Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Βολές ΚΚΕ κατά της Έλλης Παππά

από τον Λ.Σταυρόπουλο


Με το όπλο «παρά πόδα» αναμένει ο Περισσός τη δημοσιοποίηση από το Μουσείο Μπενάκη της «πολιτικής διαθήκης» της Έλλης Παππά , συντρόφου του Νίκου Μπελογιάννη , ο οποίος εκτελέστηκε το 1952 από το μετεμφυλιακό καθεστώς. Η είδηση ότι το μουσείο θα εκδώσει ως το προσεχές καλοκαίρι τα κείμενα που παρέδωσε η ίδια (το 1993 και το 1995) στον διευθυντή του κ. Αγγ. Δεληβορριά με τη ρητή προϋπόθεση να γίνει γνωστό το περιεχόμενό τους μετά τον θάνατό της (απεβίωσε τον περασμένο Οκτώβριο), ενεργοποίησε τα κομματικά ανακλαστικά.
 Η δημοσίευση της επιστολής που συνόδευε μέρος του «φακέλου» της και η οποία συνιστούσε ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά των σταλινικών μεθόδων στην άσκηση της κομματικής εξουσίας, προκάλεσε την (αναμενόμενη) αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο διά του εκπροσώπου του- και εκ των κεντρικών ιδεολογικών εκφραστών του Περισσού- κ. Μ. Μαΐλη απεφάνθη ότι «η Έλλη Παππά δεν έβγαλε σωστά συμπεράσματα από την πορεία του ΚΚΕ». Το «σήμα» που εξέπεμψε εμμέσως η ηγεσία του κόμματος προς κάθε κατεύθυνση- από τον Τύπο ως τους οικείους της- ήταν ότι όσα γράφονται και λέγονται, αλλά κυρίως όσα θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας με την έκδοση του πλήρους περιεχομένου της «πολιτικής διαθήκης», έχουν στόχο «να πλήξουν το ΚΚΕ».
▅ Μαρτυρίες και εμπάθειες
Η γραμμή άμυνας και ταυτόχρονα επίθεσης του Περισσού κινείται σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι ότι οι προσωπικές μαρτυρίες δεν αποτελούν ιστορικές πηγές «παρά μόνο στην περίπτωση που επιβεβαιώνονται από επίσημα ντοκουμέντα», εκτός αν υπάρχουν και άλλες μαρτυρίες «που να συμπίπτουν». Με τον τρόπο αυτόν οι αρμόδιοι επιτελείς του ΚΚΕ αμφισβητούν- απορρίπτουν εκ προοιμίου όσα αναφέρονται στα δύο σημαντικά κείμενα της Παππά (το ένα για την υπόθεση Πλουμπίδη και το άλλο για «τα πρόσωπα και γεγονότα» που σφράγισαν την ίδια ως αγωνίστρια στο πλάι του ηρωικού μάρτυρα της κομμουνιστικής Αριστεράς Νίκου Μπελογιάννη).
Το δεύτερο είναι ότι οι βολές της κατά των κανόνων κομματικής καθοδήγησης και πρακτικής της τραυματικής εκείνης μετεμφυλιακής εποχής, που ακολούθησε την ήττα του ΚΚΕ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) στην αναμέτρηση του 1946-1949, θέτοντάς το σε καθεστώς παρανομίας, αλλά και οι κατηγορίες κατά συγκεκριμένων προσώπων του τότε ηγετικού κομματικού μηχανισμού, οι οποίοι αναμένεται να κατονομάζονται στα επίμαχα κείμενα, δεν συνιστούν μια αξιόπιστη εξαγωγή συμπερασμάτων και τεκμηρίων για όσα διημείφθησαν αλλά μια «εμπαθή» καταγραφή απόψεων και κατηγοριών, οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψη τις συγκεκριμένες συνθήκες μέσα στις οποίες δρούσε το ΚΚΕ. «Η ταξική πάλη είναι πολύ σκληρή. Και πρέπει αυτό το χαρακτηριστικό της να το παίρνει κανείς πολύ σοβαρά υπόψη του, όταν κρίνει πρόσωπα και γεγονότα. Δεν μπορεί όμως κανείς να δεχτεί ότι των άλλων είναι καρύδια και βροντούν, ενώ τα δικά της είναι σύκα!» έγραφε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
▅ «Παλιές ιστορίες»
Στον Περισσό, αν και κάθε συζήτηση η οποία αναμοχλεύει «παλιές ιστορίες» με μεγάλο ιστορικό και πολιτικό φορτίο οι οποίες σημάδεψαν την πορεία του κομμουνιστικού κινήματος, αναδεικνύοντας τραγικά λάθη και αντιφάσεις, δεν είναι ευπρόσδεκτη, ωστόσο δεν φαίνονται να φοβούνται τόσο τις όποιες αναφορές της Έλλης Παππά σε πρόσωπα και γεγονότα που, κατά την πεποίθησή της, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη σύλληψη του Νίκου Μπελογιάννη (Δεκέμβριος 1950), με συνέπεια να εξοντωθεί από το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό καθεστώς με τις ευλογίες του ξένου παράγοντα και παρά τη διεθνή κατακραυγή που είχε ξεσηκωθεί με στόχο την σωτηρία του. Επίσης δεν φαίνεται να φοβούνται ούτε τις αναφορές της στην αλληλένδετη υπόθεση Πλουμπίδη, ο οποίος εκτελέστηκε τον Αύγουστο του 1954 με το κομματικό στίγμα του «χαφιέ» εξαιτίας της απεγνωσμένης προσπάθειάς του να σώσει τη ζωή του Μπελογιάννη (με το γνωστό γράμμα του προς τις Αρχές με το οποίο αναλάμβανε όλη την πολιτική ευθύνη ως επικεφαλής του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, δηλώνοντας παράλληλα πρόθυμος να παραδοθεί με αντάλλαγμα να μην εκτελεστεί ο «Άνθρωπος με το γαρίφαλο»).
Όλα αυτά διότι στον Περισσό θεωρούν ότι είναι λίγο- πολύ γνωστές στην καθοδήγηση του κόμματος οι αιτιάσεις της κατά συγκεκριμένων προσώπων που έπαιξαν μοιραίο ρόλο στην υπόθεση Μπελογιάννη, εξαιτίας παλαιότερων εμπιστευτικών εκθέσεων που είχε αποστείλει η ίδια προς την τότε κομματική ηγεσία κατονομάζοντάς τους, αλλά και των κατά καιρούς αφηγήσεών της. Μεταξύ αυτών που έχουν κατονομαστεί παλαιότερα από την Έλλη Παππά, σύμφωνα με έκθεση που φέρεται να είχε αποστείλει στο Πολιτικό Γραφείο, ήταν και ο Νίκος Ακριτίδης, αναπληρωματικό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο οποίος είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα μαζί με τον ισόβαθμό του στην κομματική ιεραρχία Μπελογιάννη έχοντας την ίδια αποστολή: Την ανασυγκρότηση του παράνομου μηχανισμού του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί πλήγματα από την Ασφάλεια με τη διείσδυση σε αυτόν χαφιέδων.
▅ Καταγγελίες και πράκτορες
Παρόμοιες μομφές έχουν αποδοθεί και σε άλλους και όχι μόνον από τη σύντροφο του Νίκου Μπελογιάννη, που μένει να εξακριβωθεί τι και πώς μετά τη δημοσιοποίηση της «πολιτικής διαθήκης» της. «Όπως η Έλλη Παππά έκανε παρεμβάσεις στην καθοδήγηση του ΚΚΕ, πιστεύοντας ότι με αυτές θα βοηθήσει το κόμμα να αποφύγει αρνητικές συνέπειες, έτσι έκαναν και άλλοι κομμουνιστές σε συνθήκες μάλιστα παρανομίας και διωγμών όπου μπορούσε να υπάρχει και κακή πληροφόρηση» σημείωνε ο κ. Μαΐλης σε σχετικό άρθρο του υπό τον ενδεικτικό των κομματικών διαθέσεων τίτλο «Κρίμα, δεν έβγαλες συμπεράσματα...».
Εν όψει των αποκαλύψεων ο Περισσός κατέστησε προς κάθε ενδιαφερόμενο σαφή την τακτική που αναμένεται να ακολουθήσει όταν θα εκδοθούν τα κείμενά της, αποδίδοντάς της ότι «είχε καταγγείλει άλλους ως πράκτορες του εχθρού (για παράδειγμα τη Ρόζα Ιμβριώτη )» (σ.σ.: μορφή της Παιδαγωγικής και αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης) και ότι «αν το Πολιτικό Γραφείο υιοθετούσε τις καταγγελίες της, αρκετοί θα είχαν διαγραφεί με το στίγμα του πράκτορα». Με τον τρόπο αυτόν η ηγεσία του ΚΚΕ αφήνει να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να κάτσει με τα χέρια δεμένα όταν θα δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο του «φακέλου» σε μια προσπάθεια να «αναχαιτίσει» το κύμα των αποκαλύψεων που θα γίνουν, εμφανίζοντας είτε αντικρουόμενες προς τις απόψεις της εκθέσεις που κατά καιρούς έφθαναν στην καθοδήγηση και υπάρχουν στο επτασφράγιστο αρχείο του ΚΚΕ, είτε τυχόν δικές της κατά διαφόρων άλλων προσώπων.
Οι πολιτικές προεκτάσεις και οι «εχθροί»
ΠΕΡΑΝ της «επικοινωνιακής» πλευράς της υπόθεσης, αυτό που φοβούνται κυρίως στο ΚΚΕ είναι οι πολιτικές προεκτάσεις που θα λάβει η δημοσιότητα της «διαθήκης». Γι΄ αυτό και ο Περισσός έσπευσε να κατατάξει όσα βλέπουν αυτόν τον καιρό το φως σε μια «αντί-ΚΚΕ εκστρατεία». Οι αναφορές της Παππά στη δημοσιευμένη επιστολή της κατά του σταλινισμού και την κομματική ανέλιξη σε αυτές τις συνθήκες προκάλεσαν την οργή των επιτελών του κόμματος. «Η Έλλη Παππά υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, μέλος της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας. Προφανώς εννοεί ότι δεν ισχύουν και για την ίδια όσα γράφει» ήταν ο αντιπερισπασμός του κ. Μαΐλη στην προσπάθειά του να «απαντήσει» σε όσα υπογράμμιζε η ίδια στην επιστολή της γράφοντας: «Δεν ήταν εύκολο να είσαι μέλος του ΚΚΕ στα χρόνια του σταλινισμού- εκτός κι αν επιδίωξή σου ήταν “να ανέβεις” στην κομματική ιεραρχία. Προϋποθέσεις αυτής της ανόδου ήταν, πρώτον, να έχεις αυτή τη φιλοδοξία, δεύτερον, να κλείνεις τα μάτια και τα αφτιά σε όσα στραβά ή απαράδεκτα ή και ύποπτα διαπίστωνες. Με άλλα λόγια, να συμπεριφέρεσαι σύμφωνα με το ιησουιτικό δόγμα που θύμισε ο Μαρξ, το perinde ac cadaver, αντιδράς όσο και όπως αντιδρά ένα πτώμα σε όσα έβλεπες αν δεν ήσουν εκ κατασκευής τυφλός». Το «αντεπιχείρημα» του Περισσού είναι ότι ναι μεν μπορεί να υπήρξαν και στελέχη «που έκλειναν τα μάτια σε (όσα) στραβά», αλλά «τελικά εκείνο που χαρακτηρίζει το ΚΚΕ είναι η ανιδιοτελής προσφορά». Και ως εκ τούτου όλα τα άλλα περιττεύουν...
ΤΟ ΒΗΜΑ

από εμάς

Εδώ χρειάζεται μια απάντηση από την ηγεσία του ΚΚΕ
Αλέκα τι είναι για σένα ο Άρης Βελουχιώτης ήρωας η προδότης?
Διότι με την 11η Ολομέλειά, η Κεντρική σας Επιτροπή στις 12 Ιουνίου 1945, τον διέγραψε απ’ το κόμμα και τον αποκήρυξε με την παρακάτω μέσω του Ριζοσπάστη ανακοίνωση:
«Ο σύντροφος Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε ότι η κεντρική επιτροπή του ΚΚΕ, αφού συζήτησε πάνω σε εκθέσεις που ήρθαν από διάφορες κομματικές οργανώσεις αποφάσισε να καταγγείλει ανοικτά την ύποπτη και τυχοδιωκτική δράση του Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια)».

Με την ¨Έλλη Παππά, τι θα κάνετε?
Θα την αποκηρύξετε μετά θάνατο?

Έχω την εντύπωση ότι ότι δεν μας αρέσει Αλέκα, με μια ολομέλεια το αποκηρύσσουμε, και όταν μας βολεύει το ηρωοποιούμε ή κάνω λάθος?

Ρε μπελάδες που μας άνοιξε κι΄αυτή η ¨Ελλη?

7 σχόλια:

DIMITRIS είπε...

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΡΙΝ ΠΟΛΛΑ -ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΝΑΣ ΑΝΔΡΑΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ ΗΤΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΖΗΣΕ Η ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ ΕΛΕΓΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ-ΕΙΧΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ''ΤΡΑΧΙΑ΄΄.ΠΡΟΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΠΑΙΧΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ.ΠΕΘΑΝΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ''ΒΓΟΥΝ''ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΗΣ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ?ΕΝΑ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΦΟΒΟΤΑΝ,ΗΤΑΝΕ ΕΞΥΠΝΗ,ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΑΝΔΡΑΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ''ΖΟΡΙΖΑΙ''ΑΦΗΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΘΗΚΗ-ΕΝΤΟΛΗ.ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ,ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ,ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΕΠΟΧΗ ΤΟΣΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ =ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε,ΝΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ,Κ.Λ.Π.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤΙ-Κ,Κ,Ε ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΨΥΧΑΡΗ,ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ,ΣΩΜΕΡΙΤΗ,Κ,Α,Π.ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΝΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Η ΑΛΕΚΑ ΟΠΩΣ ΘΑ ''ΞΕΡΕΙΣ''ΤΟ Κ,Κ,Ε ΕΧΕΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΠΡΟΣ ''ΑΝΑΓΝΩΣΗ''ΑΠΟ ΚΑΘΕ ''ΕΝΔΙΦΕΡΟΜΕΝΟ''ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ,ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ,ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ[Ν,Δ]ΠΟΥ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΩ ΤΟΥ 20%ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ[ΠΑΣΟΚ]ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΕ ΤΟΝ ΦΛΕΒΑΡΗ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ[ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ]ΑΝΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ''ΓΚΕΛΕΣ''ΤΟ Κ,Κ,Ε ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ[ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΜΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ]ΠΩΣ ΄΄ΑΜΠΑΛΛΑΡΕΙΣ ΕΤΣΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ?ΤΥΧΑΙΑ ΣΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΙΚΡΗΣ ΕΩΣ ΑΣΗΜΑΝΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΑΛΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΕ ΤΟΣΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΕΠΟΧΗ ?ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΟΥΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ''ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ''ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ''ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ''ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Κ,Κ,Ε ΑΛΛΑ ΤΟ ΨΗΦΙΖΩ ΑΠΟ ΤΟ 1976,ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΕ ΑΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ-ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΗ ΜΟΥ ''ΑΡΧΙΣΕΙΣ''ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ Π.Χ ΠΕΡΙΣΣΟΣ,ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ,ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ... ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ''ΜΑΣΣΑΩ''ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΦΩΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑΤΑ.

karfoma είπε...

Αγαπητέ Δημήτρη, τιμώ τους αγώνες τις αριστεράς και όσους ανιδιοτελώς πολέμησαν και έδωσαν την ζωή τους για την λευτεριά της πατρίδας μου.
Συγκινούμαι στο άκουσμα ονομάτων όπως Άρης, Μπελογιάννης,Πλουμπίδης,και τόσων άλλων επωνύμων και ανωνύμων αγωνιστών που πολέμησαν, καταδιώχτηκαν,
έδωσαν την ζωή τους για τον αγώνα, και μέσα μου τους θεωρώ ήρωες.
Εσύ όμως φίλε Δημήτρη, πρόλαβες το ΚΚΕ και αποκήρυξες την κατ΄εμέ αγωνίστρια ¨Έλλη Παππά με την παρακάτω φράση σου
(ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ,ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ,ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ)
Μήπως Δημήτρη κάπως έτσι λειτουργούσε και η ηγεσία του ΚΚΕ και ελαφρά την καρδιά διέγραφε αγωνιστές?
Ας αναρωτηθούμε τι έκανε την ¨Έλλη Παππά, να δημοσίευση μετά θάνατο την διαθήκη της?
Ιδιοτέλεια? Δεν νομίζω
Μήπως αγάπη για το κόμμα?
Αν κατάλαβες Δημήτρη πρόβλημα για μένα θεωρώ την εξουσία και τους ανθρώπους που την διαχειρίζονται, ίσως το ίδιο να πίστευε και η ¨Έλλη!
Εγώ είμαι πολύ μικρός για να ακυρώσω - όπως εσύ - τους αγώνες της Έλλης Παππά.

DIMITRIS είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΝ ΘΕΣΗ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ''ΕΞΟΥΣΙΕΣ''ΚΑΙ ΣΕ ΄΄ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ''ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ Κ,Κ,Ε ''ΚΡΑΤΗΣΕ''ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΄΄ΣΚΑΜΠΑΝΕΥΑΣΜΑΤΑ''ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ-ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΙΟ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΠΗΡΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΖΩΗ.ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΟΜΨΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΛΕΣ ΜΙΚΡΟ [ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΤΕ ΑΛΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑ ΕΡΘΟΥΝ]ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΛΛΟΙ 33 ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ''ΠΟΣΤΑ''ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΣΟ ''ΨΗΛΑ''ΣΤΗΝ ''ΗΓΕΣΙΑ''ΤΟΥ Κ,Κ,Ε.ΟΣΟ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΝΕ,ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΛΕΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΤΟ ΑΦΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ''ΜΑΡΤΥΡΙΑ''ΟΤΙ Η ΕΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ!ΤΟ ΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ''ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ-ΑΙΜΜΑΤΟΒΑΜΕΝΕΣ''ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ''ΕΞΩ'' ΑΛΛΑ ΚΑΙ''ΜΕΣΑ''ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΧΡΟΝΟΣ.ΕΔΩ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ ΜΙΛΑΜΕ-ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ''ΔΙΚΗ ΜΑΣ''ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ-ΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗ ΠΑΠΠΑ.ΘΑ ''ΦΑΕΙ''ΩΡΕΣ ΚΑΙ ''ΜΕΛΑΝΙ-ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ''ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.ΧΑΡΑ ΟΙ ΠΑΝΔΩΡΕΣ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ.

karfoma είπε...

Φίλε Δημήτρη περιμένοντας «με το όπλο παραπόδα» την έκδοση του βιβλίου (διαθήκη) της ¨Έλλης Παππά, ας ξαναμελετήσουμε σήμερα, που και τα μέσα έχουμε. και αποστασιοποιημένη πρέπει να είμαστε από πρόσωπα και γεγονότα. την ιστορία του αγώνα και των αγωνιστών της Ελληνικής Αριστεράς, έχοντας πάντα κατά νου ότι αντικειμενικότητα στην ιστορία δεν υπάρχει, ειδικά αν είναι γραμμένη από μια πηγή.
Επίσης δεν πρέπει αβασάνιστα να ρίχνουμε το ανάθεμα σε αγωνιστές, και σε ότι αφορά την Έλλη Παππά πιστεύω ότι η λέξη ΠΟΥΘΕΝΑ που χρησιμοποιείς μέσα στο κείμενο σου
- (ΕΦΤΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΟΣΟ ''ΨΗΛΑ''ΣΤΗΝ ''ΗΓΕΣΙΑ''ΤΟΥ Κ,Κ,Ε)- καθιστά την φράση τουλάχιστο ατυχή!

dimitris είπε...

ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ,ΕΝΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΩ ΛΑΘΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΟΥ ΙΣΩΣ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ''ΔΕΥΤΕΡΗ''ΑΝΑΓΝΩΣΗ''ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ''ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ-ΣΥΝΟΜΙΛΙΤΗ ΣΟΥ''ΜΕ ΕΥΓΕΝΕΙΑ,ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΤΣΑΟΥΣΑΣ ΑΠΟ ''ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗ''ΤΟΥ ΛΟΓΟΠΛΟΚΙΕΣ ΘΟΥ......ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΡΑΦΑΙΛΙΔΗΣ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΛΑΚΩΝΕΣΕ ΣΤΙΣ ΜΠΟΥΝΙΕΣ,ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΛΟΤΣΟΠΑΤΙΝΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΛΛΙΟΚΟΥΒΑΡΟ ΣΟΥ.ΚΑΙ ΠΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ''ΣΤΥΛ''.ΑΣΧΕΤΟ ΜΕΡΕΣ ΧΑΛΑΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΤΟΝ ΨΑΡΑΝΤΩΝΗ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Ο ΤΙΓΡΗΣ ΦΟΒΕΡΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ!

karfoma είπε...

Καλές γιορτές φίλε Δημήτρη σε σένα και την οικογένεια σου.
Σε ότι αφορά την διαφορετικότητα της ιδεολογίας μας, είναι το πώς βλέπει το ποτήρι ο καθένας μας, εγώ θέλω να πιστεύω ότι το βλέπω μισογεμάτο!
καλό αγώνα

dimitris είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ.ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ.ΚΑΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ[ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΧΙ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ]ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ!!