Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

Το Φαγοπότι με τις προμήθειες στον τομέα της Υγείας συνεχίζεται

αντιγράφω απο το kentri
Ενώ το υπουργείο Υγείας κάνει λόγο για οικονομία στις προμήθειες, η σπατάλη συνεχίζεται προφανώς λόγω κεκτημένης ταχύτητας.

Η κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ σπρώχνει στα περιφερειακούς σταθμούς, μεγάλες ποσότητες αναλώσιμου υγειονομικού υλικού, που όμως δεν είχαν παραγγείλει.
Αυτό προκύπτει από.....
 επιστολή του διευθυντή του ΕΚΑΒ Πάτρας προς τον Πρόεδρο στην Κεντρική Υπηρεσία, η οποία λέει τα εξής αποκαλυπτικά:
«Στις 22.11.09, όπως σας ενημέρωσα παραλάβαμε χωρίς 1.500 σωλήνες ενδοτραχειακούς, οι οποίοι λήγουν σε (4) χρόνια. Μετά από έλεγχο που έκανα στα βιβλία των ασθενοφόρων (κινητές μονάδες), οι χρησιμοποιηθέντες κατ΄ έτος είναι (80) και ένας παιδικός από την 3η Περιφέρεια. Επί 4 χρόνια συνοπλικά χρειαζόμαστε τριακόσιους είκοσι (320) τραχειοσωλήνες. Οι υπόλοιποι που θα χρησιμοποιηθούν;
Επί τη ευκαιρία , όπως και θα γνωρίζετε η Κ.Υ αποστέλλει από 29.1.09 έως και σήμερα υλικό σε μεγάλες ποσότητες πέραν των προμηθειών που έχουν γίνει τοπικά από το Παράρτημα του ΕΚΑΒ Πάτρας.
Η υπεύθυνη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας της Πάτρας παρότι παραλαμβάνει υλικό από 29.1.09 και έχουν γεμίσει όλες οι αποθήκες και οι διάδρομοι του υπογείου, ο Διευθυντής και ο αναπληρωτής του δεν είχαν καμία ενημέρωση».
Αν και οι αποθήκες των 15 κέντρων του ΕΚΑΒ της χώρας είναι γεμάτες, φθάνουν συνεχώς και νέες ποσότητες.
Ενδεικτικό ότι το φαγοπότι συνεχίζεται, προκύπτει από σύμβαση προμήθειας 3.896.000 γαντιών βινυλίου, που υπογράφηκε στις 2/11/2009.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φωτοτυπικα ηρθε προχτες ενω εχουμε αλλα 3 στο εκαβ της πατρας.

karfoma είπε...

Σας ευχαριστώ καθώς με το σχόλιο σας επιβεβαιώνετε το αληθές του δημοσιεύματος και συμβάλλετε στην ενημέρωση μας.