Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Περιμένοντας τον Λεωνίδα

Σύντροφε Λεωνίδα με το όπλο παραπόδα και τα αυτιά ανοικτά, περιμένω την αποψινή σου ομιλία στο δείπνο των σαρανταπέντε, πιστεύω και θέλω να ακούσω κάτι παραπάνω από τις εκ βαθέων συνομιλίες σου.

Δεν είμαι ούτε ρήτορας ούτε λόγιος σαν και εσένα, και με απλά λόγια θα προσπαθήσω να αποτυπώσω τις σκέψεις μου.
Καλή η εκ των υστέρων αυτοκριτική και η αναγνώριση των λαθών μας, αλλά πιστεύω ότι ένας αριστερός πολιτικός πρέπει να έχει την ευθύνη των λόγων και των πράξεων του, όταν λαμβάνονται οι αποφάσεις και όταν διαφωνεί να συγκρούετε, σε διαφορετική περίπτωση κάνει κακό στον τόπο και στον χώρο.
Εκείνες οι συναντήσεις σύντροφε στην Γλυφάδα με τον Χαρίλαο τον Κώστα και τα άλλα παιδιά πλήγωσαν την αριστερά, σε θυμάμαι από την ομόνοια πριν από πολλά χρόνια να μας τάζεις μια γροθιά στο στομάχι, αλλά το χέρι ξέφυγε, κτύπησε πιο χαμηλά, και μας δίπλωσε!
Σήμερα που έφτασες στην Ιθάκη σου πιστεύω να έγινες σοφότερος και ποιο αποτελεσματικός.
Εγώ θα σε περιμένω!

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Ολοι τον περιμενουμε,γιατι πανω απ' ολα πανω απο λαθη,που ολοι κανουμε αλλα προσπαθουμε να απενοχοποιηθουμε,ενω δεν εχουμε την διαθεση ν'αναγνωρισουμε στους αλλους το δικαιωμα στο λαθος-ιδιαιτερα σε οσους εχουμε στηριξει ελπιδες-ο Λεωνιδας ειναι ο Ανθρωπος που μας διδαξε ηθος και πολιτικη εντιμοτητα.
Μας διδαξε την δυναμη της διαλεκτικης με τον απεναντι και γιατι οχι βοηθησε τα μεγιστα στην αμβλυνση των παθων -οχι βεβαια την ληθη-αλλα το ποτε ξανα..................

karfoma είπε...

Καλή σου μέρα taspa.
Δεν διαφωνώ με αυτά που γράφεις για το ήθος και τους αγώνες του ανδρός, μόνο που τα δικά μου λάθη έχουν αντίκτυπο σε μένα, ενώ τα λάθη των πολιτικών ηγεσιών στην χώρα και στο κόμμα.

Unknown είπε...

Αυτονοητο,ισως ομως στο ζυγι της προσφορας του Ανδρος με τους υπολοιπους Οπορτουνιστες του χωρου,η πλαστιγκα να γερνει στην προσφορα.
Οταν σημερα ζουμε αναμεσα στην 'ΣΥΝΘΕΣΗ και την ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ' οταν κανεις δεν μπορει η δεν θελει να ρισκαρει προκειμενου να μας εμπιστευθει[ και δεν εχει αδικο,τι να εμπιστευθεις απο ανθρωπους που ειναι αποντες απο το καθημερινο γιγνεσθε;;]
Ο Λεωνιδας εδωσε πολλα οι επιγονοι πηραν αναγνωρισημοτητα-καλη,κακη-ως προικα κι εφυγαν.
Αν δεν υπηρχαν και καποιοι ορκισμενοι σαν την αφεντια μας ,που θελουμε ακομη να ονειρευομαστε πως 'τιποτε δεν παει χαμενο'μπορω να φαντασθω το τοπιο........

dimitris είπε...

ΜΕ''ΒΑΡΙΑ''ΚΑΡΔΙΑ ΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ''ΒΑΡΙΑ''ΚΑΡΔΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ''ΠΑΓΙΔΑ''ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ.ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΤ[ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ν.Δ]ΚΑΙ Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΗΝ''ΠΑΤΗΣΑΝ''-ΠΑΤΗΣΑΜΕ ΣΑΝ''ΧΘΕΣΙΝΟΙ''ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ''ΨΑΧΘΕΙ''ΤΟ''ΚΕΦΑΛΑΙΟ''Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ''ΣΚΗΝΗ''ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΑΙΡΙΑΞΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΑΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ''ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑΤΟΣ''.

karfoma είπε...

Με χαρά βλέπω ότι σε γενικές γραμμές συμφωνούμε, ίσως γιατί δεν έχουμε προσωπικές φιλοδοξίες και μπορούμε να κρίνουμε πρόσωπα και πράγματα από κάποια απόσταση.

dimitris είπε...

ΡΕ ΛΕΩΝΙΔΑ...ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΑΝ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;;;;
ΠΩΣ ΖΗΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ,ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ;;;
Ή ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΘΟΣ...Ή ΕΣΥ ΕΤΖΑΣΕΣ ΛΙΓΑΚΙ...

Την ανάγκη λήψης μέτρων που θα ανακουφίζουν τα φτωχότερα στρώματα εισηγήθηκε ο ιστορικός ηγέτης της ανανεωτικής αριστεράς, Λεωνίδας Κύρκος, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να κάνουν τους αναγκαίους συμβιβασμούς λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ο κ. Κύρκος με αφορμή την έκδοση των τεσσάρων τελευταίων βιβλίων του, διοργάνωσε στην Αίγλη του Ζαππείου “κλειστή συνάντηση”, παρόντος του πρωθυπουργού, με επιλεκτικές προσκλήσεις, εξαιρώντας την ηγεσία του ΣΥΝ.
Απαντώντας ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι “είναι η ώρα για ευρύτερες συναινέσεις πάνω σε αρχές για να πάει μπροστά ο τόπος” και σημείωσε ότι το πρόβλημα της χώρας δεν σχετίζεται μόνο με την οικονομία αλλά και με τη μη αξιοποίηση του πλούτου. Σύντομη παρέμβαση έκανε και ο Φώτης Κουβέλης, χαρακτηρίζοντας τον "Λ. Κύρκο εξέχουσα προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου και αταλάντευτο αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αριστεράς".
Στο δείπνο συμμετείχαν συνολικά 45 προσωπικότητες του πολιτικού και πολιτιστικού κόσμου. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος.

ΠΡΕΖΑ TV