Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: όχι το άσυλο… άλλοθι!

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ

1. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχείρησε πολλές φορές στα 6 χρόνια περίπου της θητείας της, να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της για την παράδοση της Αθήνας και άλλων πόλεων στο χάος πίσω από το άσυλο.

- Επανειλημμένα τότε είχαμε τονίσει ότι π.χ. στην οδό Πανεπιστημίου δεν υπάρχει άσυλο. Υπάρχουν βιαιοπραγίες και η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της.
- Η κυβέρνηση της Ν.Δ. ψήφισε μάλιστα το 2007 νόμο που υποτίθεται ότι επέλυε και το θέμα του ασύλου. Ένα χρόνο μετά άρχισαν πάλι να υποστηρίζουν ότι ο νόμος για το άσυλο θέλει εκ νέου αλλαγή.
2. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε αυτό το «παιχνιδάκι» αποφυγής ευθυνών. Δεν πρόκειται να ζήσουμε μέσα στη φαντασίωση ότι η αλλαγή του νόμου θα επιλύσει τα προβλήματα.
- Σε ό,τι αφορά τους πανεπιστημιακούς χώρους και το άσυλο, υπάρχει νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας και όλων των εμπλεκόμενων φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας.
- Σε ό,τι αφορά τέλος όλη την υπόλοιπη ελληνική επικράτεια και πάλι υπάρχει νόμος και πρέπει να εφαρμοστεί. Και ο νόμος ορίζει απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων του πολίτη, αλλά και μηδενική ανοχή σε όσους εκλαμβάνουν την ελευθερία αυτή ως ευκαιρία αυθαιρεσίας εις βάρος των συμπολιτών τους. Αυτό κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: