Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΣΟΚ: «ΟΣΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ»



1. Μαζεύτηκαν σήμερα όσοι, με αφορμή τις δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για την ελληνική οικονομία, επιχείρησαν συμψηφισμό ευθυνών μεταξύ της προηγούμενης και της σημερινής κυβέρνησης για την οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι μας.
2. Υπάρχει μια λαϊκή ρήση που λέει...
 «όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος». Ο υποτιθέμενος «νοικοκύρης», τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ήταν ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του. Και έλεγαν ψέματα. Ασύστολα. Μιλούσαν για έλλειμμα στο 6%, ακόμη κι όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος τους προειδοποιούσε ότι το έλλειμμα τον Σεπτέμβριο είχε αγγίξει το 8% και έβαινε προς διψήφιο ποσοστό στο τέλος του έτους.
3. Εμείς ακούγαμε τις εκτιμήσεις και του κ. Προβόπουλου και άλλων οικονομικών παραγόντων και ζητούσαμε, καθημερινά, κατά την προεκλογική περίοδο να μας πει η κυβέρνηση Καραμανλή τα πραγματικά δεδομένα, που μόνο αυτή ήξερε. Μας έλεγαν «τα νούμερα τα γνωρίζετε». Μας εξαπατούσαν. Και εξαπατούσαν όλους τους Έλληνες πολίτες.
4. Παραθέτουμε την σχετική απάντηση του Γ. Παπανδρέου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» στις 28/9/2009:

Ερώτηση: Κύριε πρόεδρε, η συζήτηση τις δυο-τρεις τελευταίες μέρες επικεντρώνεται στο έλλειμμα. Υπαινιχθήκατε στο debate με τον κ. Καραμανλή ότι τα επίσημα στοιχεία δεν είναι και τα πραγματικά. Το πιστεύετε αυτό; Έχετε άλλα στοιχεία; Γιατί υπάρχουν και δημοσιεύματα που λένε ότι το έλλειμμα βρίσκεται στο 10%.

Απάντηση: Θα περίμενα από τον κ. Καραμανλή ή να διαβεβαιώσει ότι τα στοιχεία τα οποία δημοσίως ακούγονται είναι και τα επίσημα, ή να μας πει ποια είναι η πραγματικότητα. Και επειδή και εγώ ακούω όλες αυτές τις φημολογίες, ακριβώς γι' αυτό τον λόγο έχω θέσει αυτή την ερώτηση. Δυστυχώς, δεν έλαβα απάντηση.

5. Παραθέτουμε και την απάντηση του Γ. Παπανδρέου στο «ΕΘΝΟΣ της Κυριακής» στις 4/10/2009:

Ερώτηση: Ο εφιάλτης των «άδειων ταμείων» είναι υπαρκτός. Όλοι πλέον μιλούν για κρυφά χρέη, κρυφό δανεισμό και δυσθεώρητο έλλειμμα που παραδίδει η απερχόμενη κυβέρνηση. Επιμένετε στην τοποθέτηση που κάνατε στο ντιμπέϊτ ότι δεν θα προχωρήσετε σε απογραφή; Θα αναγκαστείτε ενδεχομένως να καταφύγετε σε νέο δανεισμό εντός του έτους;

Απάντηση: Πράγματι, όλοι γνωρίζουν πως η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ωστόσο, επαναλαμβάνω πως αυτό σε τίποτα δεν αναιρεί τις δεσμεύσεις μας.

6. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Παρά το γεγονός ότι όλοι μιλούσαν για 6%, 8%, άντε 10% έλλειμμα και το παραλάβαμε στο 12,7%...Δίνουμε το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης. Δίνουμε το 1 δις ευρώ επιπλέον για την Παιδεία. Αυξάνουμε τις δημόσιες επενδύσεις στο 4,2% του ΑΕΠ για να στηριχθεί η πράσινη ανάπτυξη και η περιφέρεια. Η χώρα μας είναι σε μια πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Εμείς, αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, θα την ξεπεράσουμε. Προσπαθούμε για την ανάταξη και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Και θα τα καταφέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: