Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

Ενας πολιτικός φορέας για την Επαναστατική Αριστερά

Από τον Alex DeLarge

Σήμερα, περισσότερο απο ποτέ, είναι ώριμες οι συνθήκες για τη δημιουργία ενος πολιτικού φορέα, στο χώρο της Επαναστατικής Αριστεράς.

Είναι αστείο να καπηλεύεται αυτό το χώρο ο γλυκανάλατος ροκαμπίλυ Τσίπρας (μια χαρά παιδί για εξώφυλλα στη "Σούπερ Κατερίνα") και η σταλινική Αλέκα Παπαρήγα, που είναι γαντζωμένη στην εξουσία, όπως ο ναυαγός στον Ατλαντικό απο ένα κορμό δένδρου.
Δεν αξίζει τον κόπο να τους αφιερώσουμε περισσότερη έκταση-απλά οι άνθρωποι είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι αλλού.
Απο την άλλη σιγοβράζει σε χιλιάδες νέους, η οργή για το τέλμα μιας ζωής δίχως προοπτική, δίχως ελπίδα.
Κάποιοι απ αυτούς έγιναν ποτάμι που ξεχείλισε λάβα στους δρόμους του Δεκέμβρη.
Κανένα απο τα σημερινά κόμματα εξουσίας, δεν μπορεί να εκφράσει τις αγωνίες τους.
Οχι γιατί δεν τις αφουγκράζεται, αλλά γιατί οι ηγεσίες τους, τόσο ο Παπανδρέου οσο και ο Σαμαράς, είναι παραδομένοι σε μια παλιοκομματική αντίληψη διακυβέρνησης. Κι αυτό το αποκαλύπτουν οι μικρές ασήμαντες γι άλλους λεπτομέρειες.
Διαβάσαμε στο διαδίκτυο, οτι ο πρωθυπουργός χάρισε στους πολιτικούς συντάκτες που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ blackberry! (Αλήθεια, πόσοι αρνήθηκαν το δώρο;)
Μια κίνηση αποκαλυπτική της νοοτροπίας που διατρέχει την εξουσία. Η πολιτική ηγεσία της χώρας κανακεύει τα pit bull των νταβατζήδων -ιδιοκτητών των ΜΜΕ, χαρίζοντάς τους δωράκια, η διορίζοντάς τους στα γραφεία τύπου.
Ευτυχώς η δωροδοκία Παπανδρέου έχει και την κωμική της διάσταση, μια και οι μισοί απο τους δωρολήπτες αγνοούν τη χρήση τους.
Αναρωτιέμαι αν μ αυτό το τρόπο ο Παπανδρέου θ αλλάξει την Ελλάδα, την ιδια στιγμή που η κυβέρνησή του, με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις, δίνει δικαίωμα στους νταβατζήδες να την ευτελίζουν.
Ο διαφαινόμενος συμβιβασμός της κυβέρνησης Παπανδρέου, με τις διαχρονικές εστίες μόλυνσης και διαπλοκής, η επιλογή της να μην σπάσει αυγά αλλά να διατηρήσει την ιδια αρρωστημένη μεθοδολογία διακυβέρνησης φαίνεται και απο την κυβερνητική επιλογή να διατηρήσει το σαθρό καθεστώς της Δημόσιας Τηλεόρασης.
Είναι βουκολικό θράσος -επιπέδου Πέγκυς Ζήνα-να επικρίνει ο πρέζιντεντ της Βουλής Πετσάλνικος, ο διάδοχος του τοιχογραφία Σαουίρις Σιούφα, τα ακριβά τέλη κυκλοφορίας και απο την άλλη να διατηρεί σε λειτουργία το χαζοκάναλο της Βουλής, που μας κοστίζει 20 εκατομμύρια το χρόνο.
Απο μια τέτοια κυβέρνηση δεν έχεις να περιμένεις πολλά.Αλλά ας τους αφήσουμε κι αυτούς στην απαξία του σήμερα, παρότι οι αποφάσεις τους επηρεάζουν καθοριστικά τις ζωές μας.

Ας ασχοληθούμε με τους νέους ανθρώπους εκει έξω, που ασφυκτιούν σ αυτή τη μπουρδελοχώρα των νταβατζήδων και της διαπλοκής, η οποία παρακολουθεί ατιμώρητη και επιβραβευόμενη τα κινητά των πρωθυπουργών και βγάζει απο τη μέση ενοχλητικούς μάρτυρες-βλέπε Υπόθεση Υποκλοπών, για την οποία κάνουν τουμπεκί οι 128 υπογράφοντες του Πασόκ, για τις εξεταστικές.
Οι νέοι άνθρωποι λοιπόν, πολλοί απο τους οποίους καταφεύγουν σε πιο επιθετικές μορφές δράσης -και δεν εννοούμε φυσικά τα βλαχαδερά (αλβανά)-που πυροβολούν ανυπεράσπιστους αστυνομικούς των 800 ευρώ-αλλά εκείνους που μετατρέπουν σε εκρηκτική υλη, την συσσωρευμένη οργή μιας ολόκληρης γενιάς που έρχεται.
Αναμεσά τους και παιδιά πολιτικών, οπως στη περίπτωση του Ρεσάλτο, μια κι αυτά τα παιδιά βιώνουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι την απαξία της πολιτικής.
Αναμεσά τους αστυνομικοί των 800 ευρώ που είναι αναγκασμένοι να φρουρούν ξεπουλημένα επιχειρηματικά και πολιτικά τσογλάνια. Ακόμη κι αυτοί οι αστυνομικοί, μπορούν ανα πάσα στιγμή ν αποτελέσουν πρώτη ύλη μιας Επαναστατικής Αριστεράς, που αργά η γρήγορά θ αποκτήσει πολιτική εκπροσώπηση. Μέσα απο το Κοινοβούλιο, γιατί οχι, μια και είναι λογικό ν αξιοποιούμε ακόμη και την παραμικρή χαραμάδα που μας δίνει η αστική δημοκρατία.
Η ανάγκη δημιουργίας ενος πολιτικού φορέα της Επαναστατικής Αριστεράς, θα εμφανίζεται ολο και πιο συχνά στο κοντινό μέλλον. Οι εξελίξεις θα δημιουργήσουν και τις προυποθέσεις και η πρωτοβουλία, θα είναι ευπρόσδεκτη απο μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, το πιο ζωντανό της κύτταρο
Εχουμε ανάγκη τους νέους ανθρώπους, με παιδεία, φαντασία, πάθος με τις νέες τεχνολογίες και επαναστατική φλόγα. Ενα τέτοιο υλικό, μπορεί ν πάρει αμπάριζα τα σημερινά πολιτικά σαπάκια, τους κακομούτσουνους εκπροσώπους τους, ακόμη και μέσα στο γήπεδό τους, το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εχουμε ανάγκη τους αρίστους και τους ηθικούς, όπου κι αν βρίσκονται.
Δεν υπάρχει κανείς λόγος να περιμένουμε τα επαναστατημένα πλήθη να βγουν στους δρόμους.
Εχουν χαθεί ολόκληρες γενιές περιμένοντας το πτώμα του καπιταλισμού να περάσει απο το ποτάμι.
Η δημιουργία ενος πολιτικού φορέα, ο οποίος θα διεκδικήσει την ψήφο των νέων ανθρώπων, θα πρέπει να είναι ο επόμενος στόχος και σ αυτή τη κατεύθυνση θα πρέπει να υπάρξουν ζυμώσεις κυρίως σε χώρους όπως τα Πανεπιστήμια , όπου υπάρχουν σπουδαίοι καθηγητές που ασφυκτιούν αλλά και σε άλλες επιστημονικές κοινότητες.
Εχουμε ανάγκη απο τη σπίθα του πνεύματος των αρίστων, αλλά ασυμβίβαστων, για να βάλουμε φωτιά στα καθεστωτικά φρένα.
Για να τους πάρουμε αμπάριζα...

κουρδιστό πορτοκάλι

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλη Χρονια,περαστικη ημουν,μια ευχη δεν κοστιζει
αλλα ακομη περισσοτερο δεν τοκιζεται.

karfoma είπε...

Καλή χρονιά και εύχομαι να μείνεις κοντά μας!
Εγώ θα σε παρακολουθώ!

dimitris είπε...

Alex ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ''ΕΧΕΙΣ''ΠΑΡΕΙ''ΧΑΜΠΑΡΙ''ΟΤΙ 1,000,000 ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ''ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ''ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΣΙΠΡΑ,ΟΥΤΕ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΗΦΙΖΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΚΑΝΑΛΑ ΣΟΥ''ΤΡΩΓΑΝ''ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΘΑ''ΕΓΡΑΦΕΣ''.ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ''ΛΙΓΟ''ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΠΑΕΙ ΑΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Κ,Κ,Ε ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ !ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΛΕΩ-ΓΡΑΦΩ ΟΤΑΝ Ο ΜΙΜΜΗΣ,Ο ΠΑΥΛΟΣ,Ο ΣΤΑΥΡΟΣ,Η ΜΑΡΙΑ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ''ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΤΟΥΣ''Η ΑΛΕΚΑ,Ο ΜΗΤΣΟΣ,Ο ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ Κ,Κ,Ε.ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ?ΤΗΣ ΣΤΡΑΒΗΣ.......ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ ΤΙΣ ΦΤΑΙΝΕ.ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ''ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΟΠΛΗΚΤΟΣ''ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΛΑΣΠΩΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΙ ΜΕΝΕΙ!ΟΥΤΕ Α.Ε ΕΙΝΑΙ ΤΟ Κ,Κ,Ε ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ[ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ]ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΣΟΥ''ΠΛΑΤΙΑΣΑ''ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ''ΑΔΟΛΟ''ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΝΟΩ.

karfoma είπε...

Για σου φίλε Δημήτρη!
Το άρθρο όπως γνωρίζεις δεν είναι δικό μου ανήκει στο κουρδιστό πορτοκάλι http://www.kourdistoportocali.com και στον Alex DeLarge ,
Σε αυτούς λοιπόν ανήκουν τα εύσημα και από αυτούς οι απαντήσεις που ζητάς, εγώ ανήρτησα το άρθρο διότι πολλά από τα γραφόμενα με εκφράζουν.
Αλλά εσύ, ρε Δημήτρη είναι να μην σου θίξουν την Αλέκα, αμέσως τσιμπάς, και βέβαια 1.000.000 κόσμος όπως λες ψηφίζουν πολιτικές, αλλά και την πολιτική του ΚΚΕ την εκφράζει η Αλέκα.
Στο άρθρο του ο Alex τα βάζει με το κατεστημένο πολιτικό σύστημα, και τις ανάγκης ύπαρξης μιας επαναστατικής αριστεράς, και όχι μιας αριστεράς που κάθετε στο απυρόβλητο κάνοντας προτάσεις του στυλ π.χ. βασικό μισθό στα 1400 ευρώ, και στηρίζοντας άκριτα κάθε απεργό, αυτή δεν είναι αριστερά, αλλά συνδικαλιστικός φορέας!
Στην Ελλάδα ζεις και εργάζεσαι Δημήτρη, υπάρχουν πολλοί άνεργοι συνάνθρωποι μας , εργαζόμενοι των 600 ευρώ, και εργαζόμενοι με υπερβολικά παχυλούς και απαράδεκτους μισθούς, και η Αλέκα σε όλους δίπλα, δεν είναι έτσι Δημήτρη, αυτή θέλει την πίττα αφάγωτη και τον σκύλο χορτάτο η αριστερά για μένα σημαίνει πάνω από όλα δικαιοσύνη, και μετά όλα τα άλλα στα οποία δεν μπορώ τώρα να αναφερθώ γιατί θα σε κουράσω.
Εγώ προσπαθώ να είμαι αποστασιοποιημένος από κόμματα, και να βλέπω τα πολιτικά πράγματα όσο γίνεται με αντικειμενικότητα!
Εσύ;

dimitris είπε...

ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΕ''ΜΑΘΑΙΝΕΙ''ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ Κ,Κ,Ε ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ '76 ''ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ''ΨΗΦΙΖΩ ΤΟ Κ,Κ,Ε ΕΧΩ ''ΠΕΡΑΣΕΙ''ΜΕΧΡΙ ΤΟ'84 ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ,Κ,Ε.ΡΩΤΩ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ Κ,Κ,Ε? ''ΦΑΙΝΕΤΑΙ''ΕΙΜΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ,ΟΛΗ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ''ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ''Γ,Γ ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ[ΑΛΕΚΑ,ΜΗΤΣΟΣ,ΣΠΥΡΟΣ,ΜΑΚΗΣ,Η,Η,Η,].ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ''ΧΗΡΕΣ''ΜΕ ΤΑ ΝΑΖΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ''ΚΛΑΨΟΥΝ''ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΣΚΕΨΗΣ''ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.ΕΔΩ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΜΕ ''ΘΥΣΙΕΣ''ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ[ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ,Κ.Λ.Π]ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΙ ΤΟ Κ.Κ.Ε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΡΙΑΛΙΤΙ ΓΙΑ ΝΕΟ Γ,Γ,.ΔΕΝ ''ΤΣΙΜΠΑΩ''ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ Κ.Κ.Ε[ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΛΟΓΟΥΣ]ΤΟ ΕΝΑ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΣΤΑ ''ΚΑΥΤΑ''ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΕΝΝΑΛΑΞ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ ΔΥΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ,ΡΕΠΠΑ,ΠΕΤΡΑΛΙΑ[ΘΥΜΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΠΡΑΟ]ΑΥΞΗΣΕΙΣ 30 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ,ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΛΙΚΑ ΤΗΣ Γ,Σ,Ε,Ε[ΚΛΑΙΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ!].Ε ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ''ΤΟΝΝΟΥΣ''ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΝΑ ''ΑΣΧΟΛΗΣΕ''ΓΙΑΤΙ ''ΚΑΠΟΙΟΙ''ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑΓΗ Γ.Γ.

karfoma είπε...

Δημήτρη για να αλλάξει η πολιτική σε ένα κόμμα, κατ΄εμέ χρειάζεται και η αλλαγή της ηγεσίας, και δεν εννοώ την Γενική Γραμματέα μόνο, τα αριστερά κόμματα τα θεωρούμε προοδευτικά γιατί βλέπουν μπροστά, εξελίσσονται, οι γενικοί γραμματείς των αριστερών κομμάτων δεν είναι δεσπότες να αποχωρούν μετά θάνατο, αν αγαπούν το κόμμα και το λαό δίνουν ότι έχουν να δώσουν και αποχωρούν –και όχι σαν καθαρίστριες όπως λαϊκίζοντας είπε η Αλέκα – αφήνοντας νεότερους σε ιδέες να οδηγήσουν το άρμα!
Δεν βλέπεις που δεν τραβάει τ΄άλογο;

DIMITRIS είπε...

ΠΑΡ'ΟΤΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑΥΤΙΖΕΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ''ΣΕΤ''ΤΟΝ Alex ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.''ΕΦΑΓΑΝ''ΑΠΟ ΤΟ Κ,Κ,Ε ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΕΓΙΟ.ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ''ΕΠΑΦΕΣ'' ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ''ΤΟΝΙΣΜΕΝΟ''ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ [ΤΟ ΘΑ ΠΑΩ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ].ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΨΙΝ ΟΣΟ ΘΑ ΜΕ ''ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΣ''ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ''ΑΠΟΨΗ''ΚΑΙ ΑΣ ΔΙΑΦΩΝΩ.ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΝ ΞΕΡΕΙΣ Ο ΜΠΟΝΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ''ΠΙΣΩ''ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ?

Unknown είπε...

Ετσι γιατι μου αναψατε τα αιματα μπαινω σφηνα και ζητω συγγνωμη.
Ναι Δημητρη θα δεχθω πως ολοι εμεις οι Αριστεροι εχουμε σημειο Αναφορας τον Κομμουνισμο.
Τι το ιδανικοτερο αλλωστε!!
Μονο που για την εφαρμογη μιας ιδεας μιας αντιληψης μιας ιδεολογιας χρειαζονται κανονες,χρειαζεται ενα συστημα,τιποτε δεν μπορει να κινηθει χωρις αυτο,και επι του προκειμενου το εν λογω συστημα δυστυχώς επτωχευσε καθως αρνηθηκε για πολλα χρονια την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-το πολλα χρονια εχει σημασια -.
Τιποτε δεν μπορεις να πετυχεις με τον ζυγο οπως και να λεγεται αυτός.
Η Αριστερα βασισμενη σε αξιωματα και αξιες αναλυτες με κεντρο τον ανθρωπο και συνεπως το συνολο μπορει να δημιουργησει την υπερβαση.
Αρκει να βγει απο τα ορια της αυθεντιας της διανοησης να κατεβει στην κοινωνια να ξαναβρει την οσμωση με την κοινωνικη βαση να σταθει με κριτικη θεση και ρεαλισμο στα προβληματα και το κυριωτερο να καταθεσει προγραμμα με λογο κατανοητο και οχι ξυλινο.
Ειναι ευκολο να περπατας διπλα στα ΤΡΑΚΤΕΡ οταν οι Αγροτες απεργουν ,ταυτοχρονα ομως χρειαζεται και τολμη να πεις οχι ναι σε ολα και σε ολους.
Ειναι ευκολο να φωναζεις για τον ΟΛΠ και να εχεις ξεχασει να επαναφερεις το θεμα της ΛΑΡΚΟ η των Ναυτεργατων που σκοτωθηκαν πριν δυο χρονια.
Ναι, να ζητας με νυχια και με δοντια και οχι ευκαιριακα αμοιβες αξιοπρεπειας και παρομοιες συνθηκες εργασιας και οχι απασχολισης,αλλο τοσο ομως πρεπει να πεις και ναι στην φορολογικη υποχρεωση.
Ναι στο να διεκδικεις τα οσα εκλαπησαν απο τα Ταμεια ,δεν μπορεις ομως να παραμενεις αδιαφορος κοντα στα δεκα χρονια στην διαλυση των δημοσιων Υπηρεσιων με τα stage,που εκτος των αλλων η ελλειψη εισφορων στα ταμεια τα εξαντλησε στο σημειο που βρισκονται σημερα.
Η Α ριστερα ειναι καθημερινη παλη για το αυτονοητο.
Δικαιοσυνη -Ελευθερια-Νομιμοτητα που θα εδραζεται σε καθαρους νομους.
Τα ξαναλεμε.

karfoma είπε...

Φίλε Δημήτρη πιστεύω ότι με το διάλογο και με ανταλλαγή απόψεων γινόμαστε σοφότεροι, η παρουσία σου στο blog είναι εποικοδομητική και την εκτιμώ, όπως και τις απόψεις σου, σε ότι αφορά την ερώτηση σου δεν γνωρίζω αν και προσωπικά δεν με ενδιαφέρει διότι πάντα προσπαθώ να διαβάσω κάτω από το κείμενο.
Όσο για τον Κώστα, , σε μια χώρα που ξεχνά εύκολα, εθνάρχες εφευρίσκει, τενεκέδες ηρωοποιεί και ήρωες καταδικάζει! όλα είναι πιθανά!

dimitris είπε...

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΩ ΤΟΝ ''ΑΧΑΡΟ''ΡΟΛΟ ΝΑ ''ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΩΜΑΙ''ΤΟ Κ,Κ,Ε.ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΟΛΗ ΤΗΝ''ΕΙΚΟΝΑ''ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΟΥΤΑ,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΞΕΧΑΣΕ[ΤΟ Κ,Κ,Ε ''ΚΙΝΗΤΑΙ''ΑΛΛΙΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΑ,ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜ,-ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΑ ΧΡΙΣΟΥΓΕΝΝΑ ''ΒΡΑΣΑΝΕ''ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ-Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ''ΕΚΛΕΙΣΕ''ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ.ΟΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΓΙΝΕΤΑΙ''ΜΑΧΗ''ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΟΛΑΒΟΚΑΝΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΤΑΞΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΜΗ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ-ΑΡΙΘΜΟ ΤΡΑΚΤΕΡ-ΕΚΕΙ ΔΙΝΕΤΕ ''ΜΑΧΗ''ΣΠΙΤΙ-ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ.ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2015 ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ[ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Ε,Ε]ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ 7,5% ΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΑΚΙ ΤΩΝ stage ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ Κ,Κ,Ε ΝΑ ΤΟΥΣ ''ΚΛΕΙΣΕΙ''ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ?ΞΕΡΟΥΜΕ-ΞΕΡΕΙ[ΤΟ Κ,Κ,Ε]ΠΩΣ ΠΡΟΣΕΛΗΦΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ -ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΟ-Η ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΓΙΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ?ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥ Κ,Κ,Ε ΕΙΝΑΙ-ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ-ΟΥΜΑΝΙΣΤΙΚΟ,ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΛΙΓΟ ΤΟ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΣΑΦΕΣ Η ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΘΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ?ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΑ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ '50 ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝΕ ''ΦΥΤΕΨΕΙ''ΓΚΟΡΜΠΑΤΣΩΦ,ΓΙΕΛΤΣΙΝ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ?ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ?ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ,ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝΕ ΤΟ''ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ''ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ,ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΠΕΣΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ, ΟΤΙ ΠΕΡΝΕΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑΤΑ-ΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ-!!!ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΑΣ ΜΕ ΙΣΟΤΗΤΑ,ΙΣΟΝΟΜΙΑ,ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ[ΕΙΠΑΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ=ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!]ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΜΗ ΖΗΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗ ''ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ''ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΑΜΕ ΤΗΝ ''ΤΟΜΗ''.ΦΙΛΕ karfoma ΑΣ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ[ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ].ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΄΄ΕΧΕΙ''ΚΑΜΜΙΑ ΑΞΙΑ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ?ΚΩΣΤΑΣ?ΠΟΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ! ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΑ-ΜΕ ΠΕΤΥΧΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΑΡΙΚΕΣ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ,ΣΟΡΤΣΑΚΙ,ΜΠΟΥΦΑΝΑΚΙ,ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙ,ΚΑΠΠΕΛΑΚΙ ΜΠΛΕ ΜΕ ''ΚΛΑΡΕΣ''ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ[ΤΖΟΚΕΙ]ΚΑΙ ΡΑΒΔΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ''ΣΦΕΝΤΟΝΑ''ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΑΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ''ΥΠΗΚΟΟΥΣ''''ΕΚΟΨΕ''ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΓΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ-ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ-,ΔΕΝ ΜΑΣ Χ.......ΡΕ ΚΩΣΤΑΚΙ!