Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

από τον καιρό ….για τον κακό μας τον καιρό!


Στο πλαίσιο της συμβολής του καθενός στην οικονομία των δημόσιων δαπανών, αποφασίστηκε να μειωθεί μόνο η αποζημίωση (αμοιβή, επί το ελληνικότερο) των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές του Σώματος και μόνο κατά 15% (δηλαδή θα παίρνουν 255 ευρώ ανά συνεδρίαση αντί για 300).


Επίσης, αποφασίστηκε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής δεν θα χάσουν τον 15ο και 16ο μισθό που παίρνουν (!) αλλά ίσως φορολογηθούν επ' αυτού, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα «δεν».
Εάν οι πρώτοι και κυρίως υπεύθυνοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας (οι βουλευτές) αρνούνται να συνεισφέρουν περισσότερο από τους πολίτες, καταλαβαίνει κανείς γιατί οι πολίτες τούς ψηφίζουν μεν (αφού δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς, το οδόφραγμα είναι δύσκολο πράγμα), αλλά δεν τους έχουν σε καμία υπόληψη. Κι αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία την ίδια.
Τέλος, από τώρα και στο εξής όλοι οι αστυνομικοί θα κυκλοφορούν με διακριτικά. Ενώ τώρα κυκλοφορούσαν αδιάκριτα.
ΥΓ Πέντε επιτροπές για τις πέντες υποθέσεις, που ταρακούνησαν την πολιτική ζωή της χώρας και τελικά κουκουλώθηκαν, αποφάσισε να συγκροτήσει η Βουλή. Οι υποθέσεις του Χρηματιστηρίου, των τηλεφωνικών υποκλοπών, της Μονής Βατοπεδίου, των ομολόγων και της Ζίμενς, των οποίων τα αδικήματα έχουν παραγραφεί με νομικίστικα τερτίπια, θα ερευνηθούν από το Κοινοβούλιο για να αποκαλυφθούν -λέει- οι πολιτικές ευθύνες.
Για τις οποίες δεν υπάρχει καμιά ποινή και επίπτωση στα πολιτικά πρόσωπα, που ενδεχομένως αποκαλυφθούν.
Η πολιτική ευθύνη είναι μια τρομερή εφεύρεση της πολιτικής ελίτ του τόπου, για να διατυμπανίζεται ότι αναλαμβάνεται κάποια μεγάλη ευθύνη, ενώ στην πραγματικότητα δεν αναλαμβάνεται τίποτε. Αντιθέως, η ελίτ με αυτό τον τρόπο αποφεύγει την ευθύνη.
Δεν είναι αυτό το χειρότερο. Το χειρότερο είναι που οι βουλευτές παίρνουν 300 ευρώ αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε κάθε μία συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών.
Εδώ έχουμε, σε εποχή ακραίας λιτότητας και περικοπών των μισθών, μια τρόπον τινά μεγάλη αρπαχτή των εθνοπατέρων, καθένας από τους οποίους θα συμμετάσχει σε μία από τις 5 επιτροπές (5 επιτροπές x 50 βουλευτές η κάθε μία = 250 βουλευτές), που θα συνεδριάζουν επί τουλάχιστον 6 μήνες και επί τέσσερις (4) έως οχτώ (8) φορές το μήνα.
Το συνολικό κονδύλι αυτής της απόλυτα άχρηστης διαδικασίας, που πρόκειται να πληρώσει ο φορολογούμενος, με τις πιο οικονομικές μετρήσεις θα φτάσει τα 2.000.000 ευρώ, και με τις πιο πιθανές, τα 4.000.000 ευρώ για τις αμοιβές των βουλευτών. Που, βεβαίως θα φορολογηθούν με ειδική κλίμακα, χαμηλότερη εκείνης των υπόλοιπων φορολογουμένων.
Για να ξαναδούμε το χιλιοπαιγμένο έργο των διαφορετικών πορισμάτων για τους πολιτικούς εγκληματίες, που μας έκλεψαν στο χρηματιστήριο, που επέτρεψαν στις ξένες υπηρεσίες και τις τηλεφωνίες να παρακολουθούν ό,τι μιλάει στη χώρα, που έκλεψαν τις εισφορές μας στα ταμεία συντάξεων, που δώρισαν λεφτά φορολογουμένων στη Ζίμενς, που έκλεψαν δημόσια γη για τα γένια της Μονής Βατοπεδίου, χωρίς να έχει ερευνηθεί ποτέ ο ρόλος των άλλων μονών, που είναι κράτη εν κράτει με την κινητή και ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού.
Πέντε επιτροπές για τα πολιτικά παιχνίδια των κομμάτων και για να ταϊστούν οι τσέπες των βουλευτών με πρόσθετα έσοδα χαμηλής φορολόγησης. Οι επιτροπές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας μας μάραναν, που ελέγχουν από πού θα περιοριστεί το έλλειμμα του Δημοσίου.
Γ. Παπαδόπουλος Τετράδης
enet.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάπου στο πλήθος με διακρίνω!

karfoma είπε...

Πούσε πατριώτη; Και δεν σε βλέπω!

Ανώνυμος είπε...

Αν τα 'βλεπες ολα δεν θα ησουν Αριστερος,ιδιαιτερος του ΠΡΟ-ΠΟ θα ησουν!!!!

karfoma είπε...

Καλό το καρφί, taspa