύρισμα του γάμος αλλά ελληνικά και μαζεύτηκαν μπας και φάνε κανένα κουφέτο πριν ξεκινήσουν την γιδοφαγία!
Αλήθεια τι είναι αυτή η αιγοτροφική αποκέντρωση;
Μπας είναι να βγούν τα γίδια απ΄το μαντρί;
Αυτό καλό μου ακούγεται!
Τι λες και σύ;
Φιλιά!

Νερένια είπε...

Karfoma μου ....

με ποδαράκια και με χεράκια παρατεταμένα είμαι εδώ και χρόνια όταν ψηφίζω.... όχι τώρα!!
Τώρα σκέφτομαι να τους στείλω τραγουδάκια αλλά σκέφτομαι οτι θα γίνουν σουξέ και θα βγάλουν κι αλλο χρήμα στην πλάτη μου!

Λοιπον κατόπιν ωρίμου σκέψεως .... για το φλέγον ερώτημα που μου έθεσες περί αιγοτροφικής αποκέντρωσης.... εχω να δηλώσω τα παρακατω....

αιγοτροφική = αίγα + τροφική = κατσίκα + τι τρωει====> τι κάνει η αίγα όταν τρώει= αφοδεύει

αποκέντρωση= εκτός του κέντρου....


όλο μαζί;;;;;;;;


τι κεντρώοι , τι δεξιοί , τι αριστεροί , χεσμένους μας έχουν!!!!!!!!!!


Με σατυρικη διάθεση , γιατί πρεπει να γελάμε για ναμην κλαίμε!!!!


Φιλιά πολλά!!!!!!!

kariatida62 είπε...

Κάρφωνε, κάρφωμα, κάρφωνε!!! Πάρε κι'ένα σφυρί απο μένα και κάρφωνε και για μένα!!!
Να σου φέρω κι'ενα σκοινί, να περάσεις στο λαιμό όλων των άθλιων προδοτών???
Αντίο ήρθα να σου πω και θάθελα να περνούσες κάποια στιγμή απο το σπίτι μου, έχω αφήσει κάτι και για σένα!

dimitris είπε...

Παλι με τον ''αδουλευτο'' τα εβαλες και με τον ''συνεταιρο του'' τον Ραφηνεα?

Και δεν περασα ουτε εξω απο το μοναστηρι, αλλα εσυ εκει με τις καρφαρες σου.

Καλο χειμωνα...

karfoma είπε...

@dimitris
Καλώς ήλθες Καπετάνιε και μας ανησύχησες!
Τώρα ψάξε να μου βρεις δουλειά γιατί όπως φαίνεται τόκλεισε το μαγαζί η Καρυάτιδα!

dimitris είπε...

Πας ενα στοιχημα, οτι θα επανελθει δρυμιτερη?

karfoma είπε...

@dimitris
Το ελπίζω, γιατί με τρομάζει η ανεργία!