Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Γραμματείς: Ποιοί αντιδρούν και γιατί?

του Τάσου Τέλλογλου
Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για τους Γενικούς Γραμματείς, καλό είναι να μπουν τα πράγματα σε μία σειρά. Ναι, η Κυβέρνηση έχει αργήσει να τους επιλέξει, ναι, ανάμεσα στα χιλιάδες βιογραφικά υπάρχουν και πολλές «πατάτες», αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα, που δεν έχει πάρει ακόμα δημοσιότητα, είναι ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι με εξουσία προσπαθούν τοποθετήσουν άτομα του περιβάλλοντος τους ή επαγγελματικούς συνεργάτες τους σε κρίσιμες θέσεις υπουργείων, τις οποίες θα ήθελαν να «ελέγχουν».


Έτσι, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού επιδίωξε να προτείνει τον συνήγορο ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων της Siemens για τη θέση του Γ.Γ του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε, καθώς προσέκρουσε στην αντίσταση των κκ Αθανασάκη και Ραγκούση .
Σε αυτή την προσπάθεια αποδίδουν στελέχη της κυβέρνησης τον ορυμαγδό δημοσιευμάτων που ακολούθησαν την τοποθέτηση του κ. Δημήτραινα στη θέση του Γ. Γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πρόκειται για δημοσιεύματα , λένε, τα οποία πυροδοτήθηκαν από το περιβάλλον του ίδιου του κ Γ. Παπανδρέου .
Φυσικά το «ΠΑΣΟΚ των μηχανισμών» θα επιδιώξει να παίξει το παιχνίδι που παίζεται στη χώρα από τη μεταπολίτευση και μετά.
Δεν ήταν ένας αλλά περισσότεροι οι τραπεζίτες που αντέδρασαν στην τοποθέτηση του κ Δ. Σπυράκου στη θέση του Γ.Γ. Καταναλωτή κι αυτό διότι ο κ Σπυράκος είναι ο άνθρωπος που έχει κερδίσει σχεδόν κάθε δίκη που προκαλούσε για τους καταχρηστικούς όρους των πιστωτικών καρτών και τα «ψιλά γράμματα» των συμβολαίων.
Και φυσικά οι κατασκευαστές «λύσσαξαν» όταν είδαν την Μαργαρίτα Καραβασίλη να επιστρέφει επικεφαλής των επιθεωρητών περιβάλλοντος. Η κ. Καραβασίλη που δεν αρέσκονταν να της υποδεικνύουν που θα κάνει έλεγχο και που όχι ,είναι υπέρ των αυτεπαγγέλτων ελέγχων της υπηρεσίας από την οποία την είχε απολύσει το 2005 ο κ Γ. Σουφλιάς επειδή είχε δικές της απόψεις που εξέφραζε δημόσια για τα μεγάλα θέματα του περιβάλλοντος. Η επιλογή της είναι ξεκάθαρο σήμα ότι η πολιτική της προϊσταμένη κ Τίνα Μπιρμπίλη «δεν μασάει», αν χρειαστεί θα συγκρουστεί .Ε και λοιπόν; Για αυτό δεν ψηφίστηκε το ΠΑΣΟΚ ;
πηγή:  protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια: