Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

Υπάρχει βούληση;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Η είδηση που διοχετεύτηκε από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως υπάρχουν περισσότεροι από 26.000 οφειλέτες του Δημοσίου που δεν πληρώνουν ληξιπρόθεσμα χρέη τα οποία φτάνουν συνολικά τα 520 εκατομμύρια ευρώ.

Προφανώς δεν πρόκειται για μικρο-οφειλέτες αφού η είδηση συνοδεύεται από την επισήμανση ότι οι ίδιοι αυτοί οφειλέτες έχουν περιουσία δεκαπλάσια των οφειλών τους, φθάνει δηλαδή τα 5,2 δισ. ευρώ. Είναι σίγουρο πως οι οφειλές αυτές δεν προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες ή μήνες, αλλά προϋπήρχαν. Ωστόσο, κανένας αρμόδιος δεν μας είχε πληροφορήσει γι' αυτές και πολύ περισσότερο δεν είχε φροντίσει για να εισπραχθούν τα χρήματα αυτά. Με τα δεδομένα της οικονομικής κρίσης, τα 520 εκατ. αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό, αλλά αν αθροίσουμε όλες αυτές τις σταγόνες, σίγουρα θα κλείσουν πολλές μαύρες τρύπες. Το ζητούμενο είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση για ν' αντιμετωπίζει το κράτος τους πολίτες με δικαιοσύνη. Εως τώρα, προφανώς δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε η βούληση να καταβάλλουν οι μεγαλοοφειλέτες τα χρεωστούμενα, να ερευνώνται προκλητικές περιουσίες που δημιουργήθηκαν από απλούς υπαλλήλους πολεοδομιών, εφοριών ή άλλων δημόσιων υπηρεσιών, να τηρείται η ίδια αυστηρότητα προς επιφανείς και ισχυρούς επιχειρηματίες. Τα κυβερνητικά δείγματα έως τώρα κινούνται στη σφαίρα των «καλών προθέσεων». Αλλά πέρα από αυτό, τίποτα. Ούτε οι οφειλέτες κλήθηκαν στη Δικαιοσύνη ούτε ερευνήθηκαν τα «πόθεν έσχες» των πλούσιων δημοσίων υπαλλήλων ούτε πληροφορηθήκαμε τι απέγινε με τους «φτωχούς» γιατρούς του Κολωνακίου. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη και συγκεκριμένη στα σκληρά μέτρα που παίρνει για τους μισθωτούς. Δεν βλέπουμε την ίδια αποφασιστικότητα για τους υπόλοιπους...

enet.gr

3 σχόλια:

kariatida62 είπε...

Αυτό ακριβώς είναι το παράπονο όλων! Η αδικία πάει να συνεχιστεί...

dimitris είπε...

θα αδειασουν τα βορεια προαστεια, τα νοτια και ολες οι παραλιακες πολεις, το ιδιο σε ολους τους νομους της χωρας ,σιγα ο υπογραφων την πωληση σαν μελος της τοτε διοικησης του οτε παπακωνσταντινου και ο αδουλευτος παπανδρεου μην ταραξουν την σουπα , ρητορικες οι αποριες των δημοσιογραφων, να γεμιζουν την ''σελιδα'', η δουλεια τους ειναι-γι'αυτο τους εφεραν- τα εξοπλιστικα και το ξεχαρβαλωμα των κοινωνικων κατακτησεων, προβα τζενεραλε η ελλαδα, το πιστο σκυλι της αμερικης, αυτα τα μετρα που ριχνουν σταχτη στα ματια μας ειναι αυτα που εχει η αμερικη δεκαετιες,ο εργαζομενος πληρωνει μονος του την ασφαλεια,οποιος βγει στην συνταξη πρεπει να πουλησει τα παντα και να μεταναστευση στην φλοριδα επειδη ειναι μικροτερο το κοστος ζωης, γιατι η συνταξη και με 40 χρονια δουλειας ειναι πολυ μικρη και αν δεν εχει ''σοδεψει'' μαυρο φιδι που τον εφαγε, αυτο τρεμουν τα συνδικατα της ευρωπης, το συστημα το αμερικανικο, ιδιωτικη ασφαλεια, ιδιωτικη περιθαλψη , ιδιωτικη παιδεια , μεσσαιωνας στις εργασιακες σχεσεις, το βραδυ δουλευεις, το πρωι εισαι απολυμενος , στην καλυτερη περιπτωση με ολο το βδομαδιατικο, αν ολο αυτο που πανε να φτιαξουν δεν ειναι βαθεια ταξικο τοτε τι ειναι το ταξικο?

karfoma είπε...

@kariatida62 - @dimitris
Ζω ελπίζοντας, αλλά και συγχρόνως παλεύω, από όποιο μετερίζι και αν βρίσκομαι για αν όχι να βοηθήσω στην εξάλειψη της αδικίας, τουλάχιστο να μειωθούν οι τεράστιες ανισότητες. Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας αυτού του blog, λόγος καταγγελτικός!
Εύχομαι καλό μήνα με απείραχτο τον 14ον μισθό!