Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

6η Δεκεμβρίου σαν ημέρα «κάθαρσης του Αστυνομικού σώματος».


Νομίζω πως θα τιμήσουμε σωστά την μνήμη του Αλέξανδρου (και όχι «Αλέξη») με την απονομή δικαιοσύνης, με μια δίκαιη δίκη δηλαδή και με την απομάκρυνση απο την αστυνομία τραμπούκων τούς ήθους και τής «άποψης» αυτών τών ΔΥΟ καθαρμάτων (γιατί για μένα δύο ήταν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου). Και αν θέλουμε να τον τιμήσουμε ακόμα περισσότερο ίσως να του αφιερώσουμε αυτή τη μέρα, την 6η Δεκεμβρίου, όχι όμως σαν «μνημόσυνο» αλλά σαν τη μέρα που κάθε χρόνο θα γίνεται ένα συνέδριο, όπου θα ακούγεται και θα καταγραφεται η «σούμα» πολλών απόψεων – καθώς και τι καταφέραμε πρακτικά να φτιάξουμε, να διορθώσουμε, στο αστυνομικό σώμα και το παρακράτος με το οποίο σκανδαλωδώς, μπροστά στα μάτια όλων μας, διασυνδέεται. Οχι μόνο στίς φασαρίες και στα σπασίματα, αλλά και στο άλλο - το κυρίως θέμα : Τα ναρκωτικά.

ΟΙ διασυνδέσεις αστυνομίας και εμπορίας ναρκωτικών μπορεί να φέρνουνε πολλά μαύρα λεφτά «στην Ελληνική Οικονομία», σκοτώνουνε όμως χιλιάδες Ελληνες Αλέξανδρους κάθε χρόνο – ή τούς εξορίζουνε για πάντα εκτός κοινωνίας.
Ας καθιερώσουμε την 6η Δεκεμβρίου σαν ημέρα «κάθαρσης του Αστυνομικού σώματος». Και ας ανακεφαλαιώνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα τι καταφέραμε μέσα στη χρονιά που πέρασε, πόσο «καθαρίσαμε» το σώμα και πόσο «διασπάσαμε» τους ισχυρούς δεσμούς αστυνομίας-παρακράτους που σκοτώνουν χιλιάδες παιδιά και παραλύουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες...

απο τον Άρη Δαβαράκη    
διαβάστε ολόκληρο το άρθρο  εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: