Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ...

από : λογοπλοκίες


Καλά αυτός, ο Τσίπρας, δεν είναι δογματικός και δεν κήρυξε πόλεμο, σαν την Αλέκα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι παρακολουθητής των εξελίξεων και των γεγονότων, όπως το ΚΚΕ, θέλει νάναι μέσα σ΄ αυτά.

Βέβαια οι τρόφιμοι του Περισσού, με την ιδεολογική τους και την πολιτική τους σχιζοφρένεια, κάνουν και λένε απίθανα πράγματα, πλην όμως, είναι μέσα στα πλαίσιά τους : αυτά νομίζουν, αυτά υποστηρίζουν…
Ο άλλος και οι άλλοι, οι …ανανεωτές, τι κάνουν ; Πουστιά στην πουστιά, το πάνε, προσπαθώντας να δείξουν διαφορετικοί και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Οι εκπρόσωποί τους ....
στα συνδικαλιστικά, (λιγούρηδες σε απήχηση και ψήφους, αλλά σε μεγάλες καρέκλες και αξιώματα θρονιασμένοι, ελέω των παραδοσιακών «δημοκρατικών ευαισθησιών» - άκου αναπληρωτής Πρόεδρος στη ΓΣΕΕ, μέλος του ΣΥΝ), πήγαν χθες το πρωί στο υπουργείο εργασίας, για να συμμετάσχουν στο διάλογο για το Ασφαλιστικό. Στρογγυλοκάθισαν, ήπιαν τις φραπεδιές τους και μόλις τελείωσε η τοποθέτηση του Λοβέρδου, σηκώθηκαν και έφυγαν, υποστηρίζοντας «…ότι η κυβέρνηση στοχεύει να εμφανίσει συνυπεύθυνα τα συνδικάτα και να τα αποπροσανατολίσει…».
Τι είχε πει ο υπουργός ; Πως το σύστημα έχει μεγάλο πρόβλημα, πως χρειάζονται δομικά μέτρα, αλλά πως δεν πρόκειται, ούτε τα όρια ηλικίας και οι εισφορές ν΄ αυξηθούν, ούτε οι συντάξεις να μειωθούν !
Γιατί, τότε, έφυγαν, οι Συνασπισμένοι ; Διαβάστε την Ελευθεροτυπία, που έγραφε από το πρωί, πως θα φύγουν το …μεσημέρι.
Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά ο μεγάλος αρχηγός, ο Αλέξης με τις λέξεις, (καινούργιο του τσιτάτο : «ο κ. Παπανδρέου απλώς προεδρεύει και ταξιδεύει…»), έδωσε συνέντευξη τύπου και παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το Ασφαλιστικό, όπου, ω του θαύματος, επανέλαβε τις θέσεις της …ΓΣΕΕ (!), που έχει αποφασίσει η Συνομοσπονδία και ανέπτυξε στη συνάντηση του υπουργείου, ο Πρόεδρός της, (χτύπημα εισφοροδιαφυγής, αποπληρωμή χρεών, ενίσχυση του κράτους, κ.α.).
Ο Τσίπρας τις επανέλαβε, λοιπόν, τις θέσεις αυτές, παίζοντας μπροστά στις κάμερες και τα μικρόφωνα το ρόλο του : αυτόν του διαφορετικού, του προοδευτικού και του ανανεωτικού… Τρομάρα του !...

Δεν υπάρχουν σχόλια: