Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Νομιμοποιήσατε ………τον κλέφτη!

Καλή η προσπάθεια του Οικονομικού Επιτελείου της Κυβέρνησης - για το μέτρο των αποδείξεων μιλάω – αλλά να δούμε τι πουλιά θα πιάσει. Προσωπικά από την ημέρα που μπήκα στην αγορά εργασίας – πριν από πάρα πολλά χρόνια βέβαια – νοιώθω ότι βρίσκομαι πάνω σε ένα χειρουργικό τραπέζι από το οποίο περνούν κατά διαστήματα επίδοξοι χειρούργοι προσπαθώντας να με θεραπεύσουν. Κάπως έτσι πιστεύω είναι και η Ελληνική Οικονομία.
Κι όμως, λεφτά υπάρχουν!
Είχε δίκιο ο κύριος πρωθυπουργός και ξέρει που είναι, όπως και εμείς ξέρουμε. το πρόβλημα είναι πώς θα τσιμπήσεις τους κατέχοντες αυτά.
Μια λύση είναι να νομιμοποιήσει τον κλέφτη. κατά κάποιο τρόπο το είπε ο κύριος Καρατζαφέρης, ο οποίος είναι άνθρωπος της πιάτσας την οποία. και γυρίζει, και γνωρίζει.
Σωστό είναι να φορολογηθούν όλοι δίκαια, όπως και η κομμώτρια, που και ενοίκιο μπορεί να πληρώνει, και στις δημόσιες υπηρεσίες (δήμο, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) και όχι μόνο συνεισφέρει, και κάποιος υπάλληλος εργάζεται - προς κάμψη της ανεργίας - γι’ αυτήν.
Καλώς και πρέπει να παίρνουμε αποδείξεις από τους διάφορους μικρομεσαίους επαγγελματίες (αυτές βέβαια θέλουν διασταύρωση στοιχείων), αλλά πως θα πάρουμε απόδειξη, κύριε Υπουργέ των οικονομικών, από τους χιλιάδες επίορκους δημοσίους υπαλλήλους;
Επιγραμματικά αναφέρω διευθυντές και υπαλλήλους πολεοδομιών, εφορειών, ΚΤΕΟ, δημόσιων νοσοκομείων και πολλών άλλων δημόσιων οργανισμών στους οποίους κατέχουν θέσεις - πόστα και κάποιοι από αυτούς – και δεν είναι λίγοι δυστυχώς – τα χρησιμοποιούν προς ίδιον οικονομικό όφελος.
Πόσοι από εμάς δεν έχουμε επισκεφτεί διάφορες υπηρεσίες και δεν έχουμε νοιώσει την εκμετάλλευση στο πετσί μας ή αν ακόμα δεν έχουμε ιδία αντίληψη, πόσες ιστορίες από συγγενικά και φιλικά μας πρόσωπα έχουμε ακούσει.
Παρεμπιπτόντως, μια επέμβαση καταρράκτη σε δημόσιο νοσοκομείο (δεν γράφω όνομα γιατρού και νοσοκομείου γιατί δεν πήρα απόδειξη!) η οποία διαρκεί ένα τέταρτο κοστίζει 300 ευρώ. Αλήθεια, πόσες επεμβάσεις γίνονται την ημέρα;
Σ’ αυτή τη χώρα των ¨κλεφτών και των αρματολών¨, όλοι – ή σχεδόν όλοι για να είμαι δίκαιος – όσοι βρίσκουν την ευκαιρία κλέβουν, και όσοι δεν τη βρίσκουν θεωρούν τους εαυτούς τους τίμιους.
Κύριε πρωθυπουργέ, κυρίες και κύριοι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, θέλει αρετή και τόλμη η καταπολέμηση της ύπαρξης και είσπραξης του μαύρου χρήματος. Αν την έχετε, συνεχίστε! Μαζί σας πάντα θα έχετε όλους εμάς που δεν έχουμε την ευκαιρία, και είμαστε τίμιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: