Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ραγκούσης προς Κακλαμάνη: μαζέψτε άμεσα τα σκουπίδια

απο: aftodioikisi.gr


Να κινήσει επειγόντως κάθε νόμιμη διαδικασία, ώστε να ανασταλεί η απεργία και να αντιμετωπιστεί εντός της ημέρας το πρόβλημα ζητά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης από το δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη μετά την άρνηση των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας του δήμου η οποία ελήφθη τα ξημερώματα, να μην ανταποκριθούν στο αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων στην Αθήνα...


Νωρίτερα ο υπουργός είχε ενημερωθεί από το δήμαρχο για τη σχετική απόφαση και είχε επικοινωνήσει με τους εργαζόμενους καθιστώντας τους σαφή την επείγουσα ανάγκη για να προχωρήσει άμεσα η αποκομιδή των απορριμμάτων από το κέντρο της Αθήνας, όπου, σύμφωνα με έγγραφο που έχει σταλεί από την ΕΛΑΣ, μπορεί να αποτελέσουν πηγή κινδύνου για τους πολίτες και τις περιουσίες τους.
Να σημειωθεί ότι η Αθήνα βρίσκεται σε κλοιό σκουπιδιών, λόγω της απεργίας που πραγματοποιεί η ΠΟΠ ΟΤΑ (ομοσπονδία του κλάδου με μέλη της, κατά κύριο λόγο, εργαζόμενους από το δήμο Αθήνας). Τα μέλη της ΠΟΠ εκτός από τη 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν στις 3 και 4 Δεκέμβρη, απέχουν από τα καθήκοντά τους και το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκέμβρη.
Το συντονιστικό τους όργανο προσανατολίζεται να ξεκινήσει σε νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Δεκέμβρη.
Στο μεταξύ, ο δήμος Αθηναίων απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους το Σαββατοκύριακο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: