Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

από το ΠΑΣΟΚ στην Αλέκα.....με αγάπη!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ...ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΨΑΛΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ: ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

1. Ο διάλογος για το ασφαλιστικό, ούτε μπορεί να απαγορευθεί, ούτε μπορεί να ακυρωθεί. Εμείς, είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε αυτό το διάλογο. Γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και στο ασφαλιστικό.
2. Ο δικός μας πόλεμος, είναι πόλεμος ενάντια στην στασιμότητα. Γιατί η στασιμότητα, η αδράνεια, η ατολμία στη λήψη αποφάσεων, είναι αντίθετη.....
 με τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Με τη βιωσιμότητα του τρόπου απονομής των συντάξεων, με το να δίνονται συντάξεις στους απλούς ασφαλισμένους.
3. Έχουμε δεσμευθεί και ήταν και προεκλογική μας δέσμευση ότι δεν θα μεταφέρουμε τα βάρη του ασφαλιστικού συστήματος στις πλάτες των απλών ασφαλισμένων. Η όλη κινδυνολογία των τελευταίων ημερών, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεν έχει αντίκρισμα αλήθειας.
4. Το ζήτημα του ασφαλιστικού είναι πολύ σοβαρό για να ασχολούμαστε με το πολεμικό παραλήρημα εκείνων που ξεθάβουν το τόμαχοκ του πολέμου όταν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ και το θάβουν πολύ βαθιά όταν κυβερνά η Ν.Δ. Το ασφαλιστικό, δεν αφορά απλά αριθμούς αλλά τις ζωές εκατομμυρίων πολιτών, που κρίνουν την στάση και την τακτική όλων μας. Καθένας, λοιπόν, αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το τι λέει και τι πράττει.

1 σχόλιο:

koumajohn είπε...

Αγαπητέ συνάδελφε Blogger είναι απόλυτα σύμφωνος με το άρθρο σου. Γι΄αυτό να μου επιτρέψεις να το αντιγράψω και να το αναρτήσω στην Εφημερίδα μου (''The New Mail'' http://thenewmail.blogspot.com)
Eαν μου κάνεις την τιμή να με επισκευθείς τότε θα καταλάβεις γιατί το άρθρο σου έρχεται στην καλύτερη στιγμή και θα δεις την άπαντηση μου σε αναγνώστη ''υπερασπιστή'' της λαϊκής τάξης
Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΜΑΡΕΛΛΑΣ