Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Απάντηση του ΠΑΣΟΚ στις καταγγελίες Βγενόπουλου!

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ.

1. Σε χθεσινή του συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής του ομίλου MIG και της Olympic Air, κ. Βγενόπουλος κατήγγειλε την απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να αποκλείσει την Olympic Αir από το διαγωνισμό για τα δικαιώματα αποκλειστικής εκμετάλλευσης 24 δρομολογίων εσωτερικού - άγονων γραμμών, για την περίοδο Δεκεμβρίου 2009 - Μαρτίου 2010.

2. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:
- Πρώτον, η Olympic Air αποκλείστηκε γιατί κατέθεσε προσφορά που καταστρατηγούσε τους όρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού. Για παρόμοιο λόγο αποκλείστηκε....
 και η Aegean. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι, η Olympic Air κατέθεσε μόλις χθες πρόταση για άλλες άγονες γραμμές, χωρίς να επαναλάβει το ίδιο λάθος.
- Δεύτερον, ο ισχυρισμός ότι η Olympic Air θα εξυπηρετούσε τις άγονες γραμμές με 0 ευρώ, έναντι 2,2 εκατ. ευρώ που προσέφεραν οι δύο επιλεγείσες εταιρείες δεν ευσταθεί, διότι για οκτώ γραμμές η προσφορά της ήταν 5.902.013 ευρώ, συνολικά για το τετράμηνο. Σημειωτέον ότι η προσφορά αυτή είναι ακριβότερη κατά 1,1 εκατ. ευρώ από το καταβληθέν αντιστάθμισμα στις Ολυμπιακές Αερογραμμές κατά το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.
3. Παρόλα αυτά, από τη στιγμή που υπήρξε καταγγελία, εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, όπως η προηγούμενη κυβέρνηση. Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Βγενόπουλου απεστάλη άμεσα στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή, με το αίτημα να διερευνηθούν τα όσα καταγγέλλει ο επιχειρηματίας. Αναλόγως του περιεχομένου του τελικού πορίσματος του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης καθένας θα κληθεί να αναλάβει τις ευθύνες του. Σήμερα, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το ίδιο θέμα.
4. Δεν θα αφήσουμε τίποτα αδιερεύνητο. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι, για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν «ημέτεροι» ή μη επιχειρηματίες. Υπάρχουν κανόνες που ισχύουν για όλους. Και η προσήλωση στη Διαφάνεια σημαίνει ανοικτές διαγωνιστικές διαδικασίες και τήρηση των κανόνων δικαίου. Πολύ περισσότερο σε μια χρονική περίοδο όπου διεξάγονται πολλοί διαγωνισμοί και εκδηλώνονται αντιθέσεις και συγκρούσεις επιχειρηματικών συμφερόντων, η Πολιτεία οφείλει να περιφρουρήσει την αξιοπιστία και το σύννομο κάθε διαδικασίας.
- Σεβόμαστε το ενδιαφέρον των φορέων της επιχειρηματικής κοινότητας. Πάνω από όλα όμως, σεβόμαστε τον πολίτη που θέλει να προασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: